6 Ocak 2023 Cuma

Ruhların Kırıldığı Vakit (Kitap)

 


 Yerli yazarlarımızdan kitaplar alıyorum bazen. Bu kitabı da severek okudum. Nedense kapağı da çok hoşuma gitmişti. :)

  Rıza karakterinin şu anını, çocukluğunu, büyümesini ve geldiği noktayı kendi ağzından okuyoruz. Karakter alkolik ve dayakçı babası yüzünden çok çekmiş, annesi de erken vakitte ölünce bir başına kalıyor. Babası yüzünden doğru düzgün okuyamıyor, her şeyden kopuk devam ediyor hayata.

 Kitabı etkileyici buldum, yazarın anlatımı güzel, okurken çocukluk dönemimize gidiyoruz. O dönemdeki aile yapısı, toplumun izleri hissediliyor. Sonu pek tatmin etmedi. Karakterin babasının borçları yüzünden girdiği yol bana biraz zorlama geldi. Yani babasına rağmen kendine bir düzen kurabilirdi bence. Kitap oldukça hayatın içinden ama bende pek de heyecan uyandırmadı. Kısa olmasına rağmen azar azar okuyup bitirdim. Yazarın üslubu güzel olduğu için tavsiye ederim. :)


 "Sürüklene sürüklene sonsuz bir uçurumun kıyısına geliyorum. Bir adım, sadece bir adım var düşlerim ve düşüşlerim arasında. Ne o adımı korkusuzca atabiliyorum ne de beni iten şeyden kurtulabiliyorum."

 "Çarpık ruhumun karanlık köşelerinde gezinmekten sıkıldım."

 "Engel olamadığım düşüncelerin darbesi beynimi acıtıyordu."


27 yorum:

  1. Ben de arada yeni yazarlardan okumaya çalışıyorum. Biraz karamsarlık var evet, nostaljik geldi bana bir de. Başka yazarlar denersin artık. :))

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş unutulmaz tabi, zormuş onun hayatı da.
    Kitapta şeye takıldım annesi zaten ölmüş, babasını hiç sevmiyor. Belli yaşa gelince alıp başını gitseydi. Babası için boşuna başını derde soktu.

    YanıtlaSil
  3. Kitabı da yazarı da bilmiyordum. Yerli yazarları okumayı ben de seviyorum, hiç bilmediğim kitaplara denk geliyorum:) Konusu biraz iç karartıcı ama şans verebilirim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denk gelirsen oku bence, güzeldi. :) Artık o kadar çok kitap var ki yetişemiyoruz doğal olarak.

      Sil
  4. Kitap okuyup, okuduğunu güzel bir anlatımla paylaşanlara selam olsun. Duygu Hanım, siz bunu çok iyi yapıyorsunuz. Sayenizde kitap hakkında bilgim oluyor. Can-ı gönülden tebrik ediyorum. Emeğinize, beyninize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. :) Değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim, çok naziksiniz. 😊 Kitap okumayı sevince elimden geldiğince yazıyorum bir şeyler.

      Sil
  5. yerli yeni yazarları okumayı pek severim. bu yazarı duymadım, olabilir, peki, teşekkürleeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebiyatist'in kitaplarına bakarken fark etmiştim ben de, güzeldi. :)

      Sil
  6. Mustafa Güven'in kitabı hayattan ders çıkarılacak noktalara temas etmiş gibi geldi bana. Yanlış giden durumları fark edip ona göre duruş sergileme gerekliliği gibi. Okunası göründü gözüme. Okuyup bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru dedin, ders çıkarılacak şeyler var kitapta. Bir ailenin temeli sağlam olmayınca olan kadın ve çocuklara oluyor. O yüzden doğru kişi bulunmadıkça evlenmeye kalkmamalı insan. Eskiler daha çok evlenmiş olmak için evleniyordu, bari bir yuvam olsun diye. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. Hep o bilindik yazarların yanı sıra daha önce hiç karşılaşmadığımız, okumadığımız yazarlara da kapı aralamak çok güzel bir yaklaşım. Sevgiler canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru dedin Sibel, yeni yazarları keşfetmek, tanımak güzel. İçlerinde çok iyi yazanlar da olabiliyor, o yüzden sadece popüler kitaplara takılmamak gerek. :)) Sevgiler. 😊

      Sil
  8. Bazen kitap kapağı fena halde çekiyor insanı. Bununki de güzel hazırlanmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapak önemli o yüzden. Hiç bilmediğimiz bir kitapta ilk dikkatimizi kapak çekiyor çünkü.

      Sil
  9. Kapağı güzelmiş gerçekten :) duymamıştım yazarı bakarım ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın kendine has anlatımı var, tavsiye ederim. :)

      Sil
  10. Kapağı bende çok beğendim, ilgi çekici, konusu da güzel duruyor. İndirimde görürsem değerlendireyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Ben aldığımda fiyatı iyiydi yine, şimdi artmıştır. :)

      Sil
  11. Kitap konusu, hayatın içinden bir olaya sahipmiş gibi hissettirdi. Daha önce duymadığım bir yazar ve kitapla karşılaşıp bilgi sahibi olmak da güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu tam da öyle, ortaokul, lise dönemlerim aklıma geldi. :) Farklı yazarları keşfetmeye çalışıyorum.

      Sil
  12. Merhabalar.
    Kitabın kapağı ve ismi, benim de hem hoşuma gitti, hem de ilgimi çekti. Ama sizin tanıtımınıza göre kitapdaki çocuğun babasına rağmen kendine bir düzen kurmamasını eleştirmişsiniz. Ben artık sizleri hem çok iyi bir okuyucu ve hemde çok iyi bir kitap eleştirmeni olarak görüyorum ve sizin iyi dediğinize, ben de iyi, sizin kötü dediğinize de ben de kötü diyerek iştirak ediyorum.

    Gerçekten yerli yeni yazarlarımızın kitaplarını da okuyarak onları bu konuda teşvik etmeliyiz. Bizler burada, paylaştığımız bir sayfaya yorum yağarsa, motive oluyoruz, gaza geliyoruz ve hemen daha farklı ve ilgi geçen bir konu paylaşımı için hemen kolllarımız sıvamaya başlıyoruz.

    Tanıtım ve bilgilendirme için kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar diler, teşekkürlerimi sunarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. :) Kitapta asıl eleştirdiğim karakterin babası için yanlış seçimler yapması. Sevmediği insan için bu yola girmesi garip geldi. Halbuki daha farklı bir hayatı olabilirdi.
      Dediklerinize katılıyorum. Yeni yazarları keşfetmeli ve tanıtmalıyız yoksa kaliteli eserler gün yüzüne çıkmadan yok olup gidebilir. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  13. Ummadığım kitaplar güzel çıkınca çok seviniyorum, güzel bir keşif olmuş Duygu'cum, eline sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle Eren, beklediğimden güzel çıkarsa kitap mutlu oluyorum. Aksi de hayal kırıklığı yapıyor tabi. 😊

      Sil
  14. Ben de arada sırada okuyorum, hep okumuyorum. :)

    YanıtlaSil
  15. Kapak bence de güzel. Yerli yazarları okumayı ben de seviyorum. Yeni yazarlar keşfetmek güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yazarlar keşfetmeyi seviyorum, bir de fazla bilinmediği için pek beklenti de olmayarak okuyunca iyi oluyor. :)

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...