27 Kasım 2021 Cumartesi

Muhteşem Kraliçe (Queen Seon Deok) - Dizi Tanıtımı

 

 Uzun süredir bu dizinin tanıtımını yapmak istiyordum. Aslında tekrar izledikten sonra bu yazıyı yazmayı planlıyordum ama sürekli başka şeyler çıkıyor, fırsatım olmadı. İleride tekrar güncellerim belki. Muhteşem Kraliçe' yi ilk kez TRT-1' de izlemiştim. En sevdiğim dizi diyebilirim. Aslında en sevdiğim birkaç dizi daha var, ayıramıyorum birbirinden. :) 






Bölüm Sayısı: 62

Yayın Yılı: 2009

Oyuncular: Lee Yo Won, Ko Hyun Jung, Kim Nam Gil 


Konusu 

 Dizi tarihi bir dizi ve gerçek karakterlere dayanıyormuş. Kralın ikiz bebekleri olacaktır. Ancak sarayda Lady Mishil gibi güçlü bir rakibi vardır. Ve ortalarda dolanan ikizler üzerine kehanet yüzünden bebeklerin canından endişelenen kral kızlardan biri doğunca onu bir hizmetçiye verip uzaklara gitmesini söyler. Bu şekilde aradan yıllar geçer ve ana karakterimiz Deokman saraydan uzakta büyür. Günün birinde gerçekleri öğrenerek saraya dönmeye çalışır. Ancak işi çok zordur, Lady Mishil ve yandaşları her şeyde söz sahibidir. Deokman erkek kılığına girip orduya dahil olur. Yavaş yavaş kendisi de taraftar toplar ve kraliçe olarak başa geçeceği güne hazırlanır. Bu sırada garip biriyle yolları kesişir. Deli dolu, aklı bir karış havada olan Bidam kadına hayrandır ve o kraliçe olduğunda bile samimi davranmayı bırakmaz, araya hiç resmiyet koymaz diğerleri gibi. Kimse artık kadına ismiyle hitap edemezken o istediği gibi davranmaktadır. Kader ağlarını örer ve hiç planda olmayan şeyler gerçekleşir. 

İzlenimlerim

 Dizi boyunca kraliçe ve Mishil' in soğuk, sıcak bütün savaşlarına şahit oluyoruz. İkisi de çok zeki olduğu için sevmediğim halde Mishil' a hayranlık duyduğum anlar oldu. Kötü de olsa karizmatik bir karakterdi. İkisinin de arkası ve güçleri sağlamdı. Yushin karakterini anmazsam olmaz, ordudayken kraliçeyi fark edip koruyan kollayan biriydi, adeta onun sağ kolu oldu, hep yanındaydı ama resmi şekilde. İlk izlediğim zamanlar Bidam hayranı olarak sosyal medyada Yushin tarafları ile tatlı tatlı atışırdık kraliçeyi hangisi daha çok seviyor, onu kim hak ediyor diye. :)

 Genel olarak olay örgüsü, savaşlar, karakterler iyi planlanmıştı. Hiç sıkılmadan 62 bölümü izlediğimi hatırlıyorum. Oyuncular da çok başarılıydı. O tarihi atmosferi iyi yansıtabildiler. Müzikleri zaten harikaydı. Finali benim için çok üzücüydü. En sevdiğim karakter her şeye rağmen Bidam oldu. Çünkü doğal, içten, komik, öfkeli, duygusal, cesur, tüm özellikleri barındıran şaşırtıcı biriydi. Kim Nam Gil bu rolü çok iyi yansıtmıştı. Dizinin en sevdiğim yönlerinden biri replikleriydi. Hatta bir kısmını hatırladığım kadarıyla yazayım.

 Yüce amaçlar kestirme bir yol olmadığı için yücedir.

 Çölde gözyaşı çabuk kurur.

