23 Mayıs 2021 Pazar

BCP Mayıs- Romantik Animeler, Ek Villain, Hasan Boğuldu

 



    Blogları Canlandırma Projesi kapsamında bu ayın teması olan aşk ve sevgi üzerine izlediklerimi sizlerle paylaşacağım. Bu ay yeterince romantik şeyler izledim, biraz fazla geldi bana. Hatta gaza gelip saçımı kestim, baktım ki Kimi ni Todoke animesindeki Ayane karakterine benzemişim. 😄 Uzatmadan listeye geçeyim.

Weathering With You

    Tokyo' ya gelip iş arayan Hodaka' nın yolu Hina ile kesişir. İkisi de geçimlerini sağlamak için çalışmak zorundadır. Hina, Gün Işığı Kızı denen gizemli biridir ve ikili bunu kullanarak internette iş ilanı verirler. Kim isterse kısa süreliğine o bölgede güneş açacaktır. Tabi pek çok insan talepte bulunur. Düğünü olan, önemli bir anı bekleyen vs. herkes güneşli bir gün için sıraya girer. İkili bu şekilde para kazanırken Hina güneş açılması için dua ettikçe bedeninin yok olmaya başladığını fark eder.
    Bu kısa anime tek kelimeyle harikaydı. Sırf mükemmel çizimleri için bile izlenir. Güneş öyle bir doğuyor, yağmur öyle bir yağıyor ki ağzım açık izledim diyebilirim. Ders verici nitelikteki güzel sözleri ve Hodaka' nın çabaları insanı çok etkiliyor. Şu sözü çok beğenmiştim. "İnsanların yüreğinin gökyüzüne ne kadar bağlı olduğunu ilk kez fark ettim." Finalini de çok beğendim ben. Çoğu yönden Senin Adın ve Kelimelerin Bahçesine benzese de puanım 9,5/10

Kimi ni Todoke 

    



    Halka filmindeki kıza benzediği için dış görünümü yüzünden dışlanan Sawako bir gün Kazehaya ile karşılaşır. Onun kendisine normal biri gibi davranması sonucunda mutlu olur. Sonrasında Kazehaya' yı örnek alarak onun gibi pozitif biri olup arkadaş edinmek ister. Bunun çok uğraşır ve başarır da.
    Anime iki sezondan oluşuyor. Kızın çok saf olması ve karakterler arasında sürekli yanlış anlaşılmalar yaşanması saç baş yoldurtsa da son birkaç bölümü görünce izlediğime değdi dedim. Bu animede diğerlerinden farklı olarak yan karakterleri çok sevdim, hatta bu ikiliden fazla sevdim diyebilirim. Kendi halinde takılan ve umursamaz görünen Ryu, sürekli onla didişen erkek gibi olan kavgacı Chizu, zeki ve düşünceli Ayane animenin renkli karakterleriydi. Romantik anime olsa da bu beşlinin dostluklarını çok sevdim. 😊 Puanım 8/10

Ao Haru Ride



    Futaba ortaokulda çok güzel ve sevimli olduğu için diğer kızlar onu kıskanıyordu. Erkeklerin de kendisine çok ilgi göstermesi yüzünden bunalıyordu. Kendi halinde olan sessiz Kou' yu görünce ondan hoşlanır. İkili birbirine açılamadan Kou hiç bir haber vermeden ortadan kaybolur. Yıllar sonra Kou geri döndüğünde ikisi de birbirinin değiştiğini fark eder. Futaba kaba saba biri olmuşken Kou soğuk ve ağır abi havalarındadır.
    Anime boyunca ikisinin de gelgitleri beni deli etti. Açıkça düşüncelerini söylememeleri sonucu pek ilerleme kaydedemediler. Kou' nun değişmesindeki sebebi zamanla öğreniyoruz. Bu animede yan karakterleri pek sevemedim, olmasalar da olurmuş. Anime yarıda bırakıldığı için kalan yerden mangasını da okudum. Klişe şeyler olsa da benim için izlemesi keyifliydi. Puanım 7/10 

Ek Villain 

    


