9 Nisan 2021 Cuma

Konya'da Gezilecek Yerler



 

Resim: https://www.konyakelebeklervadisi.com/

    Bir gün yolunuz Konya' ya düşerse gezilecek bazı yerlerden bahsetmek istiyorum. Sezgin Bey' in gezi yazılarını okudukça imrenip ben de kısa bir tanıtım yapayım dedim, yazılarını buradan okuyabilirsiniz. 

Tropikal Kelebekler Bahçesi

Resim: Tripadvisor

    Çok sevdiğim kelebekler vadisi ile başlayım. Bizim eve yakın olduğu için yürüyerek giderdim. 1600 m2' lik kelebek uçuş alanına sahip alanda çok sayıda kelebek ve bitki türü bulunmaktadır. Tropikal ortamları aratmayacak şekilde tasarlanmış iç yapısı ile ziyaretçilere kelebekleri yakından tanıma imkanı sunuyor. Bazı dönemler kelebeklerin daha az olduğunu gördüm ama eğer yoğun döneme denk gelirseniz harika fotoğraflar yakalama imkanı buluyorsunuz. Aşağıdaki fotoğrafı da eşimle yaptığımız bir ziyarette çekmiştik. İçeri girdiğinizde güzergahı takip ederek ilerliyorsunuz. Yeşillikler, şelale, papağanlar, kelebekler hakkında detaylı bilgilere sahip olabileceğiniz alanlar, hediyelik eşya satılan yer var. Bence gezmesi oldukça keyifli. Giriş ücreti var fakat çocuklar ve öğrenciler için indirimli.


Kyoto Japon Parkı



Konya ve Japonya arasındaki kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi için 2010 yılında hizmete sunulmuş, 36 bin m2' lik alanıyla Japon geleneklerine göre düzenlenmiştir. Güzel manzarası, restoran ve kafe hizmeti veren mekanıyla görülmeye değer bir yer. Yemeklerini ben çok severim. Kahvaltı imkanı da mevcut.


Resimler: www.japonpark.com

Konyanüma Panorama Müzesi



    Selçuklu döneminin izlerini yansıtan müze Mevlana Müzesine de çok yakındır. (Tanınmış bir yer olduğu için Mevlana Müzesi' ne ayrıca değinmiyorum.) 360 dereceli kubbeli panorama ve gerçekçi maketlerle seyir zevkine doyamıyorsunuz. Müzenin avlu bölümünde ise minyatür mevlevihaneler yer almaktadır. 

Sille Köyü Ve Barajı

Resim: denizella.com


Burası, 5 bin yıllık bir Rum köyü. Kayalar oyularak yapılan yapıları, cami, kilise, hamamlarıyla tarihi dokusunu fazlasıyla hissediyorsunuz. Şeytan köprüsü de görülmeye değer. Aslında detaylı şekilde gezme imkanım olmadı. Fazla araştırma yapmadan sadece hava alalım diye eşimle gitmiştik. Şehir merkezine yakın sayılır. Oturup tatlı yedik, çay içtik, hediyelik eşyalar aldık. Köyün biraz ilerisinde ördeklerin yüzdüğü baraj da var. Piknik alanı olarak çok güzel bir yer. 

Ecdat Parkı

    

Resim: Tripadvisor

    Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle tasarlanan ve geniş bir alana sahip park. Seyir kulesi, deniz feneri, göleti, kahvehanesi ile  ilgi çekici bir yer. Burası da bizim eve yakın diye düğün fotoğrafım için burayı seçmiştim. Bayrama denk geldiği için de neredeyse kimse yoktu, güzel bir anı olmuştu benim için. Tabii öğle güneşinin altında, gelinlikle kavrulduğumu saymazsam. :) 

    Benden bu kadar arkadaşlar. Şehir merkezinde olan veya merkeze yakın yerleri seçtim. Umarım keyif aldığınız bir yazı olmuştur. Görüşmek üzere. 


32 yorum:

  1. Merhaba. Sezgin'i tanıyorum ve birbirimizin blogları hakkında yorum yapmak için sık sık birbirimizle etkileşimde bulunuyoruz. Seyahat hikayesi gerçekten çok güzel ve beni de kıskandırıyor 😄.
    Konya'nın birbirinden güzel lokasyonlarını tanıttığınız için teşekkür ederiz ...., özellikle 5000 yıllık Rum köyü başta olmak üzere tüm lokasyonlar çekici ve güzel.
    Endonezya'dan selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Himawan. Evet, bloglarda etkileşimde bulunmak çok güzel. :) Tanıtım yazımı beğenmene sevindim. Selamlar. :)

      Sil
  2. Konya merak ettiğim şehirlerden biri. Özellikle Kyoto Japon parkını çok merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon parkı güzeldir. Japonca kursundaki arkadaşlarımla gidip yemek yemiştik. Kahvaltısı da güzeldi. :)

      Sil
  3. Harika bir yazı olmuş, ben çok beğendim 🙏☺️ Gezi yazıları konusunda beni referans göstermenize de ayrıca mutlu oldum, çok teşekkür ederim 🙏

    Sanırım 2014 yılında hızlı treni denemek için Eskişehir'den günübirlik gitme şansımız olmuştu Konya'ya ama zaman kısa olduğu için sadece Mevlana ve panaromik müzeyi gezme imkanı bulmuştuk. Birde Konya yı tepeden gören çok güzel manzarası olan bir restorana gitmiştik :-))

