11 Mayıs 2022 Çarşamba

Mutluluk

 30 mutlu gün etkinliğine katılmadım ama sonra ben de imrendim, genel olarak bir şeyler karalayım dedim. :)

 İsmimden mi kaynaklı artık bilmiyorum duyguları anında değişen, bir inip bir çıkan biriyim. Beni mutlu eden çok şey olduğu gibi çok şey de mutsuz eder, bir ayarım yok yani. :)

(gifer.com)

 Baharın ve sıcakların gelmesi ile dışarıda top oynayan çocukların seslerini işitmek bana hep iyi hissettiriyor. Çocukken dışarı çıkıp oynamayı severdim, erkek kardeşe sahip olunca haliyle çok top da oynardım. Hala o sesleri işitince içimdeki çocuk sanki hadi kalk, dışarı çık diye fısıldıyor.

 Kaç yaşında olursam olayım biri bana çikolata ve çiçek verirse neşeleniyorum. Bizimkiler bu huyumu bildiği için markete gittiklerinde bana çikolata getirir. 🍫

 Aklıma aniden ilginç bir öykü konusu gelirse hemen heyecanlanır yazıya dökmeye başlarım. Sanki dünyanın en iyi şeyini yazıyor gibi anında gaza geliyorum, işimi gücümü bırakıyorum. 😅

(wifflegif.com)

 Anime izlerken o dünyadan koptuğum, kendimi hayal aleminde bulduğum anlar yok mu bayılıyorum. Değişik hislerin etkisi altına giriyorum hemen, enerjiyle doluyorum. :) 

(tenor.com)

 Blogda olmayı çok seviyorum. Burası benim renkli, küçük dünyam gibi. İstediğim gibi yaşıyorum. Pek çok kişi de tanıdım, güzel paylaşımları takip ediyorum her gün. Buradan kopmak zor. :) 

 Klasik olacak ama bir de sevdiklerimle vakit geçirmek, onların sağlıklı, huzurlu ve mutlu olduklarını bilmek çok güzel. İyi ki hayatımdalar. :) Daha fazla uzatmadan burada keseyim. Mutluluklar dilerim herkese. 😊

32 yorum:

  1. Evet, çocukların gülümsemesi de mutlu eder. :)

    YanıtlaSil
  2. Duygu yazını gülümseyerek okudum;) Animeler dışında tamamen ben gibisin;) Özellikle duygu değişikliği konusu beni çok yoruyor, benim de ismim Gülten olmasına rağmen ilk ekteki gülmek fiilinin yanında çok ve çabuk ağlarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirimize bayağı benziyoruz demek ki Gülten. :) Benim de bir anım bir anıma tutmaz. Mutlu ve huzurluyken aklıma en küçük can sıkıcı şey gelirse tüm hevesim gidiyor. Bu durum yorucu gerçekten. :)

      Sil
  3. Animasyon dünyası bir başka, elime geçince hiç affetmem hemen izlerim :) Üçüncü gifteki kahramanın yürüyüşü de müthiş hoşuma gitti. Animasyonlar mutluluk kaynağı, hemfikirim bu konuda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya animeler çok farklı bir boyutta, anında kapılıp gidiyorum güzel bir animeye denk gelince. :)) Tanımadın mı Jujutsu Kaisen'den Gojo o. 😄 Kendisi de benim gibi güzel bir şey görünce dayanamadığı için böyle komik bir sahne ortaya çıkmıştı. 😂

      Sil
    2. Diziyi bizzat izleyip içine girmeyince böyle gözden kaçıyor işte :) Bu bir işaret, Jujutsu Kaisen izlenecek başka yolu yok :))

      Sil
    3. Gerçi bu tiple tanımak zor. 😀 Bence de bir işaret, izlemen lazım. :)))

      Sil
  4. çikolata, anime, hepsi tatlı, sen de cicisin zateeen :) bu etkinlik bitince demiştim zaten ilkay ve vulnicure a, siz bu etkinliğe devam edin diye, sen de yaz o zamansa madem :) mutlu şeyleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de çok cicisin deep. :)) Ben tek seferlik yazdım, her gün uğraşamam, sıkılırım. 😀

      Sil
  5. Mutluluk adı üstünde mutluluk veren, pozitif bir yazı olmuş. Gülümsetti canım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mervecim, gülümsetebildiğime sevindim. 😀

      Sil
  6. Yazını mutlulukla okudum Duygu. . Ortak şeyler çokmuş. Emeğine sağlık 🤗🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu hissettirmesine sevindim Sibel. Biraz genel şeyler yazınca ortak nokta çok oluyor. 😊

