22 Haziran 2023 Perşembe

Tale of the Nine Tailed (dizi)



 Serinin ilk sezonunu izledim. Oldukça keyifliydi, uzun süredir bu kadar hızlı bitirmemiştim bir diziyi. :) 

  Hikaye çok eskilere dayanıyor. Asırlardır yaşayan dokuz kuyruklu tilki Yeon bir dağ ruhuyken bir insana aşık olur. Onu yenmeye çalışan büyük düşman ise bunu kullanır ve ikisini ayırır. Yeon çok üzülüp aradan geçen asırlara rağmen kızın yeniden doğmasını bekler. Bir gün sevdiği ile aynı yüze sahip kızla karşılaştığında olaylar yeniden başlar. Yeon'un başı bir de kardeşi Rang ile derttedir. Rang da asırlardır abisinden intikam alacağı günü bekleyerek yaşamıştır.

 Dizide beklenmedik gelişmeler ve sürprizlerin bol olması heyecanı hep dozunda tutmuş, bu yüzden hiç sıkılmadan izledim. Her ne kadar konu bir aşk hikayesi üzerine kurulu olsa da ben abi kardeşin hikayesini daha çok sevdim. Zaten daha diziye başlamadan Rang karakterini sevmiştim, çünkü onu Kim Bum oynuyor. Aradan geçen yıllara rağmen hiç değişmemiş.😃 En güzel gülüşe sahip olduğunu düşündüğüm oyuncuyken şimdi bir de en güzel ağlayan olduğunu gördüm. :)) Rang diziye en renk katan karakter olmuş bence, abisine olan aşırı sevgisi onda takıntıya dönüşmüş. Ters köşeleriyle hep şaşırttı bizi. 





(gifler: tenor.com)

 Aksiyon sahnelerini sevdim, dizi boyunca gizem ve belirsizlik hep devam etti,  final benim için dramatikti. İzlediğime çok memnun oldum. Biraz ara verip sonraki sezona geçeceğim. :) Tanıtım videosunu koymak isterdim ama boşver dedim iki kardeşin videosu ile veda ediyorum, spoiler içerir. 😀 



12 yorum:

  1. Güzel, bilgilendirici yorumlar olmuş. Eline sağlık canım. Videoyu izlemedim. Spoiler olmasın. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için sağol canım, beğenmene sevindim. :) Evet, sen izleme, bayağı spoiler içeriyor. 😀

      Sil
  2. Dokuz Kuyruklu Tilki ismini görünce diziyi Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki dizisiyle karıştırdım :) O diziyi de izlememiştim ama isimleri benzettim. Bu dizi daha yeni sayılırmış. Kore dizisi izlemeyi özledim, belki bunu izleyebilirim bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O diziyi ben sevmemiştim, kızın da oğlanın da oyunculuğu kötü gelmişti bana. Bir de vıcık vıcık aşk hikayelerini sevmiyorum. :) Bu dizi hem daha heyecanlı hem merak uyandırıcıydı. Sırf Rang karakteri için bile izlenir. Bence dizinin yıldızı oydu, hem oyunculuk olarak hem de kurguya etkisi bakımından. O yüzden bunu tavsiye ederim. :))

      Sil
  3. bu konuda en az 3 dizi biliyorum :) bu efsaneyi çok seviyorum yaaa :) sevmediğin o gumiho dizisi ilk izlediğim kore dizisi idi yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı konular çok işleniyor ama kurgu ve oyuncular da önemli. :)) Benim gerçek anlamda ilk izlediğim Düşlerimin Prensiydi. Onu çok sevince I am Sorry I Love You ve Boys Over Flowers'ı izlemiştim. Yani Kim Bum ilk beğendiklerimden biriydi. :))

      Sil
  4. Dokuz kuyruk bana da aşina geldi ama sonrasında yazdıkların yeni bir diziye işaret etti. En güzel ağlayan sözüne takılıp 2 numaralı gift üzerinde yoğunlaştım. Şahsen ben kararsız kaldım. Bizzat o ağlayışı izlemem lazım. :)
    Yeni sezonda çizgi bozulmaz inşallah diyeyim :) Yorum için çok teşekkürler, ilgi ve keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gifi öylesine koymuştum, esas bahsettiğim sahneler videoda ama çok spoiler içeriyor, ona göre bak derim. :)) Yeni sezon da eğlenceli gibi, merak ediyorum. :))

      Sil
  5. Ya bunun ikinci sezonu ne ara geldi ben kaçırmışım... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😃 Ben instagramda videoları görüp başladım, sonra izliyorum izliyorum gördüğüm hiçbir sahne yok, meğer ikinci sezonu varmış, fark etmemişim. 😅

      Sil
  6. Konusu ilginçmiş, bazen yan hikayeler ana hikayeden daha ilginç olabiliyor:) eline sağlık Duygu'cum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk hikayeleri yeterince baydı zaten, karışık konuları seviyorum ben, burada romantizm kısımlarını biraz atlayarak izledim. :) Teşekkürler Erencim. :)

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...