26 Mayıs 2022 Perşembe

BCP Mayıs - Hayatımın Maçı(Film), Bubble(Anime)

 Blogları Canlandırma Projesinde bu ayın teması Rus edebiyatı ve sineması ya da spordu. İsteyen herkes katılabilir. Ben bu ay spor teması ile ilgili bir film ve bir anime seçtim. 


Hayatımın Maçı


 Biyografi ve spor türündeki film ünlü golfçüler Harry Vardon ve Francis Ouimet'in hayat hikayelerini konu alıyor. İkisi de zor koşullarda yetişip golfe gönül veren insanlar. Francis babasının karşı çıkmasına rağmen çok çalışır. Sopa taşıyıcısı olduğu için turnuvaya katılmasına bile müdahale edilir fakat o yılmaz. Harry Vardon ile aynı turnuvada yer alır ve kendini kanıtlar. 

 Filmin ilk yarısında biraz sıkıldım, hem yavaş ilerlediği hem politik konular yer aldığı için. İkinci yarıyı ise sevdim. Harry Vardon Francis'te kendini gördüğü için diğerlerine karşı onu savunur. Her ne kadar golfü sevse de kendini yüksek statüdeki insanlardan biri olarak görmez. Geldiği yeri hiç unutmaz. Filmde en sevdiğim nokta buydu. İki güçlü rakibin birbirini övmeyi, alkışlamayı bilmesi. Sporu gerçekten sevdiği ve dostluk için yapan insanları görmek güzeldi. İnsanların rakiplerini düşman gibi gördüğü, boş boş iddialı konuşma çabasına girdiği ve rakibine üstten baktığı günümüz dünyasının ders alması gerek bundan. Asıl sporseverlik rakibini bile destekleyebilmektir. Belirtmeden geçemeyeceğim Francis'in sopa taşıyıcısı olan küçük çocuğun oyunculuğuna bayıldım, çok tatlıydı. :) Spor ve dönem filmlerini sevenlere tavsiye ederim.


Bubble



 Anime filmini konusu nedeniyle spor temasına uygun buldum. Bir gün Tokyo'ya baloncuklar yağar ve insanlar şaşkın halde izlerken bir patlama olur. Çok kişi ölür ve şehir terk edilir. Ancak kimsesiz kalmış çocuklar orada tehlikeli bir oyuna başlar. Kazanan takım kaybedenin yiyeceklerini falan almaktadır. Oyun bol aksiyonlu, hoplamalı, zıplamalı. E, bu spor olmayacak da ne olacak? 😅 Tehlikeli kısmı ise dengeyi kaybedip yerdeki gizemli çukura düşme riskidir. İçlerinden bir oyuncu çok hızlı ve atiktir, yarışları hiç kaybetmez. Bir gün şarkı sesi duyunca ilk patlamanın yaşandığı yere gider. Dikkatsizliği sonucu düşünce bir kız onu kurtarır.

 



(Gifler:tumgir.com)

 Anime aksiyon ve çizim açısından çok güzel ancak kurguda ve karakterlerde derinlik yoktu. Şehirde garip şeyler oluyor ama neyin neden olduğuna dair bir açıklama yok. Anime dram kategorisinde olsa da hiç dram hissedemedim. Bir de deniz kızı hikayesine bağlamaya çalışmışlar ki bence buna gerek yoktu. Onla vakit kaybetmek yerine yaşanan gizemlere açıklama getirilseydi. Yine de izlerken keyif aldım, bana sürekli zıpladığım rüyalarımı hatırlattı, insana özgürlük hissi veriyor. İzlerken gidip trambolinde atlama isteği içinizde uyanabilir. 😆 Tanıtım videosunu koyuyorum, çok estetik görsellere sahip gerçekten.



47 yorum:

  1. Bubble'ın giflerine hayran kaldım, görselliği çok çok iyi duruyor. Keşke karakter derinlikleri konusunda da öyle olsaymış, orayı okurken hayal kırıklığına uğramadım değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görsellik için çok uğraşılmış belli, keşke hikaye için de uğraşılsaydı. Ben keyif aldım yine de. :))

