13 Haziran 2023 Salı

Harikalar Çıkmazı Alis (Kitap)

 



 Bu kitaba biraz kafam dağılsın diye başlamıştım, bu sıralar okuma konusunda yavaşım ve çok iyi geldi. Sevgili kitapkeşfine tekrar teşekkür ediyorum, sayesinde bu güzel kitabı okuma fırsatım oldu. 😊Spoiler vermeden konuyu anlatmaya çalışayım. Pek bilgim olmadan başladığım için pek çok şey sürpriz oldu bana da. :)) 

 Ece tek başına yaşayan ve geçimini zar zor sürdüren bir genç kız. Geçmişindeki acılarını hâlâ unutamamış, bir gün eski arkadaşı Arzu arayıp önemli bir haber verince mahallesine dönüyor. Uzun süredir annesini arayan Ece annesinden gelen bir notla daha da şaşkına dönüyor. Arzu'nun yardımı ile geçmişteki bazı sırları ortaya çıkarabilme umudu ile Karhan Holding'de işe girer. Çünkü yıllardır sonuçlanmasını beklediği dava zaman aşımına uğramak üzeredir. Ancak onla aynı anda işe başlayan takım yöneticisi Mete zorlu biridir ve kızın burnundan getirir. Ece'nin üç ay boyunca her şeye sabretmesi gerekmektedir.

 Şirkette herkesin oynadığı ve dilinden düşürmediği Allies oyunu ihanet üzerine kurulu dünya çapında bir oyundur. Ece ise hep çok çalışmak zorunda kaldığı için oyun hakkında pek fikri yoktur. Söylentilere göre oyunun kurucusu bir Türktür ve kimse onun kim olduğunu bilmemektedir. 

 Kitabı elimden bırakamadım ve kısa sürede bitirdim. Yazarı ilk kez okudum ama anlatımı çok iyi, akıcıydı. Yazar merak unsurunu hep ön planda tuttuğu için dizi izler gibi okudum resmen. Bana Kore dizilerini anımsattı, keşke dizisi çekilse de izlesek. :)) Kitapta şaşırtan şeyler olduğu gibi bir kısmı önceden tahmin edilebilirdi. Yine de bu heyecan duymamı engellemedi. Sonunu sevdim, yüzümde bir tebessümle bitirdim. Yerli bir yazardan böyle hayal gücüne dayalı ve bulmaca çözer gibi ilerlediğim bir kitabı okumak beni mutlu etti. Kitabın daha tanınmış olmasını isterdim, çok sevdim. Tavsiye ederim herkese. :)) Yazmadan edemeyeceğim Mete ve Sarp'ı çok sevdim ve tabi çocuk ruhlu Ece'yi de. 😊

 "Belki belli bir başlangıcı, sırası yoktu bu kâbusun; içi kirlenmiş ikiyüzlü beyazlar, acının derinliğine has bir kırmızı ve her defasında yeniden denemesi için onu kandırıp sahte umutlar saçan grilerle doluydu. Ama sonu hep aynıydı. Derin, sessiz bir karanlık..."

 "İşte az önce aklımda taslak halinde kalmış mutluluğun, gereksiz satırlar gibi üstü çizildi..."

 "Bazı insanlara mal mülk miras kalırken bazılarına da bedeller miras kalır."

29 yorum:

  1. İsmi, Alis harikalar diyarını aklıma getirdi. Merak uyandırıcı bir anlatım olmuş. Kalemine sağlık canım. Türk yazarları daha çok okumalıyız kesinlikle. Tanınmalılar. 😊💖🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu o masalla yakından ilgili olunca normal. 😀 Katılıyorum canım, kurgu çok güzeldi yabancı yazarları aratmıyordu. Kitap niye meşhur değil bilmiyorum, bana hediye edilene kadar hiç görmedim sanırım. Yorumun için teşekkürler. 😊💙

      Sil
  2. Yazını şimdi netflix e iletiyorum. :D Öyle coşkulu anlatmışsın ki nasıl beğendiğin belli oluyor. Yakında dizisi gelirse şaşırmam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe, sevabına birileri el atsın, dizi yapsınlar. 😂😃 Bir şeyi beğenince hemen gaza geliyorum. Güzeldi ama gerçekten. Her detay düşünülmüş, Mete aklımda kaldı. :))) 😎

      Sil
    2. Kitabı yazana, gönderene, okuyana sağlık, mutluluk o zaman 😊🌺

      Sil
    3. Yorumun için teşekkürler, bilmediğim bir kitaptı. 😊🌸

      Sil
  3. Gündem, ülkenin durumu derken çok kişide aynı sanırım. İnsan kendini kitap okumaya veremiyor malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki gündemle ilgili değil, kendi sıkıntımdan. Yine de okumayı ve yazmayı bırakmıyorum.