    Bir Hint filmi ile devam edeyim. Guru gaddar ve acımasız biridir, cinayetler işler. Bir gün Aisha ile tanışır. Kız uzun süre adamın peşini bırakmaz çünkü karanlık yüzünü gördüğü bu adamı değiştirmek istemektedir. Kader ağlarını örerken beklenmedik bir durum yaşanır ve Guru intikam için uğraşır.
    Konu hakkında daha fazla açıklama yapmayım, heyecanı kaçmasın. Filmde güzel ve etkileyici bir aşk hikayesi olsa da eleştireceğim bazı noktalar var. Guru başlangıçta o kadar kötü, cani gibi gösterildi ki Aisha' nın kolayca ona yakınlaşması, arkadaş olmaya çalışması mantıksız geldi. İnsan doğal olarak korkar yani. Bir de öyle bir adamın hemen yumuşaması ne kadar gerçekçi olmuş? Yine Aisha' nın çok fazla konuşup yerli yersiz gülmesi bana yapmacık geldi. Tamam ikisi de çok iyi oynuyor ama abartılı bulduğum noktalar vardı. Bunlara rağmen ikiliyi çok yakıştırdım ve aşk hikayeleri çok güzeldi. Puanım 7.5/10

Hasan Boğuldu

    Hülya Avşar ve Yalçın Dümer' in oynadığı Türk filmi. Küçükken izleyip çok etkilenmiş, Emine karakterine sinir olmuştum. Aklıma gelince tekrar izledim. Film bir kaymakamın obalı kızla (Hülya Avşar) karşılaşması ve yolda kızın anlattığı aşk hikayesi ile ilerliyor. Aşk hikayesinde tabi yine ikisi oynuyorlar.
    Hasan, Emine' yi ilk görüşte sever. Ancak biri köyde biri dağlarda yaşamaktadır. Yaşamları, kültürleri çok farklı. Ne olursa olsun sevdiğine kavuşmak isteyen Hasan 'sen gelemezsen ben sizin yanınıza geleyim' der. Oba halkı toplanıp karar alır. Hasan' ın bir çuval tuzu saatlerce süren dağ yolunda hiç dinlenmeden taşımasını isterler. Aksi takdirde kızı vermeyeceklerdir. Emine kararı iletince Hasan kabul eder. Ancak dağ yaşamına alışkın olmayan Hasan' ın işi hiç kolay değildir. Gerisini anlatmayım, merak ederseniz izleyin. :) Puan vermeyeceğim, sinirliyim hala. 😅


Bonus: Anime dünyasının en sevdiğim çifti ise Naruto animesinden Minato (sarı şimşek) ve Kushina ikilisi. 😍 Minato nasıl mükemmel düşünülmüş bir karakter ya. Adam yürüse, konuşsa hayran kalıyorum. Sevgi dolu, fedakar, cesur, güçlü, zeki, saygılı, anlayışlı... Kushina deli dolu, güçlü, sabırsız, geveze... İkisinin uyumu harika. Ne zaman onları görsem hüzünlenirim. Neyse daha fazla sizi yormayım burada bitiriyorum. :))


37 yorum:

  1. Au Haru Ride için hazırtlanmış videolar yuptupta önüme düştü baya.Orada ki videolardan bir miktar merakımı cezbetmişti ama izleyip izlememe konusunda karar verememiştim. Yarım kalması durumu hoş değilmiş ama :(

    Ek villain çıktığı zaman pek popüler olmasına rağmen izlemedim. Çekmedi bir şekildi film. Aslında popüler olan şarkılardı.Hint filmlerinin albenisinin yüksek olmasında en büyük etken şarkılar zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demin yanlış yazmışım düzelttim, ao haru ride olacak. :) Aslında güzel, izlenebilir ama devam sezonu gelmemesi kötü. Bence Kimi ni Todoke ondan çok daha güzel, yan karakterleri için bile izlenir. Tabi hiç biri Kaichou wa maid sama kadar eğlenceli ve ilgi çekici değil. O romantik komedide bir numara bence. :)
      Ek Villain' de şarkı harikaydı gerçekten. Ben de o şekilde keşfettim. Filmin güzel yanı da çok aslında. İzlenebilir bence. :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Weathering With You kesinlikle harika, güzel manzaraları izlemekten alt yazıyı hep kaçırıyordum. Müzikleri de harika zaten. 😃
    Ben de Ao Haru Ride' in filmini izleyim o zaman. Nette gördüm de pek bakamadım. :)
    Ama Naruto' yu çok boşladım, onu bitirmeliyim önce. 😊
    Ben de sana güzel bir hafta dilerim. :)

