21 Mart 2021 Pazar

Savaş Çığırtkanı 1 - Kehanetin Gölgesi (Roman)


Merhaba arkadaşlar. Yıllar önce iki kitap olarak düşündüğüm fantastik roman serisini yazmaya başladım. Ardından bir edebiyat sitesinde yayınladım bir kısmını ama o site kapandı. Seriyi bitirip yayınevlerine yollamayı düşünüyordum fakat önceden internette yayınlanmış eserleri kabul etmiyorlar sanırım. Hevesim kaçınca seriyi yarım bırakmıştım. Şimdi baştan düzenleyerek burada yayınlamaya ve tamamlamaya karar verdim. Çünkü çok emek verdiğim bu romanın kaybolup gitmesini istemiyorum. Yorumlarınızı, olursa tavsiyelerinizi, eleştirilerinizi beklerim. Amacım zaten romanı baştan daha güzel bir şekilde yazabilmek. Yalnız çok uzun olduğu için, sizleri sıkmamak adına haftada bir iki kere paylaşım yapmayı düşünüyorum. Bölümler de çok uzun olduğu için onları da bölerek koyacağım. 

Başlangıç için giriş kısmını ve paintte çizdiğim basit ülkeler haritasını paylaşıyorum. Keyifli okumalar.




Giriş

 

Hızla ilerleyen kara bulutlar yaklaşan bir felaketin habercisi gibiydi. Yapılan yasak anlaşmalar, kalpleri zehirleyen gizli fısıltılar insanlar arasındaki güven duygusunu yok etti. Geçmişin zalimleri karanlık ellerini geleceğe uzatmaya başladı.

Bütün bu gelişmeler tek bir şeyin habercisiydi ve bunu çok az insan yorumlayabilirdi. Çünkü insanlar var olan tehditleri yok saymakta ustaydı. Karanlık kehanetlerin gerçekleşeceğine asla inanmazlardı, tıpkı efsanelere inanmadıkları gibi. Oysa göz ardı edilenler ölüm gibi ansızın insanın karşısına çıkardı. İhmalkârlık, büyük yıkımı beraberinde getirirdi.

Gizemli bir adam sessizce pusuya yatmış, avını izliyordu. Uğursuzluk bir perde gibi onu diğerlerinden ayırıyordu. Onu zayıf gözlerden gizleyecek güçlü bir silaha sahipti ne de olsa. Dağınık, zift karası saçları sert yüz hatlarını ortaya çıkarıyordu. Avcı yüzüne ışıltılı bir gülümsemenin yayılmasını engelleyemedi. Eğer o içtenlikle gülümsüyorsa ortada tekinsiz bir şeyler var demekti. Ürkütücü gözleri şimdi de nefret ve  büyük bir arzu ile parlıyordu. Uzun süredir beklediği an yaklaşmıştı.

“İnsanlar ne kadar da dikkatsiz. Gözleriniz beni görmüyor, varlığımı hiçe sayıyor ya işte bu sonunuz olacak,” diye geçirdi içinden.

Avcı, bulunduğu tepeden ayaklarının altındaki manzarayı sabırla izliyordu. Az sonra tüm liderleri görecekti, özellikle beklediği biri vardı. Genç adam bugün istediğini elde edecekti ve kimse ona mani olamayacaktı. Bugün, intikam günüydü. İntikamının sonuçlarının çok ağır olacağını bildiği halde geri adım atmamakta kararlıydı. Dünyanın dengesi değişecek ve 7. Liderler Savaşı’nın kapıları aralanacaktı. Savaşın ayak seslerini duymaya başlamıştı.

Avcı harekete geçmeden önce elindeki siyah maskeyi yüzüne geçirdi.

 

44 yorum:

  1. Çok güzel devamını sabırsızlıkla bekliyorum:) Kullandığınız kelimeler ve kurduğunu cümleler çok kaliteli ve çok hoş:D elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız,
      Çok mutlu oldum öyle düşünmene. Destekleyici yorumun, övgün için teşekkür ederim. Umarım devamı da hoşuna gider. :))

      Sil
  2. Çok güzeldii. Betimlemeler,kelime seçimleriniz,anlatım biçiminiz... Özellikle de giriş kısmı çok heyecanlıydı devamı merakla bekliyorum. Kaleminize sağlık 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Fantastik olunca betimleme ve heyecan unsurlarına daha fazla özen gösteriyorum. :)

