26 Nisan 2021 Pazartesi

BCP Nisan- Animeler

    
    Blogları Canlandırma Projesi' ne ilk kez katılıyorum, biraz acemiyim o yüzden. Katılanlar film, dizi, anime, kitap önerilerini sunuyor. Nisan ayının teması çocuk/aile/dostluk imiş. Birini yakın zamanda 2.kez izlediğim, diğerini de 2.kez izlemeye devam ettiğim iki animeye yer vereceğim. :) 

    

     
Ateş Böceklerinin Mezarı

    Isao Takahata' nın eseri olan anime İkinci Dünya Savaşı' nın yıkıcı etkilerini gözler önüne seriyor. Hava saldırıları sonucu canlar verilir, elde avuçta bir şey kalmaz. Anime boyunca 14 yaşındaki Seita ve küçük kız kardeşinin yaşam mücadelesini izliyoruz. İki çocuğun hayata tutunma çabası, herhangi destekten mahrum yalnız yaşamaya başlamaları, Seita' nın çaresizliği yürekleri burkuyor. Kız çocuğu o kadar masum ki, her şeyden bir haber. Ateş böceklerinin varlığı bile onu mutlu etmeye yetiyor. Savaştan en çok da çocukların etkilendiğini gösteren bir başyapıt bence. Nazım Hikmet' e ait aşağıdaki şiiri de paylaşmak istedim. 

Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiroşima’da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiçbir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
kaat gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.


Naruto/ Naruto Shippuuden 

    Aile ve dostluk deyince anlatmalara doyamadığım Naruto' ya değinmezsem olmaz tabi ki. :) Naruto mangadan animeye çevirilmiş bir yapımdır. Mangasını da animesini de çok severim.

    Uzumaki Naruto' nun hikayesi o henüz bebekken köyüne saldıran canavarla başlar. Canavarı alt edebilmenin tek yolu o an için, canavarı Naruto' nun bedenine mühürlemek olmuştur. Bu yüzden her zaman uzak durulan ve korkulu bakışlara maruz kalan kimsesiz Naruto kendini köye kanıtlamaya çalışır. Tek hayali Hokage (köyün yöneticisi) olabilmektir.

     Aile bağından yoksun olan Naruto dostluk bağını öğrenir ve bu bağlara sıkıca yapışır. Öyle ki takım arkadaşı kendi iradesi ile kötü yolu seçip köyden ayrıldığında ölüm pahasına onu geri getirmek için çabalar. Aralarındaki güç farkı Naruto' yu derinden yaralasa da pes etmez. Hem sevdikleri hem köyü için o kadar çalışır ki ustaları ve atalarından bir adım öne geçmeyi başarır. En çok da sözleri ve kararlılığı ile insanları etkiler. Zaman zaman duygusal yönü ağır basan karakterimiz konuşması ve akıttığı gözyaşlarıyla beni de defalarca ağlatmıştır. :) 

    Bir çocuğun o kadar emek vererek, adeta tırnaklarıyla kazıyarak yıllar içinde yükselmesi ve efsaneleşmesi harikaydı.
         




55 yorum:

  1. Animeler hep başlamak istiyorum ama bir türlü başlayamadım. 😅🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an önce başlamalısın bence. :) Animeleri izlemeye başladığımdan beri film izlemeye ihtiyaç duymuyorum pek. 😀

      Sil
  2. Naruto dan abim sayesinde haberdarım hatta ben bile izlemiştim eğlenceli aslında :D senin sayende de içimde bir izleme isteği uyanıyor . tavsiyelerin için sağ ol ben bunlara bir bakayım :D bu etkinliğe katılmanda çok hoş olmuş, çok güzel bir yazı tebrik ederiim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Naruto' ya kardeşimle başlamıştık, o benden hızlı izlediği için tüm olacakları anlatmıştı bir de. 😃
      Naruto hem çok komik hem de dramatiktir. Uzun olması gözünü korkutmasın bence, öyle sarıyor ki bittiğinde üzülüyorsun. :) Diğer bahsettiğim anime tek bölüm zaten.

