28 Şubat 2022 Pazartesi

Natsume Yuujinchou 5. ve 6. Sezon

 


 Yayınlanmış olan tüm sezonları tamamlamış olarak karşınızdayım. Sezon aralarındaki özel bölümleri de izledim. Devam sezonu bir an önce gelse iyi olur, kaç yıl geçmiş aradan. Üstteki video altıncı sezon açılış müziğidir. Tüm müzikleri harika ya. :)

 Bu iki sezon üçüncü ve dördüncü sezon kadar dramatik değildi ama farklı karakterlere dair bilgiler öğrendiğimiz için merak uyandırıcıydı. Tabii bazı konularda daha fazla aydınlanmak isterdim. Gelecek sezonda İnşallah gizemler iyice açığa çıkar. Mesela şu kediyi merak ediyorum, her şeyi biliyor da gizliyor gibi bir tavrı var. Natsume' ye bağlılığının altından daha derin bir şey çıkacak mı merak ediyorum. Büyükanne Reiko hakkında yine kafamızda soru işaretleri kaldı. Dedeyi de merak ediyorum, kimmiş neymiş görelim artık. Natori (hareketli dövmesi olan) karakteri de bayağı ilginç işleniyor. Tam bu çok iyi diyorsun öyle bir laf ediyor ki sonra şüpheleniyorsun, sonra yine iyi olduğuna karar veriyorsun. Mangaka sanki işin içine gizem katmak için karakteri biraz tutarsız göstermeye çalışmış. :) 

  Youkai hikayeleri yine güzeldi ama bir iki bölüm biraz gereksiz geldi bana. Animenin sevimli atmosferi yine devam ediyor. Natsume' nin okulundaki arkadaşlarını daha bir sevdim. Natsume' nin sırrını bilmediklerinden garip tavırlarına rağmen onu kabullenmiş olmaları güzel detaylardı. Eskiden olsa Natsume' ye rüya gibi gelecek, inanamayacağı kadar güzel ve normal bir hayatı şu an yaşıyor olması da çok iyi aktarılmış. Fazla nazik olması bazen çıtkırıldım görünmesine neden oluyor ama seviyoruz koca yürekli Natsume' yi. :) Yine yardımdan yardıma koşuyor. Gece izinsiz evine gelip parti yapan youkai arkadaşları da ayrı bir olay. Ne zaman başı sıkışsa Natsume' ye yardım eden biri hep çıkıyor, insan ya da youkai. Çok severek izlediğim, unutulmaz animelerden biri oldu benim için. :) 

 Yedinci sezon nasıl olacak bilmiyorum ama biraz daha farklı, heyecanlı olaylar görsek güzel olur. Bölümler birbiriyle daha bağlantılı olabilir. Bekleyip göreceğiz artık. :) Güzel birkaç gif seçtim, farklı sezonlara ait. (Gifler Google görsellerden alıntıdır.)








Güzel bir videoyla veda ediyorum. :) 




32 yorum:

  1. Kedi favorim oldu giflerde, 6 sezon korkutsa da başlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi çok iyi, gerçek halini çok seviyorum. :) Sezon çok ama 11 13 bölüm genelde. Çabuk bitiyor bir başlayınca. Umarım beğenirsin. :)

      Sil
  2. mangaya başladıktan sonra ilk yazını görüp "anime olarak izleyeyim, yorum yazayım" dedim ama ben tek sezonu bitiremeden yazının ikincisi, serinin 5 ve 6. sezonları geldi yahu :)

    güzel seri, gifleri görünce bir an evvel bitirmek istedim fakat biliyorum mümkün değil benim için bu hız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında acele etmedim sezonlar az bölümlü. Günde 1 2 bölüm izleyerek bitirdim genelde. :) Yine de izlersen yorumlarını beklerim. Biraz spoiler vermiş olabilirim ama animeyi içimden geldiği gibi tanıtmak istedim. :)

      Sil
  3. Hiç bilmediğim bir anime, bir göz atayım fırsat bulunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim. :) Klasik fantastik animeler gibi macera dolu değil ama insana huzur veren bir yanı var. Daha çok doğa güzellikleri, iyilik, dostluk ön planda. :)

      Sil
  4. Kız beni geçti bitirdi ya. Spoiler var biraz dedin diye okuyamıyorum çünkü spoiler hiç sevmem. Natsume'yi kıymetinden izlemiyordum,ne tatlı bir animesin sen. 💙 Nyanko-sensei de çok tatlı tabii. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemeyi sevmem. Güzel diye bitirdim gitti. 😀 Yeni sezon çıksa da daha fazla şey öğrensek. :))

      Sil
  5. Evet hiç anime seyretmemiş ben....