      Sil
  2. Selamlar, Hayatımın Maçı'nı izlememiştim. Spor konulu filmleri seviyorum, biyografi de olursa tadı bir başka olur :)
    Bubble hoşuma gitti. Renkli, hareketli... Dizisi mi vardı acaba, baloncukların kaynağı orada anlatılmış olabilir diye aklıma geldi. Ama çok kurcalamayacağım. Zaten alıyorum şu an izleyeceğim :)) Teşekkürler :)
    Netflix'in en son Ghost in the Shell: SAC 2045 adlı animasyonunu izlemiştim. Grafikleri nedeniyle beni pek sarmamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, biyografi olduğu için güzeldi film, insan merak ediyor. :)
      Bubble renkleri ve hareketli yapısı ile göz dolduruyor gerçekten. Zaten yönetmeni Death Note ve Attack on Titan'ın yönetmeniymiş.Çizimlerine bayıldım ben, dizisi var mı bilmiyorum hiç görmedim. :)
      Bahsettiğin animasyona baktım, gerçekten kötü görünüyor. Karakterler çocuk animasyonlarındaki gibi basit ve yapay görünüyor. Klasik anime tarzından uzakta.

      Sil
  3. Biyografi filmleri genelde güzel oluyor. Bu filmi duymamışım. Hoş bu ara dizilere taktım biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sırf etkinlik için izledim. Yoksa film, dizi izlediğim yok. Ne zamandır Kore dizisi bile izlemedim. :)

      Sil
  4. Biyografi filmleri güzel oluyor ama yavaş ilerleyen filmler iyi olmuyor:) Rus edebiyatı sanki biraz sıkıcı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş ilerleyince biraz sıkıyor evet. :) Rus edebiyatı bunaltıcı geliyor bana, elimde kitap vardı ama okuma isteği gelmedi. :)

      Sil
  5. Filmi izlememiştim. İzlenecekler listeme aldım. Kaleminiz sağlık. Sevgiler…

    YanıtlaSil
  6. Film baya ilgimi çekti, izleyeceğim. Animeyse çok ilginç görünüyor. İzler miyim emin değilim, teşekkürler tanıtım için. Özellikle anime kültürüm sayende genişliyor baya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi umarım beğenirsin. Anime gerçekten ilginçti ama daha çok eğlenmek için izlenebilir. :) Animeler konusunda katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana. 😊

      Sil
  7. Anime çok iyi duruyor ya kafa yormadan izlenebilir izlenimi yarattı bende. 🙃 Filmi merak ettim daha önce duymamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anime tam kafa dağıtmalık, bol hareket çok renk var. :) Filme spor konulu film ararken denk geldim. Yaşanmış hikaye olunca izleyim dedim, güzeldi. :)

      Sil
  8. Bloguma o kadar uzak kalmısım ki,bu tarz etkinlikler yapıldığından su an şans eseri haberim oldu🙈❤️Anime izleyemeyen nasir insanlardanım ben sanırım,ya da güzel yapımlara devk gelmedim bilemiyorum.Varsa öneriniz kesinlikle havada kaparım.🙈😁sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de katılabilirsiniz etkinliğe. 😀 Anime izlemeyen çok kişi var aslında, sadece bloglardan bile belli. Ne tür seversiniz bilmiyorum ama birkaç tane yazayım. Fantastikte Naruto, Death Note, Jujutsu Kaisen; polisiye psikolojide Monster, Mushushi ve Natsume yuujinchou gizemli ama huzur veren bir animeler, Miyazaki'nin yapımları çok ünlüdür Ruhların Kaçışı ve Yürüyen Şato, dramda Ateş Böceklerinin Mezarı, romantizmde Weathering With You, Your Name. Belki içlerinden sevebileceğiniz çıkar. 😊🌺

      Sil
  9. ikisini de ilk kez duydum ben :))

    YanıtlaSil
  10. biyografi filmleri her daim ilgimi çekmiştir. Bahsini ettiğiniz filmi izleyeceğime karar verdiğim gün Che Guevara'nın hayatını anlatan seri filme yönelmiştim. Hatırlatmanız iyi oldu. Anime filminin efektleri çok iyi görünüyor. İzlemek için fırsat bulmaya bakmalıyım :) Emeğinize, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşanmış hikayeler ilgi çekici oluyor. Golfçüleri hiç bilmezdim ama bu ikisini unutmam artık. :) Anime görsel olarak çok iyi ama kurgu olarak istediğim düzeyde değildi. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  11. Biz de geçen hafta izledik Bubble'ı. Güzeldi ama insan sonunda başka türlü olabilirdi sanki demeden edemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çoğu şeyin havada kalmasını pek sevemedim. Bir de absürt bir karakter koyup romantizm katmaya çalışmaları baydı. Şarkı söyleyen kızı sevemedim. Animenin potansiyeli daha fazlaydı bence.

