22 Temmuz 2021 Perşembe

Jujutsu Kaisen (Anime)


  Son zamanlarda bu popüler anime sürekli karşıma çıkıyordu ve ben de bu furyaya kapılarak izlemeye başladım. Zaten sevdiğim türde bir anime ama esas başlama sebebim Gojo karakterinin mükemmel gözleri hakkında spoiler yemem oldu. 😅


  Bu 24 bölümlük animeyi yeni bitirdim ve hemen tanıtımını yapmak istiyorum. Öncelikle konusundan bahsedeyim. İnsanların olumsuz düşüncelerinden ortaya çıkan lanetler gizlice çeşitli yerlerde dolaşmakta, insanlara saldırmaktadır. Ana karakterimiz İtadori Yuji sıradan bir insandan daha fazla fiziksel bir güce sahiptir. Bir gün dedesi ölmeden önce vasiyette bulunur. Sen çok güçlüsün, insanları koru, der. Bundan etkilenen İtadori okul arkadaşlarına bir lanetin saldırdığını fark eder. Sonunda kaybetmemek için en güçlü lanet olan Sukuna' nın bir parçasını yutar. Böylece aynı bedeni o lanetle paylaşmaya başlar.Sukuna' nın taşıyıcısı olması ve onu kontrol edebilmesi lanetlerle savaşan büyücülerin ilgisini çeker. Satoru Gojo onu alıp özel bir liseye götürür. Aslında İtadori' nin başı derttedir ve kendisine seçim şansı verilir.

  Anime bol kanlı sahneler içeriyor ve karanlık bir atmosferi var. İzlemek isteyenleri şimdiden uyarayım. Nefret konusunu vurucu bir şekilde işlemişler. Yine de aralara komedi serpiştirerek o olumsuz havayı dağıtmaya çalışmışlar. Ben ilk bölümleri fazlasıyla beğendim. Adrenalinim falan arttı izlerken. Sonra ana konudan biraz sapıldı ve diğer öğrencilere yoğunlaşıldı. Sonlara doğru doz biraz daha artar gibi oldu ama ilk bölümlerdeki heyecanı hissedemedim. Yalnız anime burada bitmiyormuş, mangasını okumak zorunda kalacağım.

  Şimdi biraz da karakterlere değinmek istiyorum. Genel olarak herkes anormaldi. Normal insan bulursan öp de başına koy. 😅 Çok sevdiğim karakterler de oldu hiç sevmediğim de oldu. Birkaçını tek tek ele alayım.


İtadori Yuji


  Animenin ana karakteri. İnsanları kurtarmak istediği için kendini bu işe adar. Güçlenmek için çalışır. Karakter gelişimi iyiydi, düşünceleri güzel olsa da zaman zaman pişmanlığa kapılır, çaresiz hisseder. Dostları sayesinde bunu aşacak gibi duruyor. Çok samimi, enerjik ve eğlenceli biri. Sukuna ile aynı bedeni paylaşması, zaman zaman onla çatışma yaşaması animenin en ilgi çekici yanlarıydı sanırım.


Satoru Gojo




  Çok güçlü bir karakter. Öyle ki gücünün bir kısmını gördük sadece. Gözlerini maske ya da gözükle kapatıyor. Şu ana kadar gördüğüm en özgüvenli ve en havalı karakter olabilir. Yalnız maskeliyken çok gevşek, komik biriyken maskeyi çıkardığında tamamen farklı bir ruh haline bürünüyor. Dövüşlerini izlemek inanılmaz zevkli.


Fushiguro Megumi



  İtadori' nin gittiği özel okuldan bir öğrenci, aynı sınıftalar. Anime boyunca biraz geri planda kaldı ama onla ilgili önemli şeyler olacağı hissettirildi hep. Ben bu karakteri çok sevdim. Nedense kendime en yakın bulduğum karakter oldu. Az konuşan, ketum ve ciddi biri. Dostları için her şeyi yapabilir. Keşke animede daha ön plana çıksaydı. Umarım devam sezonu gelince çok görürüz.


Nobara 



  İtadori ve Megumi' nin sınıf arkadaşı. İyi bir üçlü oldular. Kızlar içinde en sevdiğim karakter oldu. Güçlü ve iddialı. İtadori ile bir araya gelince komikleşiyor, Megumi' yi hayattan bezdiriyorlar. 😀 Bu üçlünün dostlukları çok hoş. 


