27 Ağustos 2023 Pazar

Tale of the Nine Tailed 1938 (Dizi)

 


 Dizinin ikinci sezonunu da bitirdim. Bu sezonda bayağı farklılık vardı. Dokuz kuyruklu tilki olan Lee Yeon gizemli bir kişinin taşı çalması ile 1938 yılına gitmek zorunda kalır. Orada kardeşiyle karşılaşır ve beklenmedik gelişmeler yaşanır. İşgalci güçler nedeniyle ortalık da karışıktır. Lee Yeon hem insanlara yardım etmek için çabalar hem de taşı bulup geri dönmek için uğraşır. Zamanı kısıtlıdır.

 Dizinin finalini çok sevdim ama genel olarak bakınca ilk sezon daha güzeldi benim için. Burada konu dağınık ilerliyor, zaman zaman sıkıldığım oldu. Sanki başka bir dizi izliyor gibi hissettim. Özellikle tilkinin kardeşi Rang karakteri burada daha anlayışlı, sakindi. İlk sezondaki çılgın hali yoktu ve yine çok iyi oynamış orası ayrı. İkinci sezonu da onun için izledim. Buradaki aşk hikayesini sevemedim. Ben Rang'ı ilk sezondaki tilki kızla yakıştırıyordum, çok da uyumlulardı. O yüzden romantizm kısmı hiç geçmedi bana. Diğer yan karakterlerin bazılarını da sevmedim. Abartılı karakter ve durumlar vardı. Tilkinin iki eski arkadaşı da garipti, çok tutarsız davranıyorlardı. Finale doğru toparladılar neyse ki. Abi kardeşi yeniden görmek güzeldi. Aralarındaki bağ çok iyiydi. :)

 


16 yorum:

  1. Bu diziyi ilk senin yorumunla görmüştüm. İkinci sezonu olduğunu bilmiyordum veya tahmin etmezdim. Koreliler genelde tek sezon çekiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde tek sezon yapıyorlar. Bu diziyi hep instagramda görüyordum, ilgimi çekince izlemeye başladım. Keyifliydi. :)

      Sil
  2. İnstada ilk sezon için trajedi ikinci sezon için terapi başlıklı fotolar dönüyor ve bu oldukça doğru bir mukayese :) bir konu ekseninde dönüyor olsa da bas bas Rang ve yeon'un hüzünlü hikâyesi için çekildim ben diyor dizi.Rang hususundaki farklılığı buna yormak lazım gibi yoksa ilk sezon hem konunun ilerleyişi hem de karakterlerin durumu bakımından bence de daha iyi. İkinci sezonda taşı alıp bir olaya sebep olan dağ ruhu, günümüze dönen yeon' için 3.sezon ateşini yakmaya pek müsait, Rang da bedel karşılığı ilk sezonda ayrıldığına göre tıpkı yeon' gibi geri gelebilir bence, ki gelsin bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın dediğin gibi olmuş ilk sezon. :) Diğer dağ ruhlarını da sevemedim ben. 3.sezon gelecekmiş gibi bir final oldu gerçekten, Rang dönse iyi olur. O var diye izliyorum sonuçta. :)

      Sil
  3. Bir türlü alışıp sevemedim Kore dizilerini ve filmlerini. Genelde senin yazılarından öğreniyorum yapımları:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, herkesin zevkine göre. :) Ben de Batı yapımlarını sevmiyorum genelde. :))

      Sil
  4. 9 kuyruklu dizilerden bunu izlememişim bakayım izlerim, sevdiğim konu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da güzeldi ama ilk sezonun yeri ayrıydı bence. :)

      Sil
  5. Ağlamayı yakıştırdığın bir karakter vardı bu dizi o dizi değil mi? Fotoğraftan eski zamanları anlattıkları net belli oluyor. İkinci Dünya Savaşı arifesinde geçmiş olaylar. Bir sıralama yapılsa ikinci sezon ilk önce izlense olay örgüsü açısından kafa karıştırıcı olabilir mi diye merak ettim.
    Çok uzun zamandır siteye girmiyordum. Birkaç gün önce ana sayfaya gireyim dedim. Baktım bekletmeden girdi. Şaşırdım. Youtube'daydım iyiyim yani. Sen de iyisin inşallah? Bir iki yazı girmeyi planlıyorum. Site hala sorunsuz ilerlerse kira süresini de uzatabilirim... Böyle yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o dizi. Hâlâ aynı düşünüyorum, bence hem en güzel gülen hem en güzel ağlayan oyuncu bu. 😀 Eski zamanda geçiyor ama ilk sezona dair spoiler içeriyor, o yüzden ilk sezonu izlemeyen bunu pek anlamaz. :)
      Sitenin düzelmesine sevindim, özletme kendini. Çok uzak kaldın. :) Ben de eh işte, iyi diyelim iyi olsun.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Sevenleri de var ama ilk sezon bence daha derli toplu güzeldi. İki kardeş için izlenir yine de. :)

      Sil
  7. İlk sezonu bayılarak izledim. Ama yeni sezonla arasında çok boşluk oldu mu ben kopuyorum diziden.. başlayayım dedim sarmadı, büyüsü yitmiş gitmiş bende maalesef. İlk haliyle hatırlamak daha keyifli oldu benim için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci sezon bayağı farklıydı zaten. Dönem farklılığına alışamadım mesela ben de. Sırf Rang karakteri için izledim. :))

      Sil
  8. Her bölümünü heyecanla izledim diyebilirim. Sevdiğim kore dizileri arasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemesi keyifliydi evet, ben ilk sezonu daha sevmiştim, daha derli topluydu sanki. :))

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...