6 Haziran 2023 Salı

Drizzt Efsanesi 8.Kitap Yıldızsız Gece


  Seriye çok ara verdiğimi fark edince hemen devam etmeye karar verdim. 😀

 Drizzt Do'Urden, kara elflerin cücelerin diyarına saldırması üzerine kendini suçlu hisseder. Saldırıların arkasının geleceğini ve ırkının kendini bırakmayacağını düşünen Drizzt dostlarını terk eder ve Karanlıkaltına geri döner. Ancak hesaba katmadığı bir şey vardır, onu çok önemseyen insan dostu Catti-brie Drizzt'in arkasından yollara düşer. 

  Yeraltının tehlikeleri ile tekrar yüzleşir Drizzt ve savaşmaya başlar. Bir an gelir ki her şeyin kendi kibrinden kaynaklandığını, bu kadar kişiye karşı asla kazanamayacağını anlar. Öldü sandığı kiralık katil Entreri ile orada karşılaşması ise onun için tam bir sürpriz olur. Bir kara elf olan paralı asker Jarlexle için çalışmak zorunda kalan Entreri için hayat çekilmez hale gelmiştir. Artık tek amacı onu tekrar yüzeye çıkaracak bir yol bulmaktır.

 Bu kitabı da keyifle okudum. Yazarın anlatımı akıcı, ne ara bitti anlamadım. Düşünceli Drizzt'in bazı şeyleri gözardı edip kendi yolunu çizmesi onu savunmasız hale getirmiş. Çünkü ne olursa olsun her şeyi tek başına halletmeye alışkın biri ve fazla gururlu. Seçimleri onu hızla çıkmaza sürüklerken ummadığı gelişmeler yaşanır. Halkının zulmüne yine tanık olduğunda kendi seçimini bir kez daha sorgular.

 Bu kitapta paralı asker Jarlexle'e daha çok yer verilmiş. Diğer acımasız kara elflere göre renkli ve dikkat çekici olduğu kesin. Kendisi gizli bir casus gibi hareket ettiği için herkesin sırrını ve açıklarını iyi biliyor. Korkusuz ve oyuncu yanı onu hep üst mevkilere taşımış. Bu kez oynadığı oyun ve incelikli planını ilgiyle okudum. Kaosu seven biri olduğu için ortalığı karıştırmaya bayılıyor. Özellikle kendi ırkına karşı takındığı tavrı okumak keyifliydi.

 Entreri ise en nefret ettiği kişi, Drizzt'i zalim elflerin eline bırakmamakta kararlı. Her zaman durumu lehine çevirmeye çalışıyor. Onu gördükçe geçmişini daha merak ediyor ve bilgi sahibi olmak istiyorum. :) 


 O ışıksız koridorlara geri dönüşüm hayatımda yaşadığım en zor yolculuk olup çıktı. Yine o vahşi avcıya dönüşmek, hayatta kalabilmek için her an o içgüdüsel hazır olma durumunu yaşamak zorunda kaldım.

 Entreri neredeyse bir drow olmayı, felaketin eşiğinde oyun oynayıp tıpkı Jarlexle'ın yaptığı gibi kendisine bir mevki edinmeyi dileyecekti. Neredeyse.

 Menzoberranzan adındaki örümcek ağının etrafımı sarmaladığını fark ettiğim zaman hatamı anladım: hatam kibirdi.

 Eğer kalbi bu kadar bozulmuş olmasaydı onun nasıl biri olacağını sık sık merak ederim. Ama merakımı acımayla karıştırmıyorum. Entreri'nin şartları benimkinden iyi değildi. Bu mücadeleden hem vücuduyla, hem de kalbiyle galip çıkabilirdi.


12 yorum:

  1. Seriyi hiç okumadım ama anlatımın merak ettiriyor. Entreri'yi özellikle merak ettim. Drizzt'in peşinden giden kıza ne oldu? Onu da merak ettim canım. 😁 Kalemine sağlık. 🌼💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ilerliyor canım ve ilerledikçe şu Entreri'yi de sever oldum, karakteri daha yakından tanımak isterdim. Drizzt zaten baştan beri belli de o bayağı belirsiz, o yüzden merak uyandırıyor. :)) Drizzt'in peşinden giden kız hedefine ulaştı, o kadar diyeyim, spoiler olmasın. 😀 Yorumun için teşekkürler canım. 😊💙

      Sil
  2. Bir bu seriyi bir de Elric serisini okumak istiyorum ama bir türlü başlayamadım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elric'i ben de merak ediyorum. :) Drizzt tam bana uygun seri ya, karakteri sevince bir çırpıda bitiyor. :)

      Sil
  3. evet yaa sevdin bu seriyi pekii aklımızda olsun bakalııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdim mi tam seviyorum ben de işte. 😅😀

      Sil
  4. Drizzt'in yeraltına dönüş kararına üzüldüm ama haklı buldum onu. Entreri'ye ilgi duymana önce şaşırdım. Az çektirmedi Drizzt'e. Doğru hatırlıyorum değil mi? Pek sağlam bir karaktere sahip değildi. Ve Entreri'yle ilgili son sıradaki alıntı iğne çuvaldız atasözüne uydu sanki :))
    Kalemine sağlık canım, mum ve kitap kapağı da çok uyumlu olmuş hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drizzt dövüşmek için giti, böylece dostlarını bırakırlar diye düşündü ama o kadar kişiye karşı ne yapabilirdi? Zaten niyetleri de hazinelere konmaktı, Drizzt'i yakalamak biraz bahaneydi. Entreri gıcık bir karakter ama bu kitapta biraz sevdim, daha doğrusu Drizzt ile aralarındaki rekabet seriyi daha heyecanlı yapıyor. Kara elfleri okumaktansa Entreri daha ilgimi çekiyor o yüzden, aralarındaki mesele nereye kadar devam edecek merak ediyorum. :) Son alıntı Drizzt'in Entreri hakkındaki düşünceleri, o yüzden gelecekte daha çok şey öğreneceğiz gibi geldi bana. :) Fotoğrafı beğenmene sevindim. 😊

      Sil
  5. Bu seriyi sevenler çok sanırım. Sana hitap eden konular. Kim bilir nasıl ilhamlar alacaksın🧿👍😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup da sevmeyen görmedim ama diğer popüler seriler kadar bilinmiyor malesef. Çoğundan daha kalitelidir. :)) Teşekkürler canım yorumun için. 😊🌺

      Sil
  6. Seri kitap okumak zordur, sen o kadar güzel okudun ki:))) Kitabı bilmiyordum, daha önceki yazılarından öğrendim, merak ediyorum ama alıp okumam zaman alır sanırım:))) Elimdeki kitaplar çok biliyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevince okunuyor işte. :)) Beni bağlayan Drizzt oldu zaten, diğerlerine göre bayağı öne çıkıyor. Devamını da merak ediyorum, fazla ara vermeden 9.kitabı da okurum. :))
      Seriyi okumuş olmanı çok isterdim ama uzun olunca göz korkutabiliyor. :))

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...