    YanıtlaSil
  3. Hasan Boğuldu enfes bir filmdi. Önerdiğin hint filmi ve Ao Haru Ride çok ilgimi çekti. Teşekkürler yayın için :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. Ek Villain ve Ao Haru Ride güzeldi gerçekten. :)

      Sil

  4. Anime konusunda pek coşkulu olamıyorum nedense ama fanları çok. Bu güzel etkinliğin hakkını vermişsin Duygu, emeğine yüreğine sağlık 😊🤚🧿🌺🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında animeler pek çok yönden filmler veya dizilerden daha derin geliyor bana. Benzetme yapacak olursam film ve diziler 2 boyutluysa animeler 3 boyutludur benim için. :)) Ancak insanlar ön yargılı olduğu için ciddi anlamda izlemiyor ve üzerine düşünmüyor. :) Bir kitap nasıl bir filme çevrilince okurlar beğenmez, yetersiz bulursa biz animeseverler de animeden çevrilenleri beğenmeyiz. Çünkü aynı etkiyi yakalayamıyorlar. :)) Biraz uzattım Sibel, değerli yorumun için teşekkür ederim. 😊🌺

      Sil
  5. ao hari ride, duymamışım, not aldım oleeey :) hasan boğuldu, duymadım, bi bakıyim ona da, weathering ve kimi no, gözdelerimden yaaa, kaç defa izledim ikisini de :) ek villain de müthişli :) bcp, ne gadan erken yazmışsıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ao Haru güzel gerçekten aslında düşük puan vermişim 7.5 olsa daha iyi olurmuş. :)
      Erken yazdım yoksa durup durup şunu da ekleyim diye düşünüyorum. Şimdilik bu kadar romantizm yeter. 😀
      Muhteşem kraliçeyi bile tekrar izlemeyi düşündüm, sırf bidamın aşkını anlatmak için ama dizi özel ve detaylı bir yazıyı hak ediyor. :)

      Sil
  6. Bereketli bir ay olmuş. Tebrik ederim :) Ben bu ayı gökyüzünü seyrederek geçirdim. Sadece bir tane kitap okudum. Buna da şükür 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bayağı boş vaktim varmış aslında. 😀 Benim de bitirdiğim tek bir kitap vardı bu ay. :)

      Sil
  7. Çocukken çok severdim onu. Yine de konu olarak biraz basit kalıyor.

    YanıtlaSil
  8. Au Haru Ride izlediğim animelerden. Kimi Ni Tode için yazdığın samara benzetmesi beni güldürdü :D Onu henüz izlemedim ama listeme aldım vakit bulur bulmaz bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi ni Todoke çok güzeldi. Kız aslında bayağı güzel ama bazı yüz ifadeleri korkunç olunca arkadaşları çekiniyordu. :)) Beğenirsiniz umarım.

      Sil
  9. Weathering With You izlemedim ama artık listeme alıyorum.
    Kimi ni Todoke çok sevdiğim bir anime. Adını görünce bile gülümseme geldi yüzüme.
    Ao Haru Ride çok tanıdık geldi konusu. Sanırım başlamıştım bir ara ama sarmadığı için devam etmedim.
    Filmleri de ilk defa duydum. Kalemine sağlık Verimli bir ay geçirmişsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Weathering With You' yu kesinlikle tavsiye ederim. :) Kimi ni Todoke çok tatlıydı gerçekten. :) Yorumun için teşekkür ederim. :)

      Sil
  10. Ao Haru Ride ve Kimi ni Todoke sevdiğim animelerden :)

    Özellikle Kimi ni Todoke'nin nahif evrenini ve incelikli karakterlerini çok severim. Sawako, Chizu , Ayane, Kazehaya,Pin, Ryu. Hikayelerine ortak olmak çok keyifliydi. Mangası da animesi gibi çok tatlıdır, geçen yıl Türkçe çevirisi de tamamlandı.

    Ao Haru Ride'nin ucu açık sonundan sonra mangayi okumak şart oluyor. Okuduğum zamanlar sevdiğim halde yanlış anlaşılmalardan yoruldugumu hatırlıyorum :) Şarkıları keyifliydi ama. Chelsy / I will ilk izledigim yıllarda dinlerdim fazlaca :)

    Weathering With You da uzun
    zamandır aklımda ama bir türlü elim gitmiyor açıp izlemeye.

