17 Mart 2021 Çarşamba

Geçmişin Sırrı 3 (Kelime Oyunu 16)

 

Pexels (Pixabay)

Bu haftanın kelimelerini ben verdim. Kelimeler: gölge, cesaret, aile, gerçek, çaba

Bu hafta nedense yazma isteğim yoktu. Öykü bitsin diye yazdım. Yolculuk hazırlığı yapıyorum, o yüzden üstünde çok düşünemedim. İyi okumalar. :) 


Gün batımıyla gökyüzü kızıla boyandı. Zeyrek bir ağacın kenarına oturmuş, önünde yanan ateşte et pişiriyordu. Saatlerdir bir şey yememişti. Henüz nereye gideceğini bilmediği için belli bir rotası yoktu. Geceyi, güvenli gördüğü bu alanda geçirmeye karar verdi. Yıldızları izleyerek uyumayalı epey olmuştu. Yemeğin ardından ağacın gölgesi altında uyudu.

Sabahın ilk ışıkları yüzüne vurunca uyandı. Kuş sesleri ormanda yankılanmaya başladı. Bir sincap ailesi ağacın tepesinden Zeyrek' i izliyordu. Genç adam hazırlanıp yola düştü. Yarım günlük mesafede bir kasaba vardı. Orada birkaç gün geçirip nasıl bir yol izleyeceğine karar verebilirdi. Cebinde daha önce biriktirdiği birkaç altın vardı, bir süre bunlarla idare edebilirdi.

Yalnız bir yolculuk Zeyrek' in düşüncelere dalmasına neden oldu. Onu büyüten ailenin neler yaptığını merak ediyordu. Annesinin kendisi hakkında ne kadar endişeli olduğunu tahmin edebiliyordu. Her ne kadar gerçek olmasa da o insanlar hayattaki tek aile olmuşlardı Zeyrek' e.

***

Kubara Kasabası ticaretin merkezi konumundaydı. Meydanda dükkanlar ve tezgahlar sıralıydı. Sabahın erken saatlerinde başlayan insan kalabalığı akşam saatlerine kadar sürerdi. Kasabaya varan Zeyrek insanların içinde sessiz şekilde ilerliyor, kalabalığın gürültüsüne alışmaya çalışıyordu. Kışlık, kurutulmuş yiyecekler, günlük hayatta kullanılan aletler, renk renk kumaşlar, eski kitaplar her şey vardı tezgahlarda. Bir kitabın kapağı ilgisini çekince Zeyrek kitabı eline alıp inceledi. Kitap barış ve insanlık üzerineydi. Kapaktaki  mavi kuşlar daire şeklinde sıralanmış, uçuyordu.

Zeyrek satıcıya kitabın fiyatını sordu. Geride onu izleyen bir çift gözden habersizdi. Genç adam pazarlık yapıp, alışverişini tamamlayınca küçük bir hana doğru ilerledi. Hana yerleştiğinde önce karnını doyurdu. Ortamı sevmişti. Pürüzsüz taş duvarlar, ceviz ağacından masalar, duvarları süsleyen tablolar, temiz bir yatak... Zeyrek' in pek bir beklentisi de yoktu.

Ertesi sabah yürüyüşe çıktı. Hava bulutluydu. Gözleri kara bulutlarda dolanırken yağmur taneleri yüzüne düştü. Bir an izleniyor gibi hissedip etrafına bakındı. Kimseyi göremedi ama tedirginliği geçmedi. Eli belindeki kılıcına gitti. Tam o anda bir gölge gördü ve daha hareket bile edemeden boynunda keskin bir acı hissetti. Bir iğne boynuna saplanmıştı, yavaşça gözleri kapandı, yere yığıldı.

