16 Mayıs 2022 Pazartesi

Jujutsu Kaisen 0: The Movie (Sinemada İzledim)

 


 Nereden başlasam anlatmaya bilemiyorum. Tek kelimeyle BAYILDIM... 

 Sinemaya gitmeyeli o kadar oldu ki en son hangi filme gittiğimi bile hatırlamıyorum. Geçen Film Gündemi sevdiğim animenin filminin çıktığını söyleyince çok heyecanlandım ve hemen sinemaya koştum. Buradan kendisine de sesleniyorum: Hemen o filme gitmelisin. 😁😄 Fırsatım olsa tekrar izlemek isterdim. Filme eşimle gittim ve bizden başka kimse yoktu. Bir yandan güzel ama bir yandan bu kadar güzel iş çıkarılmış bir yapımın ilgi görmemesi üzdü. Başka anime filmlerinin gösterime girmesi için animeseverler daha rağbet etmeli. 

 Daha önce ilk sezonunu izlemiştim animenin, temel olarak konu aynı. Orada okulda üst sınıfta olanlar burada 1.sınıftalar. Yani ilk sezondaki birinci sınıf öğrencileri burada yok. Kısaca konuya da değineyim, insanların olumsuz duyguları yüzünden lanetler ortaya çıkıyor. Lanetler yüzünden çok sayıda insan kayıp ya da ölmüş. Kendilerine büyücüler diyen grup da insanları bu lanetlerden korumaya çalışıyor. 

  Filme gelecek olursam Yuta ve Rika çocukken birbirlerine bir söz verirler. Rika bir kaza geçirince Yuta onun laneti ile yaşamaya başlar. Ne zaman Yuta'nın başı derde girse Rika ortaya çıkıp dehşet saçmaktadır. Durumun farkına varan Gojo onu Jujutsu Koleji'ne götürüp, eğitim almasını sağlar. Böylece Yuta lanetin etkisinden kurtulabilecektir.

 Öncelikle çizimlere ve dövüş sahnelerine bayıldım. O geçişler, o renk değişimleri nedir, gözümü bir an olsun perdeden ayıramadım. Müziklerle de gerçekten çarpıcı hale getirmişler. Korku ve şiddet unsuru nedeniyle 16 yaş sınırı koysalar da ben heyecanla izledim. Yuta karakteri çok iyi işlenmişti, hatta ilk sezondaki karakterleri solladı geçti bence. Yuta'yı çok sevdim, anime boyunca mimikleriyle olsun, ses tonuyla olsun tüm duygularını bana geçirdi diyebilirim. Çaresizliğin getirdiği ızdırabı, kayıpların yol açtığı saf öfkeyi hissedebildim. Tabi Gojo'nun hakkını yemeyim, yine onun karizması ve gözlerine düştüm. 😅🤭

(gif:tenor.com)

 Önceki tanıtım yazımda Toge'yi anlatmamıştım. Sesle ilgili gücü olduğu için fazla konuşmaması gereken biri. Başkalarına zarar vermemek için birkaç kelimeden başka laf etmez. Onda da balık isimleri falan sayıyor ki aslında kızgın mı neşeli mi sadece ses tonundan anlıyor etrafındakiler. Buna rağmen çok canayakın bulduğum bir karakterdir, bahsetmeden geçmek istemedim. :)

(gif:tenor.com)


 Dram, romantizm, gerilim, aksiyon, komedi her şey yerli yerindeydi. Yuta ve Rika'nın aşkı beni etkiledi. Öyle cıvık ya da yapmacık bir ilişki değildi. Çocukluk aşklarının talihsiz durumlar neticesinde geldiği son beni hüzünlendirdi. Bu film, dizisinden daha etkileyici geldi bana o yüzden. Onu izlememiş kişiler endişe duymasın, temel kısımlar anlatılıyor, yabancılık çekmezsiniz. Dizide yer alan neredeyse tüm karakterleri gördük. Orada uzun uzun anlatılan dövüş tekniklerine pek değinilmedi burada, vakit de yoktu zaten. İzlerseniz anlarsınız ne demek istediğimi. :) 

 Yazımın sonlarına geliyorum artık. Aşağıya fragmanı da bırakayım ama anime fragmanın çok ötesinde. Beklediğimden çok daha iyi buldum, tabi beyaz perdede izlemenin de etkisi oluyor ama gerçekten iyiydi. :)) Tüm animeseverlere ve aksiyon sevenlere tavsiye ederim. Puanım 10/10. 