      Sil
  3. Duygucum, inşallah romanını kitap halinde de okuruz bir gün.🤗 Favori karakterim Avcı...onu görmek beni gülümsetti ve mutlu etti. Giriş kısmınaysa zaten diyecek yok. Bayıldım. Büyük bir gizem, macera olacağını açıkça belli ediyor. Devamını okumayı heyecanla bekliyorum. Yüreğine, emeklerine sağlık dostum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ya Mervecim, büyük hayalimdir. Avcı' yı sevdiğini unutmadım. :)) Desteğin için teşekkür ederim canım. En kısa zamanda devamını yayınlayacağım. :)

      Sil
  4. Ooo...
    Sanki bir an maskelinin insan değilde doğaüstü bir varlık gibi düşündüm.
    Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. :) Avcı, insan ama özel güçleri de var.

      Sil
  5. Haftada bir değil bir kaç tane bekleriz heyecanlı bir hikayeye benziyor :) Cümleler anlaşılır ve güzel kurulmuş, hikayenin başında nasıl bir şey gelecek diye merakla okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecanlı bulmana sevindim. Beğenirseniz daha fazla da paylaşırım tabii. :) 1. bölüm liderlerin buluşması ile başlayacak, yavaştan ülkeleri anlatmaya geçeceğim.

      Sil
  6. harika ya kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  7. hımm bunu yarın okuyum keyiflen :) şimdi teşkilat dizisini izliyoring :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yeni başlayan diziyi kitap olarak da okumak isterim:-) Bu arada fullsepp isimli yeni platform var. Kitap yayını, e-kitap, kitap satışı, yazarları yayınevleri ile buluşturmayı hedefleyen bir platform. Faydası olabilir. Keyifli bir hafta dilerim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim, ben de kitap olarak görmek isterdim. :) Bahsettiğiniz platformu duymamıştım, bir araştırayım, teşekkürler. Size de iyi haftalar. :)

      Sil
  9. Ben de yeni gördüm, başarılar dilerim Duygu, çok güzel bir roman olacak inşaAllah..

    YanıtlaSil
  10. Başarılar dilerim sevgili Duygu, yolun açık olsun,,)

    YanıtlaSil
  11. Evet, onlar da var ama ben ücretsiz basan yayınevlerini istiyorum öncelikle. Onlar daha profesyonel ve sadece iyi olduğunu düşündükleri, başarı getirebilecek eserleri basarlar. Tabi tanınmamış biriysen kendini kanıtlamak biraz zor oluyor. Yorum için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  12. Kitap olarak araştır bence de önce ya
    Belki bi imkan olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce başka dosyalar yolladığım yayınevleri oldu, şartlarında daha önce internette yayınlanmamış olma şartı geçiyor ama bazı yayınevleri de watpadd'te falan yayınlanan romanları basıyor. En azından tanınmış olmak adına buradan paylaşayım diyorum.

      Sil
  13. güzel başladıı. siyah maskeli adam hıms, liderler savaşı, geçmişte geçiyo galiba bu macera veya zamansız da olabilir. bu metnini istersen tabisi bastırtabilirsin, kitap yayınlamak çok kolay artık, kitap yurduna da bir bak, onlar da basıyor artık, bunun dışında yayınlanmasını istersen iki yol var, ya yarışmalara göndermen ya da dosyayı yayınevlerine göndermen, bu iki durumda da çok uzun sürer, yayınevleri cevap bile vermiyor bizde, küçük bir yayınevi değilse, yurtdışında hemen cevap verirler de bizde zor. son yıllarda bir dolu blog arkadaşımızın kitabı çıktı, senin de olur ki bigün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Duygu güzel yazıyor, O yüzden kitabını bir şekilde bastırabilir diye düşünüyorum ben de:)

      Sil
    2. Evet, geçmişte geçiyor konu. :)
      Para verilip kitap bastırılabilir ama hayalim başarılı, tanınmış bir yazar olmak. En azından bir süre kendimi geliştirip ileride daha güzel eserler yazabilirim. Büyük yayınevleri zor olsa da hayalim. :)

      Sil
    3. hıhıms hadi işallah yaaa. yazmanda bir sıkıntı yok da tanınmış yazar olmak büyük tesadüflere bağlı bizde, biraz da şans, ya da işallah büyük bir yayınevinden bir tanıdığın olursa yani, o zaman da olur. yarışmaları unutma. sessiz gemi arkadaşımız bir yarışmada birinci oldu ve gerilim romanı öyle basıldı. ülkemizde istanbul ve ankarada senin türe uygun eserler basan iyi yayınevlerimiz var.