***

Uzaktan, karmaşık sesler geliyordu . Zeyrek yavaş yavaş bilincini topladığında ellerinin bağlı olduğunu gördü. Bir at arabasında götürülüyordu. Atı süren adamı hemen tanıdı. Karşı kabileden biriydi ve sık sık başlarına bela olurdu. Son karşılaşmalarında adamı fena yaralamıştı. İntikam için kendisini kaçırmış olmalıydı. Yanında da tanımadığı, iri yapılı bir adam vardı.

Bedenindeki uyuşukluk tam olarak geçmemişti. Yine de hareket etmeye çalıştı, iplerden bir an önce kurtulmalıydı. Çabaları sonuç verdi ve bağları çözmeyi başardı. Silahı yanında olmadığı için dikkatli davranmalıydı. Yavaşça doğruldu ve cesaretini toplayıp hızla giden at arabasından aşağı atladı. Dengesini kaybedip yerde yuvarlandı. Toz toprak içinde kalmıştı, başı dönüyordu. Ani hareket etmek onu kötü etkilemişti. Tökezleyerek yürümeye başladı, izini kaybettirmeliydi.

Etrafı incelendiğinde bir tarafın uçurum bir tarafın da düz arazi olduğunu gördü. İleride bir orman vardı, oraya giderse kolaylıkla saklanabilirdi. Olabildiğince hızlı ilerlemeye çalıştı. Yavaş yavaş bedeni üzerindeki kontrolü artıyordu.

Ormana varmasına ramak kala duyduğu sesle irkildi. Peşine düşmüşlerdi bile. Kaçamayacağını anladığı için durup soluklandı, ellerini cebine soktu. Adamlar uygun mesafeye gelince Zeyrek avuçlarındaki kumu yüzlerine fırlattı.  Adamlar yanan gözlerini ovalarken öfkeyle doldu.

“Seni pislik! Bu şekilde elimizden kaçabileceği mi sanıyorsun?”

Zeyrek’ in yanıtı yumrukları oldu. Birinin midesine, diğerinin yüzüne yumruk attı. İri yarı adamın kılıcını almaya çalıştı fakat diğeri atılıp Zeyrek’ i omzundan yaraladı. Keskin acı ile bir kez daha başı döndü Zeyrek' in. Hızla dönüp attığı tekme ile rakibini savurmayı başardı. Canı çok yandığı için nefes alışverişi düzensizleşti. Omzundan aşağı kan süzülüyordu, yarası derindi. Bu zorlu dövüşün altından kalkamayacağını düşünse de sonuna kadar direnecekti.

Öldürücü bir darbeden son anda sıyrıldı. Bir fırsatını yakalayıp iri adamın çene hizasına tüm gücüyle vurunca adam yere yığıldı. Zeyrek daha geri çekilmeye fırsat bulamadan diğer adam kılıcını bacağına sapladı. Kılıç hızla geri çekildiğinde Zeyrek acı içinde dizlerinin üstüne çöktü. Zorlukla doğrulmaya çalıştı. Düşman ansızın göğsüne doğru bir hamle yaptı. Her şey bir anda oldu. Zeyrek' in tam önünde bir karaltı belirdi, kılıç darbesini savuşturdu.

Zeyrek şaşkınlıkla baktığında kendisini kurtaran kişinin babası olduğunu gördü. Noyav son anda yetişmişti. Mücadeleyi sürdürüp rakibini etkisiz halde bıraktı. Sonra Zeyrek'in koluna girip doğrulmasına yardım etti.

“Sen, beni nasıl buldun?” dedi Zeyrek.

Noyav etrafına bakındı, tam da rüyasında gördüğü yerdi burası. “Babalar her şeyi bilir,” dedi gülümseyerek. “Beni affet.”

Zeyrek şaşkındı, bir şey diyemedi. Karşısındaki adamın bu kadar değişmiş olduğuna inanamıyordu. Noyav at arabasına kadar onu taşıdı. "İyi olacaksın, merak etme." Artık eve dönme vakti gelmişti.