 


47 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın, keyifli ve merak uyandırıcı bir tanıtım yazısı olmuş. İtiraf edeyim animeyi izlemeyi düşünmüyordum ama aklımı çelmiş oldu bu yazı. Konusu epey iyiymiş. Belki sadece filmini izlerim. 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animeyi de izle niye düşünmüyorsun bakayım. 😂😂 Filmi kesin izle ama nete düşerse. Konu güzel, bir de karakter çok gerçekçi yansıtılmış hayran kaldım, tepkisine, mimiklerine falan. En sevdiğim karakterler içinde artık Yuta. 😀 Mervecim yine adın çıkmamış. 😅

      Sil
    2. Sen öyle diyorsan onu da izlerim bir ara ama izleyecek ne çok şey var. Birikiyor da birikiyor. 😅Anonimlikten kurtulamıyorum nedense. Giriş yapıyor ama bir şey değişmiyor. İsimsiz biriyim artık burada. 😂

      Sil
  2. Senin adına çok sevindim Duygu:) Ben de nerdeyse 3 yıldır sinemaya gidemedim.Sinemada film izlemenin tadı bambaşka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemada sevdiğin animeyi izlemek de paha biçilmez. :)) Teşekkür ederim Gülten. :)

      Sil
  3. Filmi beğenmene çok sevindim. :) Salonu da kapatmışsınız, özel gösterim yapmışlar :)) İçimde bir korku vardı, neyse ki doyurucu bir yapım hazırlamışlar.
    Filmin izleme rakamlarına baktım bu hafta sonu ikinci en iyi seyirci rakamına sahip Jujutsu. Birinci sırada Dr. Strange var. Üçüncü sırada da Ejderham ve Ben var ki bu film Jujutsu Kaisen'in iki katından daha fazla salonda oynadı. Türkiye'de de seveni, kitlesi olan bir film yani.
    Sinemada ben de animasyon hiç izlemedim. Gidebilirsem benim için de bir ilk olur. :)
    Paylaşım için de ayrıca teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de nasıl olacağını merak ediyordum, bayağı sevdim. :)) Yalnız olunca rahat rahat izledim. :)
      Çok izlenmesine sevindim o zaman. Demek haftaiçi ve pazartesi olunca kimse yoktu. Fırsatın olursa git bence, bunu sinemada izlemek bayağı iyiydi, pişman olmazsın. :))

      Sil
  4. O kadar güzel anlatmışsın ki heyecanın yazıdan geçip bana ulaşıyordu sanki. Aslında merak ettim filmi ama senin gibi gerçekten çok seven biriyle gitsem ilk deneyimim için daha çok zevk alırım gibi geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlerken de bayağı heyecanlıydı, film bitince nasıl bir enerjiyle dolduysam eve kadar yürüyerek gittik, hızlı yürüyerek 45 dk sürdü. :)) Ah, ne güzel olurdu beraber gidebilmek. Yine de fırsatın varsa git, seversin bence. 😀

      Sil
  5. Ah Duygu, senin bu aktarımların müthiş yaa :))) her bir ayrıntı okurken öyle geçti ki bana anlatamam. Ben bunu izlemeye giderim, bakalım arkadaşlarımdan gelen olacak mı o da ayrı mesele :))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe teşekkürler, yorumun güldürdü. Heyecanlanınca tutamıyorum kendimi. :)))) Sana eşlik edecek birini bulursun umarım, kimse olmazsa bile git bence. Aksiyon konusunda oldukça üst seviyeye çıkmışlar. :))

      Sil
  6. Çok güzel anlatmışsın, merak ettim. Fırsat bulursam sinemada izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım beğenirsin izlersen. :)

