16 Temmuz 2021 Cuma

Tada-kun wa Koi wo Shinai (Anime)

 

Kaynak: manga.tokyo sitesi

    Geçenlerde izlediğim 13 bölümlük bir animeden bahsedeceğim. Türkçe karşılığı Tada Asla Aşık Olmaz anlamına geliyor. Pek tanınmamış romantik bir anime izleyim diye araştırma yapınca buna denk gelmiştim. Adından belli olduğu üzere konu Tada-kun' un etrafında dönüyor. Fotoğraf çekmeyi çok seven karakterimiz sık sık doğa fotoğrafları çeker. Bir gün yanlışlıkla yabancı ülkeden gelen Teresa' nın fotoğrafını çeker ve böylece tanışırlar. Animeye başlamadan önce Tada' nın aşktan korkan, özellikle uzak duran ya da aşkı küçük gördüğü için aşık olmamaya çalışan biri olacağını düşünmüştüm. Fakat karakterin bayağı da aşktan haberi yok. 😀 Sonra animenin adından dolayı tereddüte düşüp gerçekten aşık olacak mı olmayacak mı, olacak mı olmayacak mı diye izlerken anime bitiverdi. 😅

    Genel olarak animeyi sevdim, çizimler güzeldi ama klişeler fazlaydı. Yan karakterlerden bazıları sevimli ve ilgi çekiciyken bazıları gereksizdi. Sonra Teresa karakterini ben Tada-kun ile hiç yakıştıramadım. Kız çok pasifti, bir de aslında yaşadığı ülkede önemli biriymiş. Bunu herkesten saklaması mantıksızdı. Tada baştan sona bana doğal geldi, sevdim. Aniden değişen ya da ilgi çekmeye çalışan biri olmadı hiç. Tada büyükbabası ve kardeşi ile kafe işletiyor. Ortam çok sevimli ve huzurlu görünüyordu. Bir de çılgın bir kedileri var. Kediyi yan karakterlerden fazla sevdim. Bir bölümü kedinin bakış açısından izledik, çok tatlıydı. :) Bana ilginç gelen bir karakter de Charles oldu. Hiç beklediğim gibi biri çıkmayarak klişeden en uzaklaşan karakter oldu diyebilirim. :) Sonu istediğim gibi bitmedi. Anime daha iyi işlenebilirdi. Yine de eğlenceli, romantik, günlük yaşamdan bir şeyler izlemek isteyenlere tavsiye ederim. Tada, Charles ve kedi hatırına puanım 7/10. 😄 Aşağıya tanıtım videosunu da koyuyorum. 



20 yorum:

  1. Anime isminin hakkını vermiştir umarım finaliyle. Tanıtım yazısını keyifle okudum eline sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler olmasın söylemeyim orasını. Sağol Mervecim, beğenmene sevindim. 😃

      Sil
  2. Az kaldı bu anime işine sarmama:-)) Bloglarda bu kadar seven ve takip edenler olabileceğini hiç bilmiyordum:-) Mutlu haftasonları:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence başlayın, belki seversiniz. Eskiden çocuk işi olarak düşünüldüğü için izleyen azdı, şimdi bayağı yaygın. :)) Herkese hitap edebilecek anime vardır, çeşit bol (fantastik, gerilim, spor, romantik, bilim kurgu). Ben de mutlu haftasonları dilerim. :)

      Sil
  3. Evet öyle. :) Animedeki ağaç, çiçekler falan çok güzel görünüyordu.

    YanıtlaSil
  4. romantik komik klişe hepsi sevdiğim şeyler hımms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa dağıtmak için izlenebilir, keyifliydi. :))

      Sil
  5. Merhabalar.
    Anime sizin ilgi alanınızı oluşturuyor herhalde. Çünkü bir önceki paylaşımda çizgilerinizi gördüm. Çok şahane çizgilerdi. Emeğinize sağlık. Animeye nasıl hareket katıyorlar, tekniğini bilmiyorum ama, torunlarla beraber birçok animasyon film izlemek durumunda kalmıştım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Uzun süredir animeleri seviyorum. Film falan izlemek yerine fırsat buldukça anime izlerim. Konu açısından bayağı zengin ve derinler. :) Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla.

      Sil
  6. Öyleydi gerçekten. Kısa olunca da hemen bitti. :)

    YanıtlaSil
  7. Bu anime filmleri de çok değişik konuları ele alıyor. Benim tarzım değil hiç. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekçi konuları işleyen animeler de var. :) Tabi ben daha çok sevdiğim türlere bakıyorum.

      Sil
  8. Japon animeleri çok harika,ben de çok beğeniyorum..🙂 Yakında çizgi roman şeklinde bir kitap çıkartmayı düşünüyom ama bakalım ilerde ne olur,inşallah olur diyelim..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir haber, İnşallah olur. 😀 Daha iyi çizebilsem ben de manga çizmek isterdim ama bayağı teknik bilmek lazım. :)

      Sil
  9. Hiç anime izlemedim, konuda bana cazip gelmedi pek. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten vakit geçsin diye sıradan bir anime seçmiştim. :) Çok güzel olanlar var tabi.

      Sil
  10. Uzun zamandır anime izlemiyorum, özlemişim, buna bakayım Duygu, paylaştığın için teşekkürler, iyi bayramlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim. :) Ben genelde uçuk kaçık şeyler izleyince bazen böyle sıradan şeyler izlemek de güzel oluyor. :) İyi bayramlar.

      Sil
  11. "Tada' nın aşktan korkan, özellikle uzak duran ya da aşkı küçük gördüğü için aşık olmamaya çalışan biri olacağını düşünmüştüm" bunu okuduğumda "O zaman animenin ismi 'Eylül Asla Aşık Olmaz' olurdu" diye düşündüm çünkü bu tam da ben. 😄
    Ama demek ki öyle değilmiş. Tanıtım için ellerine sağlık. Listeye ekleyeyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animenin ismi öyle olunca insan kafasında farklı senaryolar kuruyor. 😅 Keyifli bir anime yine de çok beklentiye girmeden izlenebilir.

      Sil

Kış Bahçesi (Kitap)

    Bir süredir okuma konusunda yavaşım, Ramazan ve bayram derken günler çabuk geçmiş. Yazardan okuduğum ilk kitaptı bu, oldukça sevdim ben....