    Hasan Boğuldu'nun hikayesini okumuştum Sabahattin Ali'den. Filmini de ekranlarda gördüğümü hatırlıyorum az biraz :) Detayları pek hatırlamasam da etkileyiciydi epey hikayesi de.

    Emeğinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. :) Kimi ni Todoke' yi çok sevdim ben de. Ryu en sevdiğim kişi oldu hatta, bir de içindekileri söyleyebilseydi. Mangasını da merak ediyorum. :)
      Şarkıların ismini aklımda tutamıyorum da pek, dinleyim dediğinizi. Ama genel olarak anime müzikleri güzel oluyor zaten. :)
      Weathering With You çizimleri, konusu, şarkılarıyla çok iyi. :)

      Sil
  11. Weathering with you'yu afiş olarak da benzetiyordum Your Name'e. Onun kadar güzel olur mu şimdi izleyip hayal kırıklığına uğramayalım diye beklentiyi düşük tuttuğum bir filmdi. Ama sanırım daha fazla düşük tutamadan izleyeceğim :) Diğer animeler zaten kült oldular artık :) Ek Villain filminin detaylarını pek hatırlamıyorum ama filmin müzikleri güzeldi. Ayrıca filme yaptığınız eleştiride haklılık payı var :) Bence de öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afişleri çok benziyor evet. :) Onun kadar güzel sayılır bence. Konusu bir tık daha basit sadece bunun ama verdiği his güzel. :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  12. Önerilerin hepsi birbirinden güzel. Özellikle Ek Villain filminin yeri bende çok ayrı. İlk çıktığı zamanlarda izlemiştim o zamanlar çok çok beğenmiştim. Eleştirdiğin kısımları hiç hatırlamıyorum mesela. Sadece çok sevdiğim bir film olarak hatırlıyorum. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ek Villain' in ilk izlediğimde ben de çok sevmiştim ama tekrar bakınca hatalar daha gözüme battı sanırım. :) Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  13. Weathering With You benim de Mayıs'ta izlemek istediğim bir animeydi ama onun yerine başkalarını izledim. Çok karşım açıkıyor ama, bir gün izleyeceğim baya. Yorum ve tanıtım için teşekkürler, emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir animedir, izle muhakkak. :) Yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  14. Weathering With You animesini listeme alıyorum. Tanıtım için ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyemi dikkate almana sevindim. Hoşuna gider umarım. :)

      Sil
  15. Anime izlemeyi çok seviyorum ama geneli alt yazılı olduğu için izleyemiyorum. Bunları not alacağım ve en kısa zamanda izleyeceğim. :) Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt yazılı bana daha keyifli ve güzel geliyor. Belki alışırsan seversin. :)

      Sil
  16. Animeleri izlemek için listeme aldım, filmi izlemiş çok ağlamıştım emeğine sağlık::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkür ederim. Film hüzünlüydü bayağı. :)

      Sil
  17. Anime önerileri için teşekkürler, ben daha çok Villain filmini de çok merak ettim ama animelere de bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Film güzeldi bazı mantık hataları dışında. :)

      Sil
  18. Hasan Boğuldu'yu ilk kez duydum. Filmi ararken karşıma şelale ve gölet çıktı. Sayende birden fazla şey öğrenmiş oldum :-) Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorumun için teşekkürler. :)
      Ben de ikinci izlediğimde fark ettim, öyle bir yer olduğunu bilmiyordum.

      Sil
  19. Weathering With You güzel filmdi, finali beni de doyurdu. Senin Adın ve Kelimelerin Bahçesi'ni de izlemiştim. Bunlara benzer izlemediğim sinematik animasyonlar arıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlara benzer Saniyede 5 Santimetre var, güzeldi. :) Nette bakındım biraz, Kayıp Seslerin Peşinde varmış, onu izlememiştim.

      Sil
  20. Saniyede 5 Santimetre ilgimi çekti aldım hemen :) Çok teşekkür ediyorum.
    Kayıp Seslerin Peşinde'yi izlemiştim. Görselleri çok güzeldi diye hatırlıyorum. Hatta bu filmi tekrarlamam gerektiğini düşündüm :)

    YanıtlaSil

Kış Bahçesi (Kitap)

    Bir süredir okuma konusunda yavaşım, Ramazan ve bayram derken günler çabuk geçmiş. Yazardan okuduğum ilk kitaptı bu, oldukça sevdim ben....