      Sil
  7. Ben sinemaya gitmeyi sevmem. Tamam o kocaman ekrandan, se düzeninde izlemek güzel de sinemada birşeyler yeme-içme olayı çok rahatsız edici. Kulağımın dibinde biileri mısır yerse o sese katlanamam ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden çok giderdim de yiyen içene pek denk gelmedim. Zaten haftaiçi gidince seyrek oluyor. Biz iki kişiydik salonda, kimse yoktu. :)

      Sil
  8. Sinemaya ben de en son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum:) Şöyle güzel bir aksiyon filmi olsa da gitsem diye düşünüyorum:) Senin anlatımın o kadar güzel ki, animeleri sayende yavaş yavaş sevmeye başlıyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu anime aksiyon ya da süper kahraman filmlerinden çok daha başarılıydı bence. O yüzden belki şans verirsin. :))

      Sil
  9. Pandemi'den önceki Kurban bayramında gitmiştim en son sinemaya. Çok rahat ''yıllar oldu sinemaya gitmeyeli'' yazabilirim. Keşke bir vaktim olsa da bende bu filme gidebilsem. Tek biz vardık yazmışsın acaba kaç seyirci çekti yapım merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten baktım geçtiğimiz haftasonu rakamlarına 26 bin civarı izlenmiş, 2.sırada ama az sanki yine de. Gösterimde olduğu salon sayısı az ve yaş sınırından da olabilir. Yorumlara bakıyordum da 13 15 yaşındakiler geri çevrilmiş doğal olarak. :)

      Sil
  10. oooo sinemada izlemek için uygun film evet iyi olmuş valla :)

    YanıtlaSil
  11. Bir anlamda sinemayı kapatmış oldunuz :) Size özel bir gösterim gibi.

    YanıtlaSil
  12. Asya film ve dizi sektörleri Anime diziler sayesinde adlarından sıkça söz ettireceğe benziyorlar. Normal dizilerden daha dikkat çekici bir özelliği her gösterimde sunuyorlar. Karakterin içsel ve dışsal hallerini çok iyi yansıtıyorlar. Bu sayede insanlar kendilerini yansıtan karaktere yakınlık, ilgi ve hayranlık duyuyor. İşi biliyorlar :) Öyle güzel anlatmışsınız ki insanın izleyesi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade etmişsiniz. Japonlar anime konusunda bir numara. O kadar aksiyon filmi izlemişimdir hiç bu kadar heyecan duyduğumu hatırlamıyorum. Çizim teknikleri o kadar gelişti ki herhangi bir aksiyon filminde oynayan insandan çok daha çarpıcı yansıtılıyor anime karakterleri. Dolayısıyla karakterle daha bağ kurabiliyoruz. Diğer filmlerde aksiyon kısmına yoğunlaşılır kurgu ve oyunculuk geri plana atılır. Bunda karakterin ruh halini yansıtmak için çok uğraşılmış belli. Dövüş sahneleri yoğundu ama o kadar iyiydi ki gözümü kırpmadan izledim diyebilirim. :)

      Sil
  13. Sinemada izlemek ayrı bir güzel olmuştur😍

    YanıtlaSil
  14. Sinemaya gitmeyeli çok oldu. Anime film, sinemada hiç izlemedim. Öyle güzel anlatmışsın ki sezonu belki bu filmle açarız Duygucuğum. Beklentini karşılamasına sevindim. Emeğine yüreğine sağlık 😍🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Sibelcim, bence de sezonu bunla açın. Anime dünyasına daha yakından bakmış olursun. 😁🥰 Ben teşekkür ederim yorumun için. 😊

      Sil
  15. Ben de sinemaya üç senedir gitmiyordum. Geçen sene aralık ayında Örümcek Adam'a gittim. O zamandan sonra başka filme gitmedim. Artık gösterime giren filmleri de pek takip etmiyorum. Bu filmi ilk kez duydum mesela. Beğendiğin için listeme ekliyorum. Sinemada olmasa bile evde izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda farklı yapımlar da olmuyor, çoğu kişi İnternete yöneldi sanırım. :) Ben de seçici davranıyorum artık, eskiden vakit geçirmek için giderdim. Fiyatlar da arttı.
      Muhakkak tavsiye ederim, nette bulursam tekrar izleyeceğim hatta. :)

      Sil
  16. Bir süredir Oğlumdan dolayı sinemaya sık sık gidiyorum ama daha önce bir animeyi sinemada görmemiştim açıkçası:) Anime severler için büyük fırsat:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de yeni yeni gösterime giriyor. Galiba hâlâ deneme aşamasındaymış, ne kadar talep görecek bir bakıyorlar. Devam etse iyi olur çünkü sinemada izlenebilecek çoğu filmden daha ilgi çekici bunlar. :)) Sinemaya yönelik hazırlanınca çizim kalitesi de ayrı güzel oluyor.