 Son

28 yorum:

  1. Duygu, çok güzel çok etkileyici bir hikayeydi. Evet, dediğin gibi anneler, babalar her şeyi bilir :))

    Verdiğin sihirli kelimelerle ben de bir şeyler karaladım. İkimizin ortak eseri oldu. Sevgi ve selamlarımla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. :) Aslında babanın ölümünü planlamıştım, son anda vazgeçtim. Bir şeyler de mutlu bitsin dedim. :)
      Verdiğim kelimelerle yazmana sevindim, okuyacağım. Görüşmek üzere. :)

      Sil
  2. "N'oluyo şimdi bi dakika" modunda okudum :-) Kalemine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun ve yorumladığın için teşekkürler. :) Biraz hızlı gelişti olaylar, çok uzatmak istemedim.

      Sil
    2. Sürüklemesinin bir nedeni de bu oldu sanırım, hızlı ve akıcı :-)

      Sil
  3. Son olmasaydı keşke:-))) Kaleminize sağlı, gerçekten keyifle okuduğum bir seri oldu. Ayrıca iyi yolculuklar:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Keyifle okumanıza da sevindim. Uzatırsam pek iyi olmayacağını düşündüm. :)

      Sil
  4. Bir an babanın kılıcın önüne atlayıp öleceğini düşünmüştüm. 😂 Böylesi daha güzel olmuş. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında öyle bir şey düşünüyordum, son anda vazgeçtim. 😀 Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Çok teşekkür ederim, beğemenize sevindim. Ben yazarken daha çok görsel olarak düşünüyorum, o yüzden bazı kısımları yazıya dökmek zor gelebiliyor. :) İyi dilekleriniz için de teşekkür. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim. Siz de Allah' a emanet olun.

    YanıtlaSil
  7. Şimdiden iyi yolculuklar :) Kaleminize sağlık, sürükleyici bir hikaye ama devamı gelseydi keşke... Valla üstüne çok yoğunlaşamadım demişsiniz ama bence çok iyi olmuş öyle düşünmeyin :) Bu haftaki kelimelerle bakalım ne hikayeler çıkacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, birkaç gün içinde dönerim. :) Değerli yorumun için teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. Yazdıkça uzayacaktı, bozulmasını istemedim. :) Bir de çok eskiden yazdığım yarım kalan romanımı paylaşmak istiyorum artık. Ona yoğunlaşayım diye düşündüm.
      Bu hafta neler yazılacak ben de merak ediyorum. :)

      Sil
  8. Mutlu son.
    Bayılırım mutlu sonlara.
    Doğurmak yada bir çocuğun doğumuna sebep olarak baba kimliğini kazanmakla annede babada olunmuyor.
    Aldığım bir diğer mesaj bu.
    Kalemine sağlık
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle düşünmene sevindim. Kötü başlasa da sonu iyi bitti. :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  9. Duygu Çok guzeldi:) Emeğine, yüreğine, kalemine sağlık, iyi yolculuklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülten, beğenmene sevindim. :)

      Sil
  10. Şöyle söyleyeyim bende oradaydım okurken.
    Tebrik ederim çok yazmışsınız. İnsan okurken kendini hikâyenin içinde hissediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, öyle hissetmenize sevindim. :)

      Sil
  11. mutlu bitti. baba sonunda yani sorumluluğunu bildi. iyi yolculuklar. ya salgın varken yolculuk yapan pek duymadım. dikkatli ol sen deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Memlekete geldim, altı ayda bir geliyorum. Zaten evden çıkmam pek. :)

      Sil
  12. Hikayen çok güzel olmuş. Kelimeleri de çok beğendim. Severek yazdım :)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel devam ediyordu keşke bitmeseydi dedim :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Daha kısa bile yazacaktım, uzadı. :)

      Sil
  14. bölümleri sırasını karıştırarak okuyorum dalgınlıktan ama olsun çok etkileyici sahnelerle dolu bi hikayeydi :) anlatım şeklini çok sevdim diğer okuduklarımda da aynı şekilde tabi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim. :)

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...