      Sil
  3. Ateşböceklerinin Mezarı'nı izlemiştim.Güzel ve etkileyiciydi.Hüngür hüngür ağlattı bi de :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzücüydü evet, insan bir süre kendine gelemiyor izledikten sonra. :/

      Sil
  4. Bir animesever olarak Naruto yu hala izlememiş olmayı kendi ayıbım olarak kabul ediyorum ve en yakın zamanda başlamaya niyet ediyorum. Kalemine sağlık ve etkinliğimize hoş geldin. 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha evet nasıl izlememişsin daha, hayretler içerisindeyim. 😃 İzlersen yorumlarını da beklerim, bakalım beğenecek misin? :)) Listeye eklediğin için de teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Bu arada seni BCP listesine ekliyorum.
    https://okurixx.blogspot.com/p/2021-bcp.html

    YanıtlaSil
  6. Şarkıyı dinlemiştim. Çok iç acıtıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten. Çaresizliği hissediyorsun.

      Sil
  7. Ateş Böcekleri Mezarı çok güzeldi sonunda ağlamıştım çok etkileyiciydi
    Naruto ise en iyi arkadaşlarımdan birinin en sevdiği animelerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de çok iyidir evet. Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  8. Hiç anime izlemedim. Aslında epey görüp niyetleniyorum ya denk gelmedi. Ön yargı belki bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. :) Ön yargı olabilir. Animelerin çocuklara hitap ettiğini ya da basit olduğunu düşünenler olabiliyor. Bana göre animelerin zengin dünyası pek çok şeyi filmlerden daha etkileyici yansıtabiliyor. Hepsi güzel diyemem tabi, araştırıp izlemek gerekir. :)

      Sil
  9. Daha önce sadece 1 anime izledim. İsmi de eminim duymuşsundur Death Note. Çok beğenmiştim. Epey oldu izleyeli. Başkada anime izleme fırsatım olmadı. Ateş Böceklerinin Mezarı konusu itibariyle gerçekten ilgimi çekti. İzlemeye değer diye düşünüyorum. İzlediğimde tekrar buraya uğrayacağım. Tavsiyen için teşekkürler. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Death Note, Naruto' dan sonra en sevdiğim animelerden biridir. Çok güzeldir. :) Ateş Böceklerinin Mezarı tek bölüm, kolayca izlenebilir. Beğeneceğinize eminim. :) Saygılarımla...

      Sil
  10. Bir anime film izleyen ve seven biri olarak söylüyorum. Olabilecek en güzel filmi buraya taşımışsınız. Bahsettiğim film .''Ateş Böceklerinin Mezarı'' zaten anime sevenlerin gözünden kaçmayan bir film.
    Bu filmle tanışmam ise çok sevdiğim çok değer verdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anime sevmeyenler bile bu animeyi biliyordur sanırım. Çok dokunaklı olduğu için unutulmazlar arasında.

      Sil
  11. takahata nın bütün filmleri inanılmaz bencesi, prenses kaguya adlı filmi ise en sevdiğim anime film :) naruto hıhım biliyoz sevmiyon ondan ağlıyon izlerken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takahata' nın diğer animelerini bilmiyorum, onlara da bakayım. :) Naruto' da çok dramatik sahne var ama napayım, dayanamıyorum. :))

      Sil
  12. Animeleri sevemedim ama olsun bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Herkesin sevdiği şeyler farklıdır, bir şey diyemem.