Nanami



  En ilginç karakterlerden biri. Oldukça güçlü olan bu adam zamanında büyücülüğü bırakıp iş dünyasına atılmış, sonra iş dünyasını sevmeyip büyücülüğe geri dönmüş. Zeki ve dövüşleri etkileyici. Büyücülükte dahi mesai yapmayı sevmiyor. 

Not: Karakter resimlerinden İtadori ve Nanami jujutsu-kaisen.fandom.com sitesinden alıntıdır. Diğer karakterler Türkanime sitesinden animeyi izlerken aldığım ekran görüntülerine aittir.

  Görsel açıdan animeyi çok beğendim. Aksiyon sahneleri çok iyi, tek takıldığım dövüş sırasında ha bire teknikleri açıklıyorlar. Dövüşü izlemekten alt yazıları kaçırdım zaman zaman, dolayısı ile geri sarmaya üşendiğim için anlamadığım kısımlar oldu. Bir eleştirim de ilginç karakterler yapalım diye aşırıya kaçmışlar. Bazı yan karakterleri hiç sevmedim, çok itici geldiler. Yine de devam sezonunu sabırsızlıkla bekleyeceğim. :) 


16 yorum:

  1. Çok detaylı bir tanıtım olmuş Duygucuğum🧿. Anime fanları için güzel bir iş ortaya çıkarmışsın. Emeğine sağlık. Mutlu bayramlar dilerim 😊🍬🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da mutlu bayramlar Sibelcim. Teşekkür ederim yorumun için. 😊 Bu türü sevenler kaçırmasın. 😀

      Sil
  2. görsellik ve aksiyona dayanıyorlar zaten yaa birçiok dizide ve animede :) bu da uyar pekuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görsellik ve aksiyon ön planda olsa da sağlam bir kurgu da gerekli tabi. Karakter gelişimi, onların ruh halinin başarılı yansıtılması da önemli. O yüzden bu anime güzel, tabi bazı karakterler hariç. 😀 İlk 7 8 bölüm için konuşuyorum bu kadar heyecanla izlediğim anime olmamıştı.

      Sil
  3. Animeler çok ilgi çekici bence. Ben de birkaç tane izlemiştim. Pek de ilgimi çekmemişti. Ama bunu listeye ekledim. Bakalım... 😅😇🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok ilgi çekici. 😀 Bu anime de 2020' de çıkmaya başlamış sanırım. O yüzden çizimler, renkler bayağı iyi. Kimileri Naruto ve Bleach' a benzetse de kurgu ve çizim olarak çok farklı. Karakterlerin karanlık yanı ön planda ve insanı geriyor bazen. Umarım beğenirsin. 😃🎈

      Sil
  4. Ben de bittiğini düşünüp başlamıştım ama olsun. 😀 Fırsat bulursam mangasını okurum ya da yeni sezonu beklerim bilmiyorum. Manga okuyunca aksiyon sahnelerini pek anlamıyorum. :))

    YanıtlaSil
  5. İzlemeyi düşünüyordum ama önce Bungou Stray Dogs'u mu yoksa Jujutsu Kaisen'i mi izlesem diye düşünmekten ikisini de izleyemedim. Karakter tanıtımlarına da yer vermen hoş olmuş. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bungou Stray Dogs' u hiç duymadım, bir bakayım. :) Jujutsu Kaisen' i kesinlikle tavsiye ederim bu türü seviyorsan. Yorumun için teşekkürler. :)

      Sil
  6. Büyücülükte dahi mesai sevmiyor. Tam benim kafadan :) Mesaiye karşıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen adam tam bizim kafadan, ben normal çalışma saatlerini bile fazla buluyorum. :) Bu adam da ölümcül bir dövüşün ortasında dahi saatine bakıp mesai bitmiş bari hızlı dövüşeyim de gideyim bir an önce diyen biri. 😂

      Sil
  7. Görmemiştim bunu güzel bir tanıtım olmuş emeğine sağlık☺

    YanıtlaSil
  8. Dizinin ikinci sezonundan hala haber yok gördüğüm kadarıyla. Ama solo filmi çıkıyor hem de Gojo'lu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo duymamıştım, güzel haber. :) Gojo ve gözleri varsa muhakkak izlerim. 😂 Megumi de varsa güzel olur. :) Mangasını biraz okuyup bırakmıştım, çünkü her şeyi bilince anime pek heyecan vermiyor bu sefer. :)

      Sil

Bir Karakter Meselesi 20 (Mikasa Ackerman)

 Çok sevdiğim kadın karakterlerden biri, Attack on Titan animesindeki Mikasa'dan bahsedeceğim.  Çocukken yaşadığı bir felaketin ardından...