Yeterince güçlüysen savaşırsın, savaşamazsan savunmaya geçersin, savunamazsan teslim olursun, teslim olamazsan da yürüyerek ölüme gidersin.  

 Sadece dudağının kıyısıyla gülümsersen çok daha güçlü görünürsün. 

 Ustasının Bidam' a dediği bir söz vardı. Yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi ve adam çok da haklıydı sözlerinde: Kabzası olmayan keskin bir kılıç gibisin, seni tutan yalnızca kendini yaralar.


 Bunu koymasam olmazdı. Bu müzik aklıma hep Bidam' ı getiriyor, izleyiniz. :))



23 yorum:

  1. Japon dizisi sanıyorum, klip hoşuma gitti. Bidam'ın dudağının kenarıyla gülüşünü de yakaladım. :))
    Hanedanlık savaşlarından bebekler ne kadar değerli. Varis olmak kelle koltukta büyümek anlamına geliyor. İşleri zor yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizisi. :) Bidam' ın gülüşünü yakalamışsın, repliği Mishil söylüyordu ama. :)
      Zor gerçekten. Hainler, kuyu kazanlar çok oluyor. Burada da kadının her yere kolu uzandığı için kral bile bir şey yapamıyor, evladını yollamak zorunda kalıyor. Bir de ömrün boyunca biri ihanet edecek mi, sırtından bıçaklayarak mı diye yaşamak zor olmalı.

      Sil
  2. Eskiden Denizler iparatorluğu vardı bunun gibi ama o çok güzeldi bunun bir iki bölümüne bende denk geldim ama unutmuşum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun başını kaçırınca az bakmıştım ben de. Adamın saçları çok iyiydi ya, nasıl bakım yapıyor diye düşünmekten diziye odaklanamıyordum. :)) Saraydaki Mücevher de çok güzeldi ama bunun yeri ayrı bende.

      Sil
  3. Merak ettim çok güzel yorumlamışsınız. Kore dizilerini seviyorum.Paylaştığınız replikler de çok anlamlı. Not aldım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Normal Kore dizilerine göre uzun ama ben hiç sıkılmadan izledim. Tarihi dizi bile pek izlemediğim halde buna bayılmıştım. Tekrar izlemeyi düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz izlerseniz. :)

      Sil
  4. Tarihi dizileri severim aslında ama pek izlemeye vaktim olmuyor,bu diziyi de izkemedim hiç.Şarkı çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun olduğu için netten izlemek zor gelebilir. Trt' de tekrar çıkarsa belki bakarsın. :)

      Sil
  5. Bir arkadaşım bu diziyi söylüyordu sanırım Trt de oynadığını ve heyecanla beklediğini anlatıyordu. 62 bölüm off off :)) Bu tür tarihi dizileri iyi çekiyorlar, izlemekten keyif alıyorum ben de. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kanalda çıkıyordu ara ara veriyorlar tekrar hatta. Türkçe dublaja alışınca orijinal sesten dinleyim dedim dün ama bayağı garip geldi. Mishil' i seslendiren kişinin sesine bayıldığım için dublaj izlerim yine galiba. :)
      Keyifli gerçekten, bizim yerli diziler gibi daha çok savaş ağırlıklı da ilerlemiyor. :)

      Sil
  6. Merhabalar.
    Söz konusu diziden sizin tanıtım yazınızla haberdar oldum. Dizilerle aram pek iyi olmadığı için hiç farkında bile değilim. Ancak, konusunu ilgi çekici bulduğumu söyleyebilirim. Tanıtım için teşekkür ederim.
    Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Güzel bir diziydi. Belki tvde denk gelirseniz izlersiniz. Selam ve saygılarımla. :)

      Sil
  7. Yüce amaçlar kestirme bir yol olmadığı için yücedir. Bu sözü çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  8. Ben bu diziyi çok duydum ama izlemedim. Aynı minvalde değerlendirebileceğimiz Empress Ki'nin ise hastasıydım. Onu da bi değerlendirebilirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Empress Ki' yi izlemiştim ama Muhteşem Kraliçe olayların akışı ve karakterler nedeniyle çok daha etkileyiciydi bence. :) Ayrıca adını unuttum orada genç olanı değil diğer adamı sevmiştim.