      Sil
  13. Ben de hiç anime izlemedim malesef, birkaç defa niyetlendim kısmet olmadı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun bir ara izlersin. Fırsat yoksa kısa animelerden başlayabilirsin. :)

      Sil
  14. 2sini de izledim. Ateş Böceklerinin Mezarı gerçekten hüzünlü bir hikaye... Naruto da benim en en en çok sevdiğim animedir. 2 kere izledim ben de hahaha seven çok seviyor bu animeyi. Şimdi de "Boruto"yu izliyorum ama Naruto kadar etkileyici değil tabii..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kadar seviyorsunuz galiba Naruto' yu. Çok sevindim. :)) Evet, seven tam seviyor. Karakterlere şiir yazdım, çizimlerim de var bloğumda. Boruto' ya daha geçmedim ama herkes Naruto' ya göre basit buluyor. Açıkçası çocuklar hep Naruto döneminin çakması gibi olmuş, dış görünüş olarak yani. Biraz hayal kırıklığına uğradım o yüzden. Yine de izleyeceğim. :)

      Sil
    2. Ya tiplerin benzemesi değil de hikayeyi sevemedim ben. Naruto'daki o samimiyet yok maalesef (Naruto'da kötü kahramanlar bile kahramanımız oluyordu :') ). Ama ben de izlemeye devam ediyorum bırakamadım o dünyayı :D

      Sil
    3. Anladım doğrudur. :) Ben de izleyeceğim. Naruto nasıl bir baba çok merak ediyorum. Tabi Sasuke' yi de. :))

      Sil
  15. Evet, en çok acıyı masumlar, savunmasızlar çekiyor maalesef.

    YanıtlaSil

  16. Ateş Böceklerinin Mezarı'nı izlemek isterim. Güzel etkinliğe güzel bir katkı olmuş paylaşımın Duygu. Emeğine yüreğine sağlık 🧿🌺😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Umarım beğenirsin. 😊😊

      Sil
  17. Ateşböceklerinin mezarı benim için en özel filmlerdendir. Adını duymam bile üstüme bir hüzün çökmesine yeter.. Naruto'yu ise henüz izleyemedim ne yazık ki ama bir gün izlemeyi çok isterim. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de Ateş Böceklerinin Mezarı çok etkileyici. Yine de gönlümdeki anime hep Naruto oluyor. :) Fırsat bulursanız izleyin. Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  18. En son ne zaman anime seyrettim bilmiyorum. Hemen not aldım. Seyretmek istediğim zaman boş boş etrafa bakmamak için :) Çok güzel bir yazı olmuş 🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için. Tavsiyelerimi dikkate almana sevindim. Bazen arayınca bulunmuyor gerçekten. :)

      Sil
  19. Naruto'yu izlemek için epey vakit gerekir. Ondan dolayı uzak duruyorum yoksa çıtam epey yükseldi Naruto konusunda :)) Ama filmi izlemeyi düşünüyorum uygun bir zamanda, elinize sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Naruto için ben de çok uzun kim izleyecek ya demiştim. Bir gün tesadüfen tvde bir bölümüne denk geldim. O andan sonra hemen ilk bölümden izlemeye başldım.Doldurma bölümler atlanırsa oldukça akıcı ilerliyor aslında. :)

      Sil
  20. Ateş Böceklerinin Mezarı çok etkileyici olsa da izlerken ağlamadım. Sanırım baştan sonra acı ve dram içerikli olunca kendini hazırlıyor buna insan. Asıl beklenmedik andaki bir cümle, olay ağlatıyor beni. Sanırım o yüzden en çok Naruto' da ağlamışımdır, tabi çok uzun olmasının da etkisi var. :)) Gözün korkmasın bence. Belki hoşuna gider. İlk 20 bölümü beğenen gerisini de sever diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  21. Ateş Böceklerinin Mezarı'nı bir türlü izlemeye cesaret edemiyorum konusu üzücü ve her izleyen çok ağladım tarzı yorumlar yapıyor ama bir gün mutlaka izleyeceğim. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ertelediğimiz şeyler oluyor. Sonra niye geç kaldık diyoruz. Yorumunuz için çok teşekkürederim. :)

      Sil
  22. İki anime de izleme listemde senin yorumunla daha çok izleyesim geldi. Emeğine sağlık::) Anime severiz<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animeler vazgeçilmezimiz. :)) Güzel yorumun için teşekkür ederim, öyle düşünmene sevindim. :)