      Sil
    4. Tanınmış olmak zor biliyorum. :) Sadece hayal işte olmasa da olur. Burada yazmak da güzel bence. :) Yarışmalara genelde kısa öykü yollardım, hiç romanla katılmadım. Belki bir gün denerim. :)

      Gülten teşekkür ederim. Sen de iyi yazarsın bence. :)

      Sil
  14. Duygu peki blogta paylaşım yaptığında veya sosyal medyada paylaşılınca kabul ediyorlar mı? Benim de bazı yazılarımı kitap hâline getirme düşüncem var ama bu konuda yeteri kadar bilgim yok malesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detayları ben de bilmiyorum Gülten, her yayınevinin farklı galiba politikası. Ben en azından şimdilik kendimi geliştirmek adına burada paylaşacağım. İleride farklı şeyler yazacak olursam yayınevlerine gönderirim.

      Sil
    2. Çok güzel ve devam et bence de:) Ne demişler, nasipse gelir Çin'den Yemen'den nasip değilse ne gelir elden..

      Sil
  15. Fantastik en sevdiğim tür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de öyle. Ziyaretiniz için teşekkürler. :)

      Sil
  16. Fantastik romanlarda ayarın kaçırılıp bol miktarda süper güçlerin yer aldığı türler pek ilgimi çekmiyor. Elbette bu türün fanatikleri de var. Öyle vurdulu kırdılı filmleri sevmediğim gibi insan üstü güçlere sahip karakterler benim için biraz çocuksu geliyor. Ancak sizin romanınızı okuyacağım. Blog üzerinden yayınlanan roman ya da öykülerin yayınevlerince kabul edilmemesine şaşırdım. Şurada üç beş kişinin okuduğu bir eser sadece. Bunun ne ölçüde doğru olduğunu bilemiyorum. Blogta yayınladıktan sonra kaldırıp taslağa alırsın, kim nereden bilecek yayınladığını. Blogta roman ve öykülerin paylaşılma fikri ve eleştiriye açık olma durumu bence yazarın kendini geliştirmesi bakımından çok önemli. Sırasıyla diğer bölümlere geçeceğim. Sonuç ne olursa olsun yazmaya devam et, edelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece blog değil genel olarak internette yayınlanmışsa tercih etmeyen yayınevleri çok. Ben yine de yayınlamayı seçtim. Önemli olan okuyucunun beğenmesi, bu da mutlu ediyor beni. :)
      Ben de süper güçlerin abartıldığı filmleri, kitapları sevmem pek. Karakterler, kültür, oluşturulan dünyadaki düzen daha önemli bence. Bunlara dikkat ederek başladım. Özel güçler var ama ölçülü kullandığımı düşünüyorum. Romanıma şans verdiğin için teşekkürler. :)

      Sil
  17. İlgin için teşekkür ederim. Başlamana sevindim. :)

    YanıtlaSil
  18. Bugün başladım romanını okumaya. Fırsat buldukça sırayla tamamlayacağım. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun ve ilgin için. Ne zaman müsait olursan. Sevgiler. :)

      Sil
  19. Merhabalar.
    Menüden girişe ulaşamadım ama, ara butonundan "giriş" yazarak arattıktan sonra romanın giriş bölümüne ulaştım ve Savaş Çığırtkanı isimli romanın yazarının siz olduğunu öğrendim. Önce sizi tebrik ederim. Ancak romanınızı bu sayfadan takip etmek benim için zor olacak. Beni yanlış anlamayın lütfen blog sayfalarında böyle arkası yarın gibi roman ve hikaye tarzı paylaşımları takip edemiyorum.
    İnşAllah bir gün kitabını yayınlama imkanı da bulursunuz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Belki bir gün kısmet olur bilmiyorum. Olmasa da çok önemli değil, burada yayınlamak bile beni mutlu ediyor. :) Saygılarımla.

      Sil
  20. Merhabalar.
    Blog sayfanızda kullandığınız tema da sizin arşivinize olan ulaşımı zorluyor. Blogger'in kumanda panelinde daha açık ve güzel temalardan birini kullanabilirsiniz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarınız için teşekkürler. Tekrar bir göz atayım. Teknik konudan pek anlamadığım için değişiklik fazla yapamıyorum ama daha uygun tema varsa bakayım. Saygılarımla. :)

      Sil
  21. En baştan başladım okumaya hadi bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlamana çok sevindim. :) Uzun olduğu için blogdan okuman sıkıntı olmaz umarım. İyi okumalar. :)

      Sil

Gidilemeyen Gezi 🙄

   Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile ol...