    YanıtlaSil
  6. Bu seriyi iyice merak ettim, konusu çok ilginç ve çizimler çok tatlı Duygu, eline sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak izle Eren, çok güzel. Komedisi de dramı da var. İleride unutmaya başlarsam tekrar izlerim baştan. :))

      Sil
  7. Animeler bu aralar oldukça fazla ilgimi çekmeye başladı. İki üç tane anime bitirdim ve oldukça başarılı buldum.
    İBLİS KESER
    CASTLEVİANIA
    ARCANE
    DEVILMAN
    Sizin paylaştığınız diziyi listeye aldım. Gökte ararken yerde buldum :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İblis Keser' i merak ediyordum ben de izleyeceğim. Diğer üçünü bilmiyorum, konularına bakayım. :) Animelerde oldukça farklı dünyalar var, hisleri güzel aktarıyorlar.
      Bu anime biraz daha sakin ilerliyor ama ilgi çekici. İnsanda hem burukluk hem mutluluk bırakıyor. Herkese uymaz belki ama sevdim ben. :)

      Sil
  8. pekii, izlersem sorraım sana nereleri atlayacağımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlamaya gerek yok, sadece bir iki bölümü diğerlerine göre biraz zayıf buldum ama başkaları beğenebilir. :)

      Sil
  9. Ne güzelmiş bu😍Bakayım bir ara😉

    YanıtlaSil
  10. Bütün sezonu izledin demek, maşallah sana Duygucuğum 🧿🧿. Her iki video da çok güzeldi özellikle de müzikleri. Emeğine sağlık 🤗🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir şey bulunca bırakamıyorum Sibelcim. 😊 İlgin için teşekkürler, videoları izlemene sevindim. :)🌺🌸

      Sil
  11. Animeleri seviyorum ama çok bilgim yok:) Güzel bir animeye benziyor, bakacağım mutlaka:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldir, beğeneceğini düşünüyorum. :) Değişik, güzel bir havası var. :)

      Sil
  12. Romanlardaki ilham kaynağı ile dili kullanmaktaki başarının arkasında bu tür diziler yatıyor anladığım kadarıyla. Ben bunları boş zaman harcamak bilirdim, sizi tanıdıktan sonra yanıldığımı anladım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. :) Hayal gücümü ve karakterleri aktarabilme yönümü gerçekten animelere borçluyum. İzlerken dikkat ederim bazı detaylara. Mesela karakterin ruh hali nasıl daha çarpıcı şekilde aktarılabilir, dikkat çekmek istediğim noktalarda nelere başvurabilirim vs. Savaş Çığırtkanı'nı da Naruto sayesinde yazmaya başlamıştım, onun verdiği ilham ve hevesle. :) Tabi kaliteli ve insana bir şeyler katacak animeleri bulabilmek önemli.

      Sil
  13. Adamın yüzünde kertenkele mi geziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda hareketli dövme dedim ama ne dövme ne de sürüngen o. :) Çocukluğundan beri bedeninde dolaşan bir şey. İnsanlar göremiyor ama her şeyi gören Natsume onu da görüyor tabi. 😀

      Sil
  14. "Life is beautiful" Finaldeki videoyu izleyip bu şarkıyı dinledim, harikaydı. 7. sezon inşallah yakında gelir. Gelmese bile özel ve uzun bir bölüm yapsalar iyi olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. :) Bekliyoruz 7. sezonu. Özel bölümleri ve filmleri de var ama yetmiyor bana. 😀

      Sil
  15. Hiç izlemedim ama çizimler güzel. Oğlum da çok manga çizer 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimleri çok hoş. :) Ne güzel ben de çizmek isterdim. 😊

      Sil
  16. 6 sezondur takip ediyor olmak da ayrı bir saplantı herhalde. :) Tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır saplantı değil çünkü çok güzel bir anime. İyilik konusunda örnek. Hırs yaptığımdan izlemedim ruhuma iyi geldiği için izledim. :) Zaten sezonlar az bölümlü. Tek sezon olup daha fazla bölümü olan animeler var. :)

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...