21 Aralık 2021 Salı

Bir Karakter Meselesi 5 (Gaara)

 

Resim: wallpapercave

 Eveeeet, en sevdiğim karaktere geldi sıra. Profil resmimdeki Gaara çöllerde yaşamaktadır. Animeye bir sınav için Narutoların köyüne gelmesi ile dahil olur. Gizemli ve ürkütücü yanı ile diğer öğrencilerin korkulu rüyası haline gelir. Rock Lee ile karşılaştığı müsabakada Lee adına gerçekten üzülmüştüm. Diğerleri gibi özel gücü olmayan Lee' nin çok çalışıp sadece bedensel olarak güçlenmesi ve ardından böyle sert kavganın içine düşmesi kötüydü. Aslında çok acılar yaşamış Gaara hayatıyla beni çok etkilemiştir. Hele o sevimli çocukluğu yok mu, gerçek olsa da bari ben sarılsaydım ona diye düşünüyor insan. 

 Gaara da Naruto gibi bir canavarın taşıyıcısıdır. Aynı onun gibi dışlanmışlığı dibine kadar yaşamıştır. Her zaman nefret dolu bakışlara maruz kalmıştır. Çocukken herkes ondan kaçtığı için hiç arkadaşı olmamıştır. Kendi kardeşleri bile ona mesafeli olmuştur. Naruto' nun mühürleri sağlam olduğu için Kyubi onu pek kontrolü altına alamamıştır ama Gaara' nın durumu farklıydı o yüzden şanssız olduğunu düşünüyorum. Daha çok küçük yaştan itibaren canavarın kontrolüne girip pek çok kişiyi öldürmüştür. Özellikle uyuduğu anlarda canavar onu etkisi altına aldığı için uyumamak için çok direnmiştir. Uyku sorunu zamanla gözünün etrafında iri, siyah halka oluşturmuştur. Babası kazekage (köyün başındaki kişi) olduğu için köyünün güç kazanmasını istiyordu. Bu yüzden canavarı bu şekilde köyde tutmak için Gaara' yı kullanmıştır. O zamanlar bu canavarlar çok tehlikeli ve vahşi olduğu için sürekli insanların içine mühürlenirdi. O yüzden taşıyıcılardan hep korkulmuştur. Bu kadar nankörlük olur. Hem düşmana, rakiplere karşı sağlam bir kozum olsun diye canavarı köyünde tut hem de taşıyıcıya kin besle. 

 Sonraları babası Gaara' nın kontrolden çıktığını anlayınca onu başarısız bir deney olarak görüp ölüm emrini verir. Babası ve köy halkı defalarca denese de Gaara' yı öldürmeyi başaramaz. Çünkü onun otomatik çalışan bir savunma kalkanı vardır. Kum her zaman etrafını sarıp onu ani saldırılardan korumaktadır. Tabi bu saldırılar zamanla Gaara' yı daha hırçın yapar. Bir gün yine garibim sessiz sakin otururken arkadan yüzü kapalı biri saldırır. Gaara öfkelenerek bir refleksle ona karşılık verir. Yaraladığı kişinin yüzünü açtığında onun dayısı olduğunu görür, şoka girer. Adamın ölmeden önceki sözleri ise Gaara' yı çok yaralar. "Ablam seni hiç sevmedi, senin yüzünden öldü, lütfen siz de ölün artık," der. Annesini doğum sırasında kaybettiği için sevgisiz büyüyen Gaara annesinin kendisini sevdiğine hep inanmıştı. Dayısının sözleri karşısında yıkılır. Hayatta tek sohbet edebildiği kişi oydu. Dayısına üzüntüsünü anlatmak için kalbini tutup "Kanamıyor ama burası çok acıyor," demişti zamanında. :(

 Gaara, dostluk ve sevgi nedir bilmemektedir. Bir gün Naruto ile dövüşünce onun ne için bu kadar çabaladığını düşünür, dostluğu anlamaya çalışır. Sonrasında yavaş yavaş değişir. "Ancak birilerini öldürünce yaşadığımı hissediyorum," diyerek kendini bu şekilde avutan Gaara insanlarla iletişim kurarak onlara değer vermeye başlar. Çok çalışır ve genç yaşta köyünün Kazekagesi olur. Düşman tarafından kaçırıldığında Naruto' nun kendisini kurtarmak için geldiğini görünce onu arkadaşı olarak kabul eder. Artık yalnız olmadığını, insanların onu düşündüğünü gören Gaara mutlu olur. Gaara' nın o kadar yalnızlık ve acıdan sonra böyle değişmesi çok güzel bir insana dönüşmesi harikaydı. Hep duygulanarak izledim onu. Naruto, Sasuke' nin peşinde bu kadar koşacağına Gaara ile daha yakın arkadaş olabilirdi. Çünkü o günden sonra Naruto Gaara için çok kıymetli bir insan, dost olmuştu. 

