17 Aralık 2021 Cuma

Bir Karakter Meselesi 3 (Minato Namikaze)

Resim: wallpaperaccess.com


 Sırada en az Kakashi kadar hayran olduğum Minato var. Kendisi Kakashi ve takım arkadaşlarının hocasıydı. Beni alıp bu animenin içine atsalar en iyi anlaşacağım kişi kuşkusuz Minato olurdu. :)) Bir insan nasıl bu kadar düşünceli, fedakar, nazik, romantik, zeki, cana yakın, kararlı ve cesur olabilir? 
 
 Sarı Şimşeğimiz lakabını ileri seviye mühürleme teknikleri yaparak ışınlanabilmesinden alıyor. Onun gibi hızlısı yoktu. Savaşta doğru ve çabuk kararlar alıp uygulayan, rakibinin tekniklerini kısa sürede çözen biridir. Dikkatli, soğukkanlı, sessiz sakindir, kendini kaybettiğini hiç görmezsiniz. Gülümsemek ona çok yakışır, sempatiktir ama zor durumlarda oldukça ciddi kararlar alır. Yetenekleri ve kişiliği sayesinde herkesin saygı duyduğu biri haline gelmiş ve hokage (köyün başındaki kişi) olmuştur.
 
 Hoca olduğu zamanlar öğrencileri için elinden geleni yapmıştır. Kakashi' nin sıkıntılarının farkında olduğu için ona destek olmaya, arkadaşlarına bağlanmasına yardım etmeye çalışmıştır. Öğrencisi Obito ise hayatının dönüm noktası olacaktır. Sürekli meşgul olup her şeye yetişmeye çalışır. Yanlarında olamadığı anlarda öğrencilerinin üstüne yüklenen sorumluluk kötü bir sonuç doğuracaktır.
 
 Minato çocukken Kushina ile tanışır. Saç renginden dolayı herkesin yadırgadığı, alay ettiği kızı çok sever. Hep onu destekler. Yıllar sonra evlenirler ve Minato herkese örnek olabilecek mükemmel bir eş olur. Ancak mutlulukları uzun sürmez, kara bulutlar etraflarını sarar. Karısının bir özelliği nedeniyle çok sıkıntılar çeker, hem onu korumak hem de yöneticilik görevine devam etmek zorundadır. En mutlu olacağı gün kabusu olur ve bu onu büyük bir fedakarlık yapmaya iter. 
 
 Minato, Japonca' da liman demektir. Adı gibi güvenilir bir liman olmuştur sevdiklerine, halkına. Animede kendisine daha fazla yer verilmesini isterdim. Yine de gösterildiği o anlarda bile mükemmelliğiyle akıllarda yer etmiştir. En az spoiler içeren videosunu koyuyorum. :)



21 yorum:

  1. Minato güzel bir karakter ve eşmiş Duygu.Keşke herkes böyle bir eşe sahip olsa değil mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülten haklısın, herkes Minato gibi bir eş ister. :)) Kişilik olarak da çok iyi biri ama öylelerin şansı pek olmuyor. Bari kıymetini bilselerdi.

      Sil
    2. Iyi insanların kıymeti bilinmez misâli.

      Sil
  2. bahtı güzel olsuun onuun :) güzel seri oldu bu seri, ben de birçok animenin içine girmek isteriiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Deep bahtı güzel olsun. :) Seriyi beğenmene sevindim. İnsan istiyor gerçekten, kendimi oraya ait gibi hissediyorum. :)

      Sil
    2. Bu anlatmalardan anladığım gerçekten animeler insana güzel duygular ve mesajlar veriyor:)

      Sil
    3. Evet Gülten çok güzel mesajlar verenler var. Güzel olanlara denk gelmek lazım. Karakterler konusunda en sevdiğim anime bu olunca tanıtmak istiyorum ben de. :)

