2 Mart 2021 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri 80

 



Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Bu haftanın konusu: "Eğer bir masal karakteri olsanız nasıl biri olurdunuz? Görünüşünüz, kıyafetiniz, özel yeteneğiniz, yaşadığınız yer nasıl olurdu? 

Ben sanırım kraliçe olmak isterdim. Kore dizisi olan Muhteşem Kraliçe'yi izlediğimde çok beğenmiştim. Kadının güçlü duruşu, cesareti, yeri geldiğinde savaşması ve bir o kadar da hassas kişiliği beni çok etkilemişti. Onun gibi bir kraliçe olup dünyayı yönetmek isterdim. Tabii, zulme asla yer olmayacak, sadece insanların ve diğer canlıların yararına çalışılacak. Korelilerin eski tarz kıyafet ve yapılarını sevdiğim için aynısını isterdim. :)

Eğer erkek olacak olsaydım kendi yazdığım bir kitap karakterini tercih ederdim: Lider Zorkan (daha önce bir edebiyat formunda kısa hikayesini paylaşmıştım). Onun gibi kaftan giyip, buzlarla kaplı bir ülkede, kurtlarıyla yaşayan ve onlarla iletişim kuran, halkı için uğraşan mavi gözlü, kalıplı biri olmak isterdim. Taştan, soğuk, süssüz bir sarayım olsun isterdim. :)

Ah, bir de Naruto dünyası var. Yazmadan geçemeyeceğim. :D Öyle bir dünya tam benlik. Konoha gibi bir köyde yaşayıp, aldığım eğitimlerle çakramı güzelce şekillendirmek ve kendime has teknikler oluşturmak isterdim. Benim de bir ninja yolum olur, her türlü kötülükle mücadele ederdim. Bir sürü değişik arkadaşım olurdu. :) 







16 yorum:

  1. Tüm karakterlerini sevdim hepsi kendine özgü kesinlikle... Bu haftaki etkinlikte herkes kendi hayal dünyasındaki karakterleri yazıyor çok sevdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler, beğenmene sevindim. Bu haftanın konusu eğlenceli gerçekten. Sen de yaz istersen. :)

      Sil
  2. muhteşem kraliçe izlemedim tv de de varmış galiba izlerim aklımda, kore tarih deyince joseon dönemini pek seviyolar yaa, bi de moon lovers ah ah neydi ya, senin yazdığın öykü yazı kitaplar nerde blogunda var mı hepsi, okurum, basılmış var mı, varsa okurum ki yani onu da, zorkan iyimiş, norveçli filan olsun o :) veya viking :) naruto hıhıms hoş tabii, sen onu da hepimizden çok seviyon herhalde, çakra, teknik, ninja kim sevmez. kör samuray (zatoichi) (takeshi kitano/2003) izlemediysen kaçırmaa :) ağaç ev de sen de konu bul bi gün olur maaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bahsettiğim kitabı seri olarak düşündüm, ilk kitabı yazdım ama devam etmedim sonra. Yayınevlerine gönderecektim ama vazgeçtim. Bir kısmını yayınlayıp geri kaldırdım. https://oykuseckisi.com/ugursuzluk-bedeli/
      Bu forumda da sadece kitabındaki karakterler üzerinden kısa öykü yazdım, doğrudan kitapta yok burası. Animelerdeki doldurma bölüm gibi yani. :)) Yani Zorkan karakteri en severek yazdığımdı. :)

      Muhteşem Kraliçe çok güzeldir. Moon Lovers ise daha romantik kalıyor bence. :)

      Bahsettiğin animeleri izlemedim, bakayım. :) Naruto' nun yeri ben de ayrı tabi. :))

      Ağaç ev için konu bulmak isterdim, öncelikle eski konulara bakmam gerek. :)

      Sil
    2. https://kaplandiary.blogspot.com/2020/12/agac-ev-sohbetleri-konu-basliklari.html

      :)

      Sil
  3. Kim istemez güçlü kadın olmayı :)

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem Kraliçe çok iyiydi. Deokman kadar Mishil da çok güçlü bir karakterdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Mishil de çok güçlüydü. Entrikacı olsa da zaman zaman kendine hayran bırakıyordu. :)

      Sil
  5. Güzelmiş, emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Ağaç Ev Sohbetlerine katılmanıza sevindim. Ama bahsettiğiniz kahramanlara o kadar yabancıyım ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, güzel bir etkinlik. :) Fazla bilindik karakterler değil evet, birini zaten ben yazmıştım. Olsun okumanız bile önemli. :)

      Sil
  7. Çakranı hala şekillendirebilirsin belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakram olsa denerdim. Fuuton rasen shuriken yapmak güzel olurdu mesela. 😃

      Sil

Gidilemeyen Gezi 🙄

   Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile ol...