    Tanıtımını yazdığınız diğer 3 yer birbirinden güzel yerler, özellikle Sille Köyü ve Kelebekler Bahçesi daha önce duyduğum ve merak ettiğim yerler. Gezi defterime notlarımı aldım 🙏 Kaleminize sağlık bu güzel gezi ve tanıtım yazısı için 🙏 ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben teşekkür ederim. Gezi yazıları konusunda pek yetenekli sayılmam. :) Konya gidersem Sille Köyü' nü daha detaylı gezmek istiyorum ben de. Çok gezen biri olmadığım için sadece gittiğim birkaç yere yer verdim. Yorum için teşekkürler. :)

      Sil
  4. Mevlana müzesi dışında hiçbir yeri duymamıştım. Ne kadar güzellermiş. Umarım bir gün yazdığınız yerleri görme şansım olur. Harika bir yazı olmuş. Ara sıra yazın böyle. Okumak çok keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yerler var gerçekten. Hatta gitmediğim için eklemediğim yerler de var. Bir de şehri tanıtmak için belediyenin düzenlediği otobüs turu var. Çift katlı ve üstü açık otobüsler belli güzergahları gezdiriyor. Tabii onları kullanmaya hiç fırsatım olmadı. Ücreti de çok uygun. Şu an pandemiden dolayı devam ediyor mu bilmiyorum ama. :)

      Sil
  5. kelebek, kyoto, sille, not aldım :) kayıp fısıltı (kedi mırıltısı) arkadaşımız sık sık sille'ye gidiyor, anlatıyor bize :)

    https://www.kayipfisilti.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi de güzel yerler. Onun da gittiğini bilmiyordum, ne güzel. :)

      Sil
    2. Eveet, Konyanüma Panorama Müzesi, yazdıklarından sadece buraya gitmedim =) Çok güzel yerler gerçekten. Beyşehir özellikle, Konya'da en favori yerim Sille'den sonra:)

      Sil
    3. Beyşehir gidemedim hiç, merak ediyorum. :)

      Sil
  6. Ooo... kelebekler ve japon evleri dikkatimi çekti.
    Bilmiyordum bunları.
    Teşekkürler
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı yerler olduğu için güzel geliyor insana. Hele kelebekler vadisini gezince oradan çıkasım gelmiyor. :)

      Sil
  7. Uzak olunca zor oluyor evet. Hızlı trenle daha kolay gidiliyor artık. :) İstanbul' da da olduğunu bilmiyordum. Konya'daki bahçeleriyle ve parklarıyla da çok büyük bir alana yayılmış durumda aslında. Yani sadece görseldeki yapıdan ibaret değil. Salgın bitse keşke gerçekten.

    YanıtlaSil
  8. Kelebekler Vadisi'ni duymuştum ve çok da merak ediyordum ama henüz gitmedim. Japon evleri de çok dikkatimi çekti daha öncesinde duymamıştım. Teşekkürler gittiğimde mutlaka uğrayacağım :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolun düşerse muhakkak uğra. Güzel yerler. :)

      Sil
  9. O kelebekli yere gitmeyi o kadar çok istiyorum ki. Aslında Ankara'dan trenle yakın mesafe. Bir gün gideceğim kesinlikle :) Öneriler için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Konya arası hızlı trenle çok kısa sürüyor. Günübirlik bile gidilebilir. :) Kelebekler Vadisi çok güzel gerçekten, o tropikal ortamı hissedebiliyorsun. :)

      Sil
  10. Diğerlerini duymuştum ama kelebek bahçesini bilmiyordum harikaymış yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten. Fotoğraf ve video çekmiştim ama eski telefonumda kaldı. :)

      Sil
  11. Konya'ya daha önceki ziyaretlerimde Mevlana'yı ziyaret için gelmiştim..
    Meğer gezecek görecek neler varmış..Hepsini not aldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, görülecek çok yer var, ben birkaçına yer verdim. Belki başka zaman fırsatınız olur yine. :)

      Sil
  12. konya, iç anadoluda en sevdiğim şehir ... kyoto evlerine gitmedim ama bir dahaki ziyaretimde gitmek isterim ... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon parkını seviyorum, güzel tasarlamışlar. Orada yemek yemek de keyifli. Sevgiler. :)

      Sil
  13. Konya Meram da askerlik yaptım :) adını yanlış söylemedim sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, Meram. Severim orayı da, bence Selçuklu ve Karatay' dan güzel orası. :)

      Sil
  14. Mesleğimde ilk görev yerim Konya'ydı. O zamandan bu zamana çok geliştiğini biliyorum. Eskilerden Mevlana türbesini, Alaaddin Tepesini bir de Meram Bağlarını hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya değişiyor, gelişiyor evet. :) 2013ten sonra merkezde yaşamaya başlamıştım. İlk zamanlar Alaaddin tepesinde bir arkadaşla buluşacaktım. Tam yer belirtmeyince döne döne zor bulduk birbirimizi. 😀

      Sil
  15. En yakın arkadaşım evlenip oraya yerleşti. Şu Kelebekler Vadisini bende çok merak ediyorum. En kısa zamanda gideceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelebekler vadisindeki tek sıkıntı bazen çok az kelebek olması. Belli dönemleri var galiba. Kelebekler yoğun olduğunda çok daha güzel oluyor. :)

      Sil
  16. Bazen fırsat olmuyor evet belki başka zaman yine gidersin. :) Kelebekler vadisi ve Japon parkı güzel evet. Yazıyı beğenmene sevindim, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil

Gidilemeyen Gezi 🙄

   Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile ol...