      Sil
  3. Yine çok güzel bir seri başlamışsın Duygucuğum. Tebrik ederim. Liman ne güzel bir isim olurmuş aslında Türkçede de. Hiç duymadım bugüne dek. Sevgiler selamlar 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sibelcim. Böyle kendi kendime anlatır gibi yazmayı seviyorum. 😊
      Liman güzel isin olabilirmiş gerçekten, ben de hiç duymadım. 😀 Mangaka bayağı uğraşmış belli Minato' nun soyadının Türkçesi de dalga ve rüzgar kelimelerinin birleşimi. En çok Hatake(Bostan) Kakashi(Korkuluk)' ye güldüm. Adamı bostan korkuluğu yapmışlar. 😀

      Sil
  4. Enteresan ünvanlar var. Köyün başındaki kişi mesela. Sayende öğreniyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet enteresan isimler var. Benim gibi birleşik kelime falan kullanarak yeni isim oluşturmuşlar. :)

      Sil
  5. Merhabalar.
    Animade kahramanlarınızdan Minato Namikaze ile ilgili tanıtımınızı okudum. Minato'un Japon dilinde liman olduğunu öğrendim. Demek ki Japonlar böyle liman gibi coğrafya terimlerinin adlarını insanlara isim olarak veriyorlar. Ülkemizde henüz adı liman olan biriyle karşılaşmadım.
    Sayfanızı sürekli ziyaret ettiğimi için, karekter paylaşımlarınızı görüyorum. Animelerde işlenen hikayeler içerisinde gerçekten hayattan aktarılan animeler de var mıdır? Yoksa, hepsi doğaçlama yani bir hayal ürünü müdür?
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Gerçek hayatta bu tür isimler kullanıyorlar mı hiç bilmiyorum. Belki de kolaylık olsun diye anime için böyle seçilmiş. Araştırınca çoğu karakterin isminin böyle olduğunu gördüm.
      Animelerin çoğu hayal ürünü, kurgu fakat gerçek hayatı yansıtan animeler de var. Mesela Ateşböceklerinin Mezarı, Monster, 91 Days izlediklerimden bazıları. Spor, tarih konulu olanlar da var.
      Vakit ayırıp okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  6. Üç karakter tanıtımını da okudum geldim. En sonuncusuna yorum yapayım dedim. Spoiler vermemek için atlamışsın bazı yerleri, iyi yapmışsın canım. İzlemek isteyenlerin heyecanı kaçmasın. Kadın karakterlerden de tanıtım görecek miyiz? Gaara'yı nasıl yazmadı sen ona hayret ettim. En çok onu sevmiyor muydun? Sakura ile ilgili yazsan ne yazarsın merak ediyorum bir de ehehe.😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, önemli kısımları atladım canım. 😀 Kadın karakterlerden yazar mıyım bilmiyorum, en sevdiklerimden sıra gelmiyor. :)) Gaara' yı yazacağım tabi ki, birbiriyle alakalı olanları yazmak istedim önce. 😀 Sakura' yı yazmam düşüncemi belirttim zaten önceki yazımda. :))

      Sil
  7. ben genel olarak pek bir şey izleyemiyorum, ama oynadığım birkaç oyunda vardı bazı karakterler, mesela naruto, luffy, sasuke... oyunları bile hayran edebiliyor, çok da zevkli bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunlarını hiç oynamadım ama merak ediyorum ben de. Bahsettiklerin de en ünlü karakterler zaten. :)

      Sil
  8. Bu karakteri sevdim. Fıtratım gereği midir nedir nerde sıkıntı çeken bir karakter var gider onu severim zaten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı çekmiş olanları seviyoruz evet. Çok iyi, düzgün bir karakterdi bu. Tabi iyi tarafta olmayıp sevdiğim karakterler de vardı. Zabuza, Sasori, Madara gibi. :)

      Sil
  9. Naruto'nun sinema filmi vardı bende. Kuklaların olduğu kuleli şehirde geçen film. Tekrar göz attım. Minato'yu isinlanirken görünce tamam bu o dedim. :) Çok efendi bir karakter. Mesela mühür ne anlama gelir, karakterlerin sahip olduğu özellikler nelerdir gibi bilgilere sahip olunca filmi izlemek daha keyifli oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok efendi bir karakter gerçekten. Karakterleri tanıyınca daha anlaşılır oluyordur. :) O filmi izledim mi hatırlamıyorum. Baştan tüm film serisini izleyim bari. :)

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...