27 Haziran 2024 Perşembe

Paradox Live The Animation (Anime)



 Sahne savaşları başlasın! 😀

 Müzik ve bilim kurgunun harmanlandığı kısa bir anime. Başta pek seveceğimi düşünmedim ama hikayesi ve karakterlerin enerjisi çok güzel olunca sardı hemen. Neden hiç bilinmez böyle bir anime anlamıyorum. 🤔

 Hip hop seven önemli gruplar bir gün bir davetiye alır. Yüksek para ödüllü yarışmaya her grup farklı amaçlar nedeniyle dahil olur. Kimi kendini kanıtlama derdindeyken, kiminin paraya ihtiyacı vardır. Hepsinin tek ortak noktası müziğe olan tutkularıdır.

 Şimdi hikayenin bilim kurgu kısmına geleyim. Şarkıcılar phantometal denen bir metal kullanıyorlar. Bu da kişinin DNA'sı ile reaksiyona giren ve değişik illüzyonlar oluşturmasına yarayan bir madde. Kısaca karakterler sahnede performans sergilerken açığa çıkan ve milleti coşturan görüntülerin kaynağı bu. Herkesin metali kendine özgü ve yan etkileri de çok fazla. Karakterler kullanım şekillerine göre şiddetli yan etkilere maruz kalıyor. Yine de müziğe olan tutkuları onlar için çok daha önemli olduğundan mücadeleye devam ediyorlar.

 Anime görsel açıdan çok güzel. Farklı karakterlerin hikayelerini, travmalarını, amaçlarını izliyoruz. Phantometal konusu gizemli olduğu için benim çok ilgimi çekti. Bunu kullanmanın büyük bedelleri vardı. Yapılan yarışmanın esas amacı da yavaşça gün yüzüne çıkıyor. Finali sevdim, güzel bağlamışlar. Sırf rakipler diye kimse birbirine düşman değildi ve gerektiğinde herkes birbirine yardım etmeye hazırdı. (Gifler: tenor.com)






 Hayallerinin peşinden koşan, içi dışı bir Allen'i, kardeşine çok bağlı olduğu için her şeye göğüs geren Kanata'yı, huysuz, karizmatik ve dostlarına bağlı Yohei'yi, acı çekse de her zaman kusursuz görünmeyi başaran Hajun'u, sürekli özür dileme ihtiyacı hisseden, çekingen Shiki'yi, kendi halinde, alımlı, sakin Hokusai'yi, sesi ve kalbi güzel Anne'i çok sevdim. 

 Genel olarak dostluk ve bağlar konusu çok iyi ele alınmış. Dostluk konusunu oldum olası severim ve bu animede de samimiyeti hissettim. Yaz dönemi için çok uygun bir anime bence. Müziklerden bazılarını da gerçekten sevdim. Biraz daha uzun olmasını isterdim, çok karakter vardı. Bazı kişileri yeterince tanıyamadık. 😊 



17 yorum:

  1. Baya iyiymiş. Sen çok sevdin simdi yorumunu ve anime hakkında daha çok bilgiyi okuyunca ben de sevdim. Aynen tam yaz dönemi izlemelik çıtır bir anime. Yoğun olmasam izlerdim ama maalesef atlayamam. Tez sonrası için de çok uzun bir listem olduğundan izleyebilir miyim bilemedim.
    Müziğin insan üzerindeki etkileri buradaki metal kadar olmasa da çok fazla. Bu yüzden su ile şifa veren şifahanelerimiz vardı eskiden. Ve bu yüzden Kur'an'ın çeşitli okumaları var ve Zebur da musikisi olan bir kitaptı. Ama gene bu yüzden müzik dinlemeye dinimizde sıcak bakılmıyor. Ben pek sevmem ama tramvay veya emek yoğun iş yaparken dinlerim. Arada bazı sevdiğim şarkıları dinlemek için açtığım olur, o kadar. Bir müzik dizisi izleyecek kadar ilgim yok ama bu hikaye gerçekten ilgi çekiciymiş.
    Tanıtım ve yorum için teşekkürler 🥳

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu güzeldi evet. Müziğin olumlu etkisi olduğu gibi olumsuz etkisi de olabiliyor. İnsana kendini kaybettirecek her şey kötüdür doğal olarak. Dediklerinde haklısın. :)
      Anime müzik animesi olsa da diğer animelerde de hep müzik oluyor zaten, çok da fark yok bence. :) Bu sadece daha gösterişli. Yorumun için teşekkürler. 🥰🌺

      Sil
    2. Doğru anime müzikleri başlı başına bir türdür 💅🏻 benim de müzik listemin çeyreğini oluşturur 👁️👄👁️😂

      Sil
  2. Şu animeler bizim evde hiç yok. Bizim kız büyürse belki o zaman sarar bizi de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, ben insan izlemekten çok anime karakterlerini izlemeyi seviyorum. :)

      Sil
  3. hoş konu :) animeler çok şirin tabii yaa :) ters yüz 2 var şimdi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları izlemem, çocuk animasyonu sevmiyorum. :)

      Sil
  4. Anime hayatıma hiç girmedi. Hatta gitgide herhangi bir şey izleme durumu da azalıyor. İlgi alanlarım başka mecralara kaydı. İnsan başka şeylerden lezzet alınca diğer şeylerle alakayı kesiyor.
    O yüzden konuyla alakalı yorum yapamıyorum malesef. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, ben kopamıyorum. :) İlgi alanın olmayınca yorum yapma mecburiyeti hissetme. :)

      Sil
  5. Anime paylaşımlarına fransız kalıyorum ama okuyamadigim notlarına eve döndüğümde ( ki şimdilik var baya daha) baştan bir bakıp, izleme listesi yapacağım kendime :) filmler uzun vakittir sarmıyor, anime iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi animelerin verdiği tadı diğer yapımlarda bulamıyorum ben de. 😊 Şu ana kadar çok yazdım da ilgi alanına göre seçebilirsin. Ben karakter gelişimi ve heyecanlı olması açısından en fazla shounen türünü seviyorum. Son yıllarda daha kısa bölümler halinde yayınlanıyor. Şu an en merakla beklediğim Jujutsu Kaisen'in gelecek sezonları. :))

      Sil
  6. Anime izlemeyeli bir hayli oldu sanırım. Yaz bitmeden mutlaka izlemeye çalışacağım. Teşekkürlerr:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Farklı ve güzel bir animeydi. :))

      Sil
  7. Bir keresinde televizyonda geç geç yaparken kanalın birinde anime film vardı. Baştan izlemeyince birkaç dakika sonra anlayamadım ve sıkıldım. Öyle harika anlatıyorsunuz ki Duygu Hanım, bir gün ama bir gün yakalarsam sırf meraktan baştan izleyeceğim. :)
    İzleyen gözlerinize sağlık olsun. Ve ben de keyifle okuyorum paylaşımınızı. Size teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştan izlemeyince anlaşılmıyor evet. :) Benim izlediğim tarz tvde pek çıkmıyor, o yüzden internetten izlerim hep. Belki seveceğiniz bir animeye denk gelirsiniz. İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim Nazlı Hanım. 😊

      Sil
  8. Bu tip kurguları çok severim, ilgimi çekti. Öneri için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemesi keyifliydi. Sürekli sahne bölümleri yok zaten karakterlerin hayatlarını, ilişkilerini daha çok görüyoruz. :)

      Sil

Nasıl Biriyim?

   İnsanların kendi halinde, az konuşan, sevgi pıtırcığı olmayan kişilere karşı nedense pek tahammülü yok. Sanki herkes çok konuşmak ve bund...