 Büyük savaşta da önemli bir görev üstlenir. Babası ile yüzleşme fırsatı bulur. Aslında annesinin kendinden nefret etmediğini, kendisini hep sevdiğini öğrenir. Kendisini koruyan da hep annesinin sevgisi olmuştur. Babası geç de olsa bunu fark ederek yaptıklarından dolayı büyük bir pişmanlık duyar. Gaara' nın sözlerinden oluşan Türkçe alt yazılı videoyu bırakıyorum. 




31 yorum:

  1. Gaara'nın muhteşem dönüşümü ve annesinin onu hep sevmesi. Daha ne olsun Duygucuğum 😍🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten Sibelcim. 😊 Mutlu bitmesine sevindim. :))

      Sil
  2. Çek sevdiğin belli profil resmi yapmışsın. Ben de benzettim diyorum acaba o mu? yazıyı okuyunca anladım. :D ya ben de üzüldüm Gaara'ya şimdi yazdıklarını okurken özellikle o cümlesi üzdü :( Ama annesinin onu hep sevmesi çok güzelmiş :) Videoyu da çok beğendim böyle video koyman çok güzel oluyor :) Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, en sevdiğim olunca onu seçtim, çocuk haline hiç kıyamıyorum zaten. :)) Minicik çocuğa öyle cümle kurdurttular. Bir de kandırıldı yıllarca annen bile seni sevmemişti, seni hiç istememişti diye. Videoyu beğenmene sevindim, Gaara' nın dramatik anlarına hiç dayanamıyorum. :) Yorumun için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. ay evet sevdirdin bize de bu şeker karakteri :) sana naruto saygı ödülü vermeleri lazıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek gibi değil ki. 😀 İlk gördüğümde bile sevmiştim, çoğu kişi sevmese de başta. :)
      Versinler bence de. :P

      Sil
  4. Bu senin profilindeki karakter:) Gerçekten yaşayarak izliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, profilimdeki. 😊 Gerçekten öyle izliyorum, bağ kurarsam. :)

      Sil
  5. Naruto'ya başlamıştım bir kere ama hiç bana göre değil :( Fakat bu profilindeki resim hep çok hoşuma gitti. Karakterin hikayesi de yaşadıkları acı vericiymiş ama sonradan sevgiyi hissetmesi çok hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana göre olmamasına üzüldüm, benim içim başyapıttır. :) Belki de ilk bölümler daha sade olduğu içindir. Yoksa ilerledikçe olaylar ve karakterler derinleşiyor.
      Profilimdeki resmi ben de çok seviyorum. Sonradan her şeyin düzelmesi iyiydi. :)

      Sil
  6. Hayatta tek sohbet edebildiğin insan tarafından öldürülmeye kalk. Zor be.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya çok zor. Hep babası yüzünden, onu gönderip annesi hakkında yalan söyletti, yine kendini kaybedecek mi sınayacakmış. Uzaktan izliyor bir de her şeyi.

      Sil
  7. Naruto'yu sayenizde öğrendik de bu arkadaş yeni galiba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı animeden, hatta Naruto ile aynı dönemden ama Naruto, Sasuke kadar popüler değil. :)

      Sil
  8. Çevre çok önemli gerçekten, insanı şekillendiriyor.