      Sil
  4. Ne yazarı duymuşum ne kitabı ama yorumunu okuyunca bir göz atsam ne iyi olur dedim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni tanıdım yazarı, kitap beklediğimden güzeldi. :) Sevgiler

      Sil
  5. Teşekkür ederim, sevgiler. :))

    YanıtlaSil
  6. Kitabı beğenmene çok mutlu oldum canım:))) Ben de aşırı sevmiştim kitabı, çok sürükleyici, merak ediyorsun okurken:))) Valla ben Sarp tarafındayım:))) Mete'ye sinir oldum yalan yok:) Kitabın kurgusu çok başarılı, okumayanlara da tavsiye ederim:))) Senin yorumunu da merak ediyordum, çok güzel yorumlamışsın, emeğine sağlık canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürükleyici ve şaşırtıcı olması iyiydi. :)) Sarp da çok iyiydi ama Mete'nin geçmişini ve sonra kız için yaptıklarını düşününce onu daha çok sevdim. Başta gıcık görünse de dizilerde Mete'den çok daha beterini yapanlar var, hem de sebepsiz yere. İş baskısı ve mobbing tüm dünyanın sorunu olabilir bence. Gerçekten işinden memnun halde çalışan kaç insan vardır?
      Teşekkürler canım, sen yollamamış olsan belki de hiç okumayacaktım kitabı. :))

      Sil
    2. İş baskısı ve mobbing gerçekten çok kötü, dayanılır gibi değil:( Ne yazık ki ben de son sene mobbing yüzünden aşırı zorluk çektim, psikolojim bozulmuştu:(
      Dediğin çok doğru, işinden memnun olup çalışan o kadar az insan var ki:(

      Sil
    3. Öyle maalesef, zor bir durum. :(

      Sil
  7. Holding, oyunlar filan deyince aklıma direkt Türk dizileri geldi benim :D Başlığı ilk Alice Harikalar Diyarı'nda gibi algıladım ben de :D
    Bilemedim, sanki ilgimi çekmedi gibi ama sen çok beğenmişsin, tanıtımlarına zaten bayılıyorum. Fırsatım olursa okurum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yönlerden bizim dizileri andırıyor ama kurgusu ve detayları çok daha iyi. :)) Merakla okudum yani, gizem hep devam etti. Bir de teknoloji konusu güzel işlenmiş, Mete'nin yeteneklerine hayran kalıyor insan. Ece her ne kadar bir şeyleri alttan alıyor görünse de geçmişte olanlar nedeniyle bu davranışının sebebi anlaşılıyor. Sarp karakteri de ayrı renk katmıştı. Finalini ise bayağı sevdim, romantik insanın hali başka oluyor. ☺😆 Neyse çok konuştum, spoiler vermeden susayım. Yorumun için teşekkürler. :))

      Sil
  8. Gizem dolu kitapları severim. Ne kitabı ne de yazarı bilmiyordum. Siz de çok harika özetlemişsiniz. Bir bakayım internette. Okuyan gözlerinize sağlık olsun. Bol okumalı, mutlu günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, tanıtımı beğenmenize sevindim. 😊 Keyifli bir kitaptı, hatta ileride tekrar okumak istiyorum, her şeyi öğrenmiş olarak okumak daa farklı tat verecektir. Ben de mutlu günler dilerim. :)

      Sil
  9. Kitap,bana da hediye olarak geldi ama teknik kitap okumaktan henüz kitaba başlamadım.Hatırlatmanız iyi oldu :))

    YanıtlaSil
  10. eğlenceli hoş hafif bir romana benziyor, piku okuyabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi, düşündüğümden iyi kurgulanmıştı, keyifle okudum. :))

      Sil
  11. Harikalar Çıkmazı Alis... Kitabın sende uyandırdığı heyecanı sevdim :) İlkim İpek, kadın yazar sanırım ve tahminim diğer kitapları varsa onları çoktan incelediğin yönünde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler canım. :)) Yazarın tek kitabı diye biliyorum, bu kitap da yeni çıkmış sayılır zaten. :))

      Sil
  12. Yazarı da kitabı da bilmiyordum ama evet konusu ilginçmiş, Kore dizisi gibi geldi bana da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bayağı sevdim, özet geçince basit gibi görünüyor ama içerik güzeldi. :))

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...