      Sil
  17. Senin için ne güzel olmuş sevdiğin adamla, sevdiğin filme hem de sinema da tel başına harika bir ortam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. :) Gerçi eşim anime izlemez bana eşlik etmek için geldi sadece. :))

      Sil
  18. Merhaba Duygucuğum, benim mesaj kutusu sanırım hala aktif değil. Gereken yerlere baktım, yorumlar için okuyucu izni verilmiş. Neden olmuş olabilir? .Bana bu konuda kim yardım edebilir? Bir fikrin var mı acaba canım 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sibelcim, yorum yazmak pek çok kişide sıkıntılı. Aslında aktif yorum kısmı ama nedense çok küçük görünüyor alan, sağda nokta gibi işaret oluyor, ben onu kaydırınca görebiliyorum yorum alanını ya da Web sürümünde görüntüleye basınca normal haline dönüyor. Ama temelli nasıl çözülür bilmiyorum, genel bir sorun var sanırım. 🙄

      Sil
  19. Anladım canım, çokkkkk teşekkür ederim ilgine 🙏😍🌺🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, pek yardımcı olamadım ama. 😊🌷

      Sil
  20. Sinemaya gitmeye bayılırdım. Oğlum biraz büyüsün tekrar döneceğim inşallah. Animeleri çok severim hatta lise deyken yanı 10 sene önce falan izlemediğim anime kalmamıştı. Not aldım. Çok güzel yorumlamışsınız teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukla zor oluyordur tabi. :) Ben de özlemişim açıkçası, bir de çok sevdiğim anime olunca bayağı mutlulukla izledim. :)) Animelerden hiç kopamıyorum, ağırlıklı olarak üniversiteden beri izliyorum ben de, tabi çocukken izlediğim basit animeleri saymazsak. :) Umarım beğenirsiniz, İnternete düşerse tekrar izleyeceğim. Güzel yorumunuz için teşekkürler. 😊

      Sil
  21. Sevgilim gitti daha dün. O da çok beğenmiş. Teşekkürler güzel tanıtımın için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Beğenilmeyecek gibi değil zaten. 😃

      Sil
  22. süper olmuş Duygu'cum insanın sevdiği bir yapımı sinemada izlemesi çok güzel oluyor, ben de bakayım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel oluyor. Umarım beğenirsin Erencim. Sinemada olmasa bile muhakkak sonra izlemeni tavsiye ederim. :)

      Sil
  23. Tam 5 ay beklemişim bu filmi ;) Öncelikle jenerik hariç 100 dakikalık süre bana kısa geldi, bundan bir tane daha olsa izlerdim peşinden. :) Sonlara doğru bir sahne vardı, orada gözlerim doldu. Duyguları güzel aktarmışlar yani. Dizi karakterlerini tekrar ekranda görmekte mutlu etti beni. Jujutsu Kaisen'in yeni yayınları olursa onları da izlerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha uzun olsaydı da izlenirdi gerçekten, hiç sıkılmadım. :)) Yuta karakteri çok iyiydi ya hem duygusal hem nazik hem anlayışlı biri ve sahip olduklarının kıymetini bilen biri. Rika ile arasındaki ilişki iyiydi, geç de olsa lanetin esas sebebini anlayıp Rika'nın arkasında olması beni de duygulandırmıştı. Kız da çok tatlıydı. :))
      Diğer karakterleri az gördük ama Yuta'nın takım arkadaşları ve Gojo yeterince göründü. :) İkinci sezon çıksa da Yuta'yı yine görsek. :))

      Sil

Gidilemeyen Gezi 🙄

   Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile ol...