      Sil
  23. Ateş Böceklerinin Mezarı izleme listemde ama ağır dram olduğu için erteliyorum. Şu an ruh halim buna uygun değil :-) Naruto'ya yıllar önce başlamış ve 15 bölüm izlemiştim ama devamı gelmedi. Zaman bulabilirsem izlemek isterim. Eşimin de çok sevdiği bir animedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun animelere çok ara verilince devamı izlenmiyor. Ya baştan başlamak lazım. :) Bir de anime tamamlanmadan izlemeye başlayınca sonra beklemesi sıkıntı oluyor. Naruto' ya tekrar şans verin bence. :)

      Sil
  24. Hoş geldin projemize, animeleri ben de çok severim ama Ateş Böceklerinin Mezarı ile çoğunluk gibi uyuşamadım :( Naruto animesini de not ettim aklıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk, teşekkür ederim. :) Heekes her animeyi sevemeyebilir evet Naruto' yu umarım beğenirsin. :)

      Sil
  25. ateş böceklerinin mezarı iki kez izledim ikisinde de ağlamaktan kendime gelemedim bir süre müthiş bir anlatımı var. yönetmenin diğer filmleri de çok iyi izlemediysen bak mutlaka :) ne zamandır uğrayamadım ama hikayen aklımda biraz yoğun günler geçiriyorum ama tekrar uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerlerine de bakacağım sağol. :) Ne zaman müsait olursan bakarsın. Ben de yeni bölümleri yayınlamaya devam ediyorum. :)

      Sil
  26. Bcp ye hos geldiniz öncelikle. Anime izlemeyi cok severim, aksiyon gerilim turunde bile olsa insani dinlendirmeyi huzur vermeyi basarabilen nadide seylerden bence. Ilk anime gibi dram turunde olanlarsa cok daha etkileyici ve guzel bence. Naruto yu ne izledim ne okudum bolum ve kitap sayisi cok fazla🤣 Bir gun cesaret edersem animesine baslayacagim Ins. Kaleminize saglik ben de bloguma beklerim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hoşbulduk. 😀 Ben de her türlü anime severim, konu ve tür fark etmiyor. :) Naruto açık ara en sevdiğim anime. Hiç bir animeden bu kadar etkilenmedim, bu kadar gaza gelmedim izlerken. 😃 Yıllar sonra tekrar başladım, aynı heyecanla izliyorum.
      Yorumunuz için teşekkür ederim, ben de ziyaretinize geleceğim. :)

      Sil
  27. Ateş Böceklerinin Mezarını izlemiştim. Çok hüzünlü bir hikayesi var.
    Naruto sinema filmi sanıyorum. Gekijouban Naruto Shippuuden: Za rosuto tawâ (2010)'u buldum. İnşallah doğru bulmuşumdur. İzlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naruto dizi şeklinde ama ara ara birkaç anime filmini de yapmışlar.
      Naruto ilk sezonun adı. 220 bölümden oluşuyor.
      Naruto Shippuuden ikinci sezonun adı. 500 bölümden oluşuyor.
      Boruto: Naruto Next Generations 3.sezon diyebiliriz ama Naruto' nun oğlunun üzerinden devam ediyor daha çok. Ben de henüz izlemedim. Şu an 222 bölüme gelmişler.

      Bölümler fazla ama doldurma bölümler animenin 3te 1ini geçiyordur. İnternette listeleri var, o bölümler atlanırsa daha rahat izlenir. :)

      Filmleri güzel ama ana seriyi izlemeden belki çok anlaşılmaz. Gerçi doğrudan seriyle ilgisi yok bazı bölümlerin. Ben dizisini daha çok seviyorum.

      Sil
  28. Çok duygusal görünüyor izlemedim ama izlersem ağlayacağım öyle görünüyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok duygusal ama bundan daha etkilenip ağladığım çok anime de var. :)

      Sil

Kış Bahçesi (Kitap)

    Bir süredir okuma konusunda yavaşım, Ramazan ve bayram derken günler çabuk geçmiş. Yazardan okuduğum ilk kitaptı bu, oldukça sevdim ben....