2 Aralık 2021 Perşembe

Şaşkın Gezgin (Kelime Oyunu 53)

 İyi akşamlar herkese. Bu haftanın kelimelerini Kavanozdaki Beyin verdi. Kısa bir öykü ile katılmak istedim ben de. İlhamımı paylaştığım görsel verdi. :) Daha önce bahsettiğim Artbreeder sitesinde bu manzarayı oluşturmuştum.

 Kelimeler: atmosfer turuncu yıldız hareket dikkat



 Gezgin, her zaman içinden gelen sesin yönlendirmesi ile harekete geçerdi. Bir gün yine o kuvvetli sesi bastıramayarak yollara düştü. Bir uçurumun kenarına geldiğinde bekledi. Ayaklarının altındaki büyüleyici manzara önce onu içine çekerken ardından dehşete sürükledi.

 Hissettiklerini tarif edebilmesi mümkün değildi. Bir ayağını hafifçe öne doğru uzattı ve tereddüt içinde bir süre daha bekledi. Ardından kararlı şekilde ileri atılıp manzaraya bıraktı kendini.

 Gecenin karanlığında yıldızların peşine düşmüşken ayağı kaydı ve ona sonsuz gibi gelen bir süre boşlukta taklalar attı. Kafası dönüyordu, sonunda hızı kesildiğinde ufukta beliren, kırmızıya kaçan soluk turuncu renk gözlerine takıldı. Sanki bir çarşafmış gibi bir ucundan tuttuğu rengi yukarı doğru çekmeye çalıştı. İstiyordu ki bir an önce gökyüzü tamamen turuncuya, sonra maviye dönsün. Ancak çekiştirdiği şey yırtılınca dengesini kaybedip aşağı yuvarlandı. Şimdi denizin asi çocuğu dalgalarla boğuşuyordu. İsyan halinde kayaları döven dalgalar onu da es geçmiyordu. Arada bir ayağından çekiştirip onu karanlık sulara gömüyordu. Çırpınan gezgin nasıl kurtulacağının yollarını arıyordu. Takati kalmamıştı ve nefes alamıyordu. O anda atmosferde takılı bekleyen gösterişli mor sis tabakası aşağı doğru süzülüp yanına geldi. Rüzgarın da gücünü kullanarak bir vakum gibi gezgini çekip aldı sulardan. Sis onu tekrar uçurumun kenarına bırakırken kahkaha atıyordu. “Şaşkın şey, dikkatli ol. Bir hayale düşmeden önce bedenini geride bırak, sadece ruhunla gez.”


22 yorum:

  1. Doğada anda kalmak lazım gerçekten :) sürükleyici bir yazı olmuş, kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim, sürükleyici bulmana sevindim. :)

      Sil
  2. Rüya değil müfred. :) Fantastik ama büyülü gerçekçilik denen şeye daha çok benziyor sanırım. Ama senin yaklaşımın da mantıklı. :)

    YanıtlaSil
  3. Bir gün ben de böyle güzel fantastik hikaye yazabilirim insallah:) Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi yazabilirsin Gülten, neden olmasın. Şiir yazmaktan daha kolay bence. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Görsel kullanmanız ne kadar isabetli olmuş, yazdığınızı okurken gönderdiğiniz görselin içindeymişcesine okudum. Kısa da olsa hemen beni içine çekmeyi başardı yazı ve görsel uyumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yazı ve görseli uyumlu bulmanıza sevindim. :)

      Sil
  5. kelime oyunu mimler ağaç ev sohbetleri adlı yazılara geliyorum, sanırım blog oyunları diyebileceğim bir şey ve birkaç kişiye özel(?)

    mühendislik zor iş, kazanmasıyla bitirmesiyle iş bulmasıyla... bir ee müh mağduru:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç kişiye özel değil. İsteyen herkes kelime oyunları ve ağaç ev sohbetlerine katılabiliyor. :)
      Eskiden mühendisliği kazanmak zordu, şimdi kolay ama işsiz mühendislik mezunu sürekli artıyor. Seçilecek bir bölüm değil malesef.

      Sil
  6. Duygu anlatımına, kelimeleri kullanış şekline ve cümlelerine bayılıyorum. Karakterin içini çok güzel döktüğünü düşünüyorum. Görsel de hikayenle çok uyumlu. Orayı tam tadında anlatmışsın. Sanki fazla kısaydı çünkü ben daha fazla okumak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız yorumun çok mutlu etti beni. Karakterleri çok önemseyerek yazarım. Kısa oldu evet görselin dışına çıkmak istemedim pek. Çok vakit de ayıramayacaktım. :)

      Sil
  7. Biz de öyle bir gezgin olabilseydik güzel olurdu. Yorumun için teşekkür ederim. :))

    YanıtlaSil
  8. Savaş Çığırtkanından sonra eminim güzel bir hikaye/ roman daha gelir:) Bu yazı buna işaret bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an kafamda yeni bir roman hazırlığı yok ama kısa hikayelerle devam edebilirim ya da önceden yazdığım şeylerden paylaşabilirim. :) Teşekkürler. :)

      Sil
  9. oo güzeel, fantastik ya da fantazi :) evet aman bedenle hayal kurmamalı sadece ruhumuzla doğru ama yine de kurtuldu, sisler bulutlar onu kurtardı, bu uçuşu da kim yapmak istemez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçabilsek güzel olurdu tabi. Fantastikten kopamıyorum biliyorsun. :))

      Sil
  10. Bedenimizi dinlenmeye bırakıp gezebilsek keşke ☺️

    YanıtlaSil
  11. O renk cümbüşünün içinde olmak isterdim.
    Son cümle 'şaşkın şey' nidasıyla başlayınca elimde olmadan güldüm . ;) Hikaye hoşuma gitti çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim, arada kafa dağıtmalık bir şeyler yazıyorum. :)

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...