      Sil
  12. Türkçe alt yazılı tanıtımına baktım yazdığınız gibi drama hissi vermiyor daha çok aksiyon türü gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunlukla hareket odaklı anime. Sonlara doğru biraz dram var ama o da beni etkilemedi. :)

      Sil
  13. Hayatımın Maçı filmini bilmiyordum, izleyeceğim, ilgimi çekti:))) Bubble çok ilginç görünüyor, merak ettim:) Gerçekten bu ara çok birikti izlenecek filmler:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin özellikle sonlarını beğendim, anlamlıydı. :)
      Benim de izlenecek animeler listem bitmiyor hiç, o yüzden etkinlik bahanesi ile arada film ya da dizi izliyorum. :)

      Sil
  14. buble o zaman izlenir, görsel keyif için, pekiii :)

    YanıtlaSil
  15. Hayatımın Maçı filmini duymamıştım. Afişte ilk dikkatimi çeken oyuncu isimlerin ters yazılması oldu. Zaten iki kişi var afişte, keşke fotoğrafının üstüne oyuncunun adı gelecek şekilde isimleri yazılsaydı. Evet, buna takıldım :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimlerini bilmeyince fark etmemişim. Çok dikkat etmiyorum oyuncuların ismine. :))

      Sil
  16. Animelerde çok farklı konular işleniyor gerçekten. Buna alışınca sonra film falan izlemek sıkıcı geliyor. Görsellikte, kurguda, karakter ruh halini yansıtmada kendini aşan animeler var. :) Bunu fa görselliği nedeniyle çok sevdim ama karakterler üzerinde daha uğraşabilirlermiş ve havada kalan şeyler vardı. :)

    YanıtlaSil
  17. Gerçek hikayelerden alınan başarı öykülerini izlemeyi seviyorum. Ayrıca animenin konusu da güzelmiş. Bir süredir anime izlememiştim. Bir bakayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek yaşamdan alınan başarı öyküleri etkileyici oluyor gerçekten. Bir süredir anime izlemediysen bu güzel bir tercih olabilir. :))

      Sil
    2. Bu arada Bubble ı izledim. Gerek çizimleri, gerek hikayesiyle güzeldi. Yalnız dediğin gibi cevapsız kalan çok soru vardı. :)

      Sil
    3. Biraz daha özen gösterilse iyi olurdu. :)

      Sil
  18. Trambolin satışlarını patlatmasın sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sanmıyorum, benden başka isteyen çıkmaz herhalde. :))

      Sil
  19. İlk film tanıdık geldi ama izleyip izlemediğime emin olamadım. Nette görürsem bakayım ☺️

    YanıtlaSil
  20. spor konusunda söylediklerine katılıyorum bence de olması gereken bu yönde. şimdiye kadar sporla ilgili izlediğim filmlerde rakipler hep oyunlar çeviren ve düşman gibi davranan kişiler olarak görünüyordu yani aksini hatırlamıyorum bu film bu açıdan farklıymış :) bubble ikimiz de izlemişiz aynı şeyleri düşünmüşüz eveet :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim izlediğim spor konulu filmler de öyleydi. Düşmanlık yoksa bile kazanma hırsı çok abartılıyor hem filmlerde, hem gerçek hayatta. O yüzden bu filmin sonu hoşuma gitti. :) Bubble konusunda benzer şeyler yazmışız, insan daha fazla açıklama bekliyor doğal olarak. :)

      Sil
  21. Bubble'ı merak ettim. Kurgu ve karakterlerde derinlik yok yazmışsın ama yine de çekici geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksikleri olsa da severek izledim. Eğlenceliydi ve görsel olarak harikaydı. Belki yine izlerim sonra. :)

      Sil
  22. Animenin görselleri çok hoş görünüyor dediğin gibi konuya derinlik kazandırsalar belki de efsane olabilir gibi geldi. Belirsizlik içeren hikayeler can sıkıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha özen gösterilse efsane olabilirdi gerçekten. :) Açıklık getirilmeyen durumlar yüzünden havada kalmış gibi oldu.

      Sil
  23. Eksik yanlarına rağmen Bubble animesini merak ettim, listeme aldım umarım severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemesi çok keyifliydi, tekrar izlerim ben de. :))

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...