27 Mart 2024 Çarşamba

Bir Karakter Meselesi 20 (Mikasa Ackerman)



 Çok sevdiğim kadın karakterlerden biri, Attack on Titan animesindeki Mikasa'dan bahsedeceğim.

 Çocukken yaşadığı bir felaketin ardından Eren'in kendisini kurtarması ve savaşması için haykırması üzerine içinde bir gücün uyandığını hissetmişti. O zamandan beri Erenlerin yanında yaşayan Mikasa kendini Eren'i korumaya adadı, çünkü Eren'den ya da herhangi bir erkekten çok daha güçlüydü. Ele avuca sığmaz, agresif Eren ne zaman kimle kavga etse Mikasa ortaya çıkıp rakipleri fena benzetirdi.

 Eren büyüyüp devlerle çarpışmak için orduya katılınca Mikasa da onu takip etti. O, Eren'i daima izledi, yanında oldu. Mikasa'nın hisleri az çok izleyiciye geçse de Eren'in onu hep arkadaşı yerine koyduğunu gördük. Durum değişecek mi diye hep merak ederek izledim ben de. 

 Mikasa o kadar özgüvenli ve güçlüydü ki devlere saldırmakta hiç tereddüt etmez, onları yıkar geçerdi. Hele de Eren'in başı dertteyse onu kimse durduramazdı. Bazen gözü döndüğü olurdu ama zekası sayesinde hep doğru hamleler yapar, devlere açık vermezdi.

 Aradan geçen yıllarda ikisi de büyüdü, gelişti. Mikasa kararlı yapısı, hızı ve gücüyle hep dikkatleri üzerine çekti. Devlerle ilgili sırlar açığa çıktıkça Mikasa Eren'deki değişimi kaygıyla izledi. Zıtlaştıkları anlar oldu ve Eren'in ağır sözleri Mikasa'yı derinden sarstı. Mikasa, Ackerman soyundan geldiği için farklı özelliklere sahipti. Hizmet ettikleri kişileri koruma içgüdüsüyle hareket eden,  sadık, güçlü insanlardı. Mikasa'nın da Eren'e olan bağlılığının altında bunun yattığı düşünülmektedir. Bana göre Mikasa'nın ona duyduğu sevgi bu bağın asıl sebebiydi.

 Sonunda Mikasa büyük bir yol ayrımına geldi ve doğru bildiği şeyi yaptı. Bu onun için muazzam irade gerektiren bir davranıştı. Karşısında durduğu ve sonuna kadar gittiği şeyi takdir ediyorum. Bu yanıyla Mikasa en sevdiğim karakterlerden biri, çünkü amacına ulaşmak için her şeyi mübah gören insanlardan değildi. Evet çok acı çekti, canı yandı ama sağlam duruşunu bozmadı. Güzel hatıraların hep onunla olacağını biliyoruz. Keşke hislerini açıkça ifade edebilseydi, içinde bulunduğu dünya ve koşullar onun en büyük engeliydi. (gifler: tenor.com) 






16 yorum:

  1. mikasa yani mi casa ispanyolca benim evim demek :) mi casa es tu casa diye bir espirik var :)

    YanıtlaSil
  2. Animenin adını sıkça duydum ama izlemedim.Karakter de ilgimi çekti.Anlatım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok etkileyici bir animeydi ve beklenmedik yönüyle diğer fantastik serilerden ayrılıyor. :) Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bence gayet güzel bir karakter. Acılardan sonra güçlü bir kişilikte kalmış ve bozulmaması da ayrıca dikkatimi çekti. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, en sevdiğim karakterlerden biridir. Fiziksel ve ruhsal anlamda çok güçlü. 😊

      Sil
  4. Animeyi izlemedim ama böyle kadın karakterleri seviyorum. Mikasa'yı da severim gibi geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin seversin. 😊 Her açıdan güçlü, kararlı, sağduyulu biri. Aşkını bile içinde yaşadı, çünkü ters bir döneme denk geldi. Tüm odağı insanlara faydalı olabilmekteydi.

      Sil
  5. Mikasa'yı ben de sevdim. Güçlü, akıllı atletik bir kahraman. Ackermanlardanmış, bunu fark edememişim. Yani Levi'nin akrabası gibi. Karıştırmıyorumdur umarım :) Telefonun cigabaytı azalınca izleme konusunda yavaşladım. Üçüncü sezonun sonlarına doğru geliyorum. Merak duygusunu hep ayakta tutuyorlar. Yapımcılara bravo diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Levi ile aynı soydan geliyorlar, zaten en güçlü ve en iyi dövüşen de bu ikisi. Ama animede akrabalık ilişkisine hiç değinilmemesi garip geldi. Levi ile Mikasa daha samimi olabilirdi, aksine yabancı gibiydiler. 😊 İyi seyirler, yine de bayağı ilerlemişsin. Ben de merakla izleyince bitirene kadar rahat edememiştim, bağımlılık yapıyor. Ben de bravo diyorum. 😃

      Sil
    2. Dördüncü sezona başladım ama ilk iki bölüme ısınamadım hala, karışık geldi. Biraz daha ilerlersem çözerim herhalde 🤣

      Sil
    3. Alışırsın, yeni karakterlerin bazılarını ben de sevmedim. Ama zamanla herkesin maksadı anlaşılıyor. 😀 En son eklenen iki bölüm çok uzun ama benim gibi şaşırma.😅

      Sil
  6. Bir çırpıda izlediğim animelerden biridir Attack of Titan. Mikasa çok iyi kurgulanmış bir karakterdi. Benim gözümde bir Yato Kagura değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mikasa çok iyi kurgulanmış. Yato, Gintama'daki kız. İlk bölümden sonra izlemedim o animeyi, komediler pek bana hitap etmiyor. Mikasa'nın da ciddi ve sağlam duruşunu seviyorum zaten. :)

      Sil
  7. İlginç bir karaktermiş ☺️

    YanıtlaSil

Drizzt Efsanesi 13. Kitap (Kılıçlar Denizi)

   Drizzt Serisi'nin elimdeki son kitabını okudum. Bu bölümde yine bir yolculuğu okuyoruz. Drizzt ve diğerleri yakın dostları için bir k...