26 Şubat 2021 Cuma

Bin Damla Gözyaşı (kitap tanıtımı)

 


Kitap günlük şeklindedir ve genç yaşta amansız hastalığa yakalanan Aya Kito'ya aittir. Annesinin isteği üzerine başkalarına destek olması amacıyla daha sonra kitap olarak basılmıştır. Gerçek bir yaşam hikayesi olması insanı derinden etkiliyor.

Hayat dolu bir kızın 14 yaşından itibaren bu hastalıkla mücadelesini görüyoruz. Elbette başta kabullenmesi zor olsa da bir şekilde yaşama devam etmenin yolunu buluyor. Zamanla hareketleri kısıtlanıyor, yürümek bile zorlaşıyor. Satırları okurken siz de karakterle empati yapıp üzülüyorsunuz. Her şeye rağmen ailesine yük olmamak istemesi ve güçlü duruşu çok etkileyiciydi. Aya o kadar harika bir insandı ki yazdığı günlük pek çok kişi için umut oldu. Bir Litre Gözyaşı (ichi rittoru no namida) adıyla dizisi çekildi. İlk olarak dizisini izleyip çok duygulanmıştım, sonra araştırınca bu günlükten haberim oldu.

Herkese okumasını tavsiye ederim. Hayatta her anımızın önemini kavramamızı ve bu hastalık üzerine farkındalığımızı artırıyor.  


17 yorum:

  1. Bazen böyle kitaplar okuyup gerçekten kaçmamak gerekiyor.. listeme aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, okumak gerekiyor böyle kitapları. Hem insanlara ders verici hem de örnek oluyor.

      Sil
  2. Gerçekten öyle. Hastalık büyük bir imtihan. Etrafa baktığımızda bile nice acı çekenler var. Allah sabır versin.

    YanıtlaSil
  3. Güzelmişşşşşş 😊

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir kitap gibi gözüküyor. Konusu da ilgimi çekti doğrusu :) Öneriniz için teşekkürler 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ben de yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kitap insana çok şey katıyor gerçekten.

      Sil
  5. Ben de yazmaya ilk önce günlük yazmak niyetiyle başlamış sonra da blog yazarak devam ediyorum.Hayirlisi diyelim olursa yazılarımı kitap hâline getirmek istiyorum;) İş konusuna gelince Duygu Hanım inanın Allah iki kapıyı birden kapatmaz, sağlık olsun;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel olur kitap haline getirebilirsen. En azından dünyaya bir şey bırakmış olursun. İş konusunda sabrediyorum. Hayırlısı olsun, yoksa her iş hayır ve huzur getirecek diye bir şey yok.

      Sil
  6. temams not aldım okuycam :) sadako gibi etkileyici demekkisi :) son yazıma bi baksan yaa, animeler, mangalar var da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet etkileyici bayağı. :) Peki, bakacağım merak ettim. :)

      Sil
  7. Kanal D’de yayınlanmıştı. Gerçek olduğunu bilmek okurken çok sarsar beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da izlemiştim ama orijinalini bayağı değiştirmişlerdi. Çok önemi kalmıyor o zaman. :)
      Okumak sarsıcı oldu gerçekten. Bir de günlük tarzında olunca daha etkileniyor insan.

      Sil
  8. Bir türlü okuyamadığım bir kitap. Dizi olarak Japonya versiyonunda bin damla gözyaşı dökmüştüm bizimkinde de gülerek izlemiştim. Bizim versiyon neydi öyle ya...:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizisi çok etkileyiciydi. Bizdeki olmadı gerçekten, güzel başlamış gibiydi ama ilerledikçe batırdılar. Bir de Japonlara bakınca çok doğal ve sıradan görünüyordu oyuncular, bizimkiler illa gösteriş, yapaylık katacaklar, doğal olmayı başaramıyorlar. :)

      Sil
  9. Kitabı merak ettim, bir de oğlumun okulundan bir kız vardı çocukluğundan beri biliyorlardı hastalığını genç kız olunca vücudunu artık taşıyamadı tekerlekli sandalye kullanmaya başladılar. Bilinen bir sona doğru yol almak aile açısından zordur ama hasta olanın yaşadıklarını en iyi kendisi bilir. Arkadaşıma bu kitabı tavsiye etsem mi etmesem mi karar veremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşayan için çok zordur, bir de çevrenin davranışı da kötü etkiliyor. İnsanlar bilinçli olmalı. Bahsettiğin kişiye üzüldüm, keşke çaresi mümkün olsa.
      Kitabın insanlara umut olduğu söyleniyor ama yine de benzer durumu yaşayan kişiler kendi durumlarını hatırlayıp üzülebilir de. Okuma fırsatın olursa ona göre karar ver istersen.

      Sil

Karagöz Dersaadet'te Gölge Oyunu (Kitap)

   Blog arkadaşımız Tefrika'nın yorumlarından sonra kitabı merakla okumaya başladım. Gerçekten farklı ve dikkat çekiciydi.   Dersaadet&#...