      Sil
  9. Bence güzel bayağı, tabi herkesin zevki farklıdır. Ben sanırım en çok oyuncuları nedeniyle sevdim galiba. Kraliçe, Mishil ve Bidam' ı oynayanlar çok iyiydi. Birkaç kişi daha iyiydi gerçi. Normalde Kore tarihi dizilerine çok ilgim olmaz bu acayip sarmıştı. Orijinal dilinde izleyim bu kez diyorum çünkü Bidam performansı çok daha iyiymiş, merak ettim. :)

    YanıtlaSil
  10. Kore, anime dizileri vs. benim tarzım pek değil ama sayende ara ara konusu güzellere denk gelince izliyorum. Bu da fena durmuyor. İzlemeye çalışacağım, sağol :)

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgin için teşekkür ederim. Değişik şeyleri tanıtmaya çalışıyorum. :) Kore dizilerini severim ama bazen son birkaç yılda çekilen diziler pek sarmayabiliyor. Belli olmuyor yani. :) Bu dizi de durağan değildi, konusu ve oyunculuklar dikkat çekince uzun olmasına rağmen bayıldım. :))

      Sil
  11. heyoooo, bu diziyi izlemeye yeni başladım, 20. bölüme geldim, şimdiden en sevdiklerim arasına girdi, türkçe dublaj izliyom, çok keyifliii, müziği de hani a aa aaa aaaa diyen şarkı çok güzel, iki kardeşi seviyom ben sadece şimdilik, deokman ile kardeşini yani, bidam yenilerde çıktı ortaya bakalım, şimdilik yuşin i de bidamı da yakıştıramadım kraliçeye :) munno yu sevdim bir de şimdilik, heyoo, heycanlandım sen bu diziyi yazıncaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo bayağı ilerlemişsin bile, ne zaman başladın. :) Çok güzel ama değil mi, ben şimdi orijinal dilinde izliyorum, 3.bölümdeyim. :) Deokman' ın ikizini çok sevemedim nedense, bir kere hiç benzemiyorlar karakter ve fiziksel olarak. Yushin iyi biri ama Bidam' ı çok daha seviyorum ben. İlk kısımlar olduğu için Bidam' ı fazla tanımamışsındır. Acayip deli dolu biri de sonradan daha ciddi birine dönüyor. Munno tam adam ya, her kralın/kraliçenin yanına lazım öyle biri. :)) Belki sen de yazarsın bitirince. 😀

      Sil
    2. 2 hafta önce başlamıştım, geçen hafta çeviri yaparken ara verdim, şimdi devam ediyom, dün akşam bölüm 26'yı bitirdim, prensesin ölümüne çok üzüldüm :) çok güzel evet, müzikler de o a aaa aaa aaaa şarkısı ne güzel, en çok iki kız kardeşi sevdiydim, biri ölünce üzüldüm kızdım :) yuşin ile bidama karar veremedim, bidam daha yeni benim için, galiba deokman bidanı sever ama pişman olur diye düşünüyom, yuşin ise hep onunla ama herhalde onu arkadaş gibi görüyor :) munno eveeey :) he yazcam tabisideki :) munnooo, sekizinci yıldız kutsal kemikler mişillaaa :)

      Sil
    3. İkizin ölümü üzücüydü ama çok da etkilemedi beni nedense. :) O dediğin şarkıyı bir de balbam balbamı çok seviyorum. :) En çok Bidam' ı sevdim ben, sonra Deokman. :) Az çok tahmin edebilirsin kraliçe, bidam, yushin ilişkisini, spoiler vermeyim yine de. :)

      Sil

Gidilemeyen Gezi 🙄

   Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile ol...