    YanıtlaSil
  9. muhteşem kraliçe yi yeni bitirdim, final muhteşemdi, valla galiba en çok etkilendiğim dizi finali buydu :) iki prenses, munno, en sevdiklerim, sonra da yuşin :) ama yani sevmesem de finalde bidama üzüldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hızlısın, ben bu ara pek izleyemedim. :) Derslere yoğunlaştım artık. En çok Bidam' ı sevmiştim, final üzdü o yüzden. Diziyi beğenmene sevindim. :)

      Sil
    2. bidam, gelgitli olsa da, dokmana sürekli ihanet etse de sanırım sevmeni anlayabiliyorum, yani kanlı canlı bir karakterdi, sürekli manipüle edildi, yanlış yetişmesinin sonuçları hep, yani daha çok normal bir insana benzediği için sevmiş olabilirsin :) dizinin son bölümlerinde bidamdan nefret ettim aynı zamanda ona acıdım, yani bir yandan da dokmanı çok üzmüş oldu yaa, keşke dokmanı mutlu etseydi, yine de finalde bidam süperdi :) sana derslerinde kolaylıklar :)

      Sil
    3. Kandırılmasa öyle davranmazdı. Zaten finalde yaptığıyla da Deokman' ı ne kadar sevdiğini gösterdi. :)) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  10. Blogunuzla sizinle yeni tanışıyorum yüzeysel bakabildim sanırım kendi hikayelerinizi paylaşıyorsunuz. Bundan sonra bende takipteyim hayırlı yayınlar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde hikayelerim ve tanıtım maksatlı yazdığım yazılar var. Teşekkür ederim ilginiz için. :)

      Sil
  11. Merhabalar.
    Sizdeki bu anime sevgisini ve tutkusunu paylaşımlarınızdan hissetmemek, paylaşımlarınızda görmemek mümkün değil. Bence çok güzel bir tutku. Gaara karakteri de, tüm karakterler içinde en beğendiğiniz anime karakterlerinden biri olduğu anlaşılıyor.
    Bizler hangi kuşağı temsil ediyoruz tam anlamıyorum ama, bizim zamanımızda sadece İtalyanların yazıp çizdiği Teksas, Tommiks vs çizgi romanları vardı ve onları okurduk. Hem de nerede bişliyor musunuz? Ders kitaplarımızın içine yerleştirerek. Neden derseniz? Hiçbir aile büyüğü çocuklarının ya da torunlarının bu çzigi romanlarını okumalarına müsaade etmezlerdi. Bu çizgi romanlar Türkiye'ye ne zaman ve nasıl girdi, pek hikayesini bilmemekle birlikte işte bizim o zaman ki sosyal medyamız da bu çzigi romanlardı.
    Paylaşım için teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Sağlıkla kalın. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Benimki tutku gerçekten. Bir şeye takılınca tam takılıyorum. :)
      Sizin bahsettiklerinizi hiç okumadım ama gizlice okunmaya çalışılması doğrudur. O zaman aileler daha titizdi sanırım, şimdi herkes her şeye kolayca ulaşıyor. İyi yanı da kötü yanı da var tabi. Eski çizgi romanlardan Red Kit' i okumuştum sadece. Babaannemlerin evinde bulmuştum çocukken.
      Siz de Allah' a emanet olun.

      Sil
  12. Anime çok bildiğim bir alan değil, yine de tanıtım için çok teşekkürler Duygu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok bilmeyenler için yazıyorum. Ben teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Naruta'ya Gaara'yı yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Yalnızlık, dışlanmak hiç kolay olmasa gerek. Gaara'nın hayatı hiç kolay geçmemiş.
      Harika bir karakter anlatımıydı, kendimi ona yakın hissettirdi, çok teşekkürler. :)
      Videoları eskiden yazı sayfasından yüklüyordum ben. Küçük oluyordu. Video içi yazılarda küçük görünüyor haliyle. Sonra yazı yüklerken html görünümünden girilince video ekle bölümünde seçenekler olduğun keşfettim. Videoları özellikle küçük yüklemiyorsan oraya göz atmak isteyebilirsin diye yazdım. :)

      Sil
    3. Anlatımımı beğenmene sevindim, teşekkür ederim. Gaara en sevdiğim karakter zaten. :)
      Html görünümü derken hangisi oluyor, pek anlamıyorum bu işlerden. :) Yoksa videoların daha büyük olmasını isterim tabi. Seçtiğim tema yüzünden mobil uyumlu yapınca bu kez hiç görünmüyor videolar.

      Sil
  13. Bu arkadaşı da sevdim ben ya, ya da belki sen anlatınca sevesim geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki ben hislerimi de katarak anlattığım için seviyor olabilirsin. :))

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...