      Sil
  7. çikolata nasıl mutlu eder insanı:))) En ufak şeyden bile mutlu olabilmek güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata sevmeyen az insan görmüşümdür. Küçük şeylerden mutlu olmayı bilmek gerek. :))

      Sil
  8. minicikk dünyamızda mutlu olmak ne kadar da kolaay :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle gerçekten, büyük düşlere gerek yok mutlu olmak için. :))

      Sil
  9. Gülümseyerek okudum, çok tatlı bir yazı olmuş:))) Çikolataya, tatlıya ben de bayılırım:))) Küçücük şeylerden mutlu oluyorum:))) Bir kedi sevdiğimde aşırı mutlu oluyorum, film seyrettiğimde mutlu oluyorum, sevdiğim tatlıyı yediğimde... Bir sürü şey sayabilirim:)))
    Blogta olmak, yazı yazmak ayrı bir mutluluk, sizlerin yazılarını da keyifle okuyorum:)))) Mutluluk biraz da neye, nasıl baktığınla ilgili bence:) Ben iyi yönünden bakmaya çalışıyorum, bazen gereksiz bir Polyanna gibi gelebilir çoğu kişiye ama içimde o mutluluğu fazlasıyla hissediyorum:)))
    Tatlı mutluluklar dilerim herkese:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sen de ne güzel yazmışsın. Hayvanları ben de severim, hele de kuşları. Onlarla vakit geçirmek güzel. Tatlılara karşı koymak zor. Sağlıklı besleneyim diyorum ama görünce dayanamıyor insan. :)
      Blogun yeri ayrı bende de. Okumayı çok seviyorum. :) Bence de mutluluk bakış açısına bağlı. Polyanna gibi de değilim ama elimden geldiğince güzel şeylere odaklanmaya çalışıyorum.:))

      Sil
  10. Benim de aklıma hep Babamın mesaiden gelirken aldığı çikolatalar gelir:) Ama artık almıyor:))) Her ne kadar havalar biraz serin olsa da bahar bu sefer geldi galiba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşımız kaç olsa da çikolatadan bıkmıyoruz. :)) Yaz geldi sayılır, birkaç gündür güzel havalar. Yürüyüşe çıkıyoruz artık. :)

      Sil
  11. İçindeki çocuk hala yaşıyor demek. Çikolataya hala sevinmek çok güzel :)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş yazın. Çikolata çiçek olmasa da birileri bana bişeyler getirince bende çok mutlu oluyorum ama ilk tercihim çiğ köfte olur. :)
    Çocukların sokaktan gelen seslerini duyduğumda mahalleye yaz geldi diye düşünürüm ve bu sesleri de severim. Ama geçen yaz bir komşumuz (kendisiyle yaşıtız) bıktım şu çocuk seslerinden artık ya yeter diye dışarı çıkmıştı. Sinirlerim nasıl tavan yaptıysa "Kapat camını pencereni o zaman" diye çemkirmiştim. :) Şimdi onu anımsadım yazını okurken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğ köfte de harika gerçekten, onu demeyi unutmuşum. :)) Çok haklısın, çocuk sesleri neşe verir. Sürekli televizyon ve telefona mı mahkum kalsınlar, yazın dışarıda oynayacaklar tabi. Beğenmeyen camını kapatsın. :)

      Sil
  13. Çok sık bakamasam da ben de sizin buralarda olmanızı seviyorum :) Güzel bir enerjiniz var. Baharı pek göremeden yaza geçeceğiz ama bu hali bile güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, öyle düşünmenize sevindim. :) İçimden geldiği gibi davranıyorum burada. :) Öyle gerçekten, birden ısındı havalar.

      Sil
  14. Yazmak da tutku ve heyecan gerektiren bir şey bence. Yoksa o ruhu geçiremiyorsun yazıya. :)) Ben de blogları daha samimi buluyorum, kimse kısa yoldan yükselmeye çalışmıyor burada. Burada okumak ve yazmak daha ön planda olduğu için daha seviyeli geliyor bana. :)

    YanıtlaSil
  15. Ayy şahane yazmışsın Duygu'cum küçük şeylerle mutlu olmak ne güzel, eline sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim Erencim. :) Herkesin küçük mutluluk sebepleri vardır. Sevgiler. :)

      Sil
  16. İçindeki çocuğu kaybetmeyen insanları severim, içinde bir çocuk var senin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten, pek belli etmesem de var. :)))

      Sil

Karagöz Dersaadet'te Gölge Oyunu (Kitap)

   Blog arkadaşımız Tefrika'nın yorumlarından sonra kitabı merakla okumaya başladım. Gerçekten farklı ve dikkat çekiciydi.   Dersaadet&#...