5 Ocak 2023 Perşembe

Kitap Alışverişim 1 (2023)

 


 Merhabalar, bu yılın ilk kitap alışverişini yaptım. Almak istediğim çok kitap olsa da sadece fiyatı uygun olanları alabildim. 5 kitap 101 tl tuttu ve kargo ücretiyle 108 verdim. (Amazon'da 5 kitap alınca yüzde 5 indirim var. Ücretsiz kargo için sınır 150 tlye yükseltilmiş.) 

 Martin Eden'i çok merak ediyordum. Kütüphanede gördüğüm için oradan alırım diye düşünmüştüm ama ne zaman alışveriş yapsam gözüme takılıyordu, aldım sonunda. :)

 Lovecraft'ın bir kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Yazarın bu kitabını seçtim. Niyetim toplu öykülerini almaktı ama çok uçuk fiyatı ya sevmezsem diye düşündüm.

 Rigel'in Gözleri'ni blogda görmüştüm, farklı bir tarz okumak istediğim için ilgimi çekti.

  Dog Solstad, bu aralar gözüme çarpan bir yazar. Kitaplarını merak ediyordum, bu kitapla başlayım dedim. 

 Yaklaşan Dip çok ucuzdu, gerilim ve korku da severim. Kapağı hoşuma gitti. Şimdilik benden bu kadar. :))


43 yorum:

  1. On Birinci Roman, On sekizinci Kitap, bu kitabın konusu hakkında fikir yürütmeyi başaramadım. :) Güzel, uygun ederli bir alışveriş olmuş. Martin Eden'i seversin diye düşünüyorum. İyi okumalar diliyorum. :) Kitapların altındaki örtü benzeri işleri bir dönem yapardım. Ne sabırlıymışım her taşı tek tek yapıştırmışım. :) Ama para da kazanmıştım. Tatlı işlerdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın kitabın isminden bir şey anlaşılmıyor. :) Konusu şöyle: Bir karakter var, hayatındaki önemli kararların kendisine ait olmadığını, hep tesadüflerin etkili olduğunu fark ediyor. Hayatını değiştirmek için plan yapıyor.
      Yazarın kitaplarının ismi çok garip zaten. Şu kitabı (Lise Öğretmeni Pedersen’in Ülkemize Musallat Olan Büyük Siyasi Uyanışa Dair Anlatısı) da aklımdaydı ama yazması ve söylemesi zahmetli diye almadım. Şu an da kopyalayıp yapıştırdım. 😅😅
      Martin Eden'i seveceğimi hissediyorum ben de. :) O örtüler çok emek istiyor gerçekten. Bana bir akrabam düğün hediyesi olarak yapmıştı. İyi uğraşmışsın. :)

      Sil
  2. Martin Eden benim de merak ettiğim kitaplardan biri.
    Daha bugün bir kitapçıdaydım, fiyatlar uçmuş. Amazon’da daha makul fiyatlar var anladığım kadarıyla. Bir göz atayım oraya.
    Yeni kitapların hayırlı olsun, keyifli okumalar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon diğer sitelere göre daha uygun. Bazen bir kitabı yarı fiyatına inmiş olarak da yakalayabiliyorum. :) Mesela Yaklaşan Dip kitabını 8.90'a aldım, diğer sitelerde şu an 20 25 arası. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Kitap alışverişi gibisi yoktur. Kitapların her birini keyifle okuyun. Şimdiden okuyan gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ne iyi dediniz. :) Kitap almaktan hiç bıkmıyorum.

      Sil
  4. Eskiden ben de bittikçe alırdım ama sonra gerektiği anda kitap bulamıyordum. Bazen de farklı şeyler okumak istiyor insan, arada dram, macera. Yani fazladan kitap olmazsa okumakla aram açılabiliyor. Bir de fiyatlar artık sürekli artarken uygun bulduğum kitapları almaya çalışıyorum. Son yıllarda sanırım 3 katına falan çıktı kitaplar.

    YanıtlaSil
  5. Amazon güzel indirimler yapıyor ama kargo limitinin yükseltilmesi biraz üzdü. Kitaplardan okuduğum yok henüz ama güzel görünüyorlar. Umarım hepsini keyif alarak okursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Zamlardan sonra kargo limitinin artmasını da bekliyordum en azından kargo ücreti fazla değil 11.90. :)

      Sil
  6. Lovecraft okumak ayrı bir güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu okuyacağım 2.kitabı olacak ama sevmiştim yazarın anlatımını.

      Sil
  7. Kitaplar değer katar. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim İlkay. Lovecraft ünlüdür de diğerlerini yeni tanıdım ben de. :) Bakalım sevecek miyim?

    YanıtlaSil
  9. Martin Eden ı geçen sene aldım ama henüz okumadım. Konusu çok hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman okurum bilmiyorum ama merak ediyorum kitabı. :)

      Sil
  10. Martin Eden yorumlarımızı karşlılaştırırız artık seninle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle yaparız tabii, ne güzel olur. :)

      Sil
  11. Bazı kitapları pahalı olsa da genel olarak diğer sitelere göre daha ucuz. Teşekkür ederim. 😊 Martin Eden'i uzun zamandır merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. solstad ve rigel i bcp aralık için aldım ben de :)

    YanıtlaSil
  13. Ay evet uygunluklarına göre alıyoruz kitapları artık sepetten :') Bir tek Martin Eden'i okumuşum ben buradan, yorumunu en merak ettiğim de o olacak sanırım bu alışverişten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten, beğenip beğenmeyeceğimden emin olmadığım kitaba da fazla veremem. :) Herkes bir onu biliyor, bakalım sevecek miyim? :)

      Sil
  14. Rigel'in Gözleri bir üçlemenin son kitabıdır. Öncesindeki iki kitap daha incedir ve adları Oduncular ve Beyaz Deniz'dir. Sondan başa gelim de bir seçenek ve ilginç olabilir ama sıralı okumak istenirse sıra budur ve iyi kitaplardır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında onu fark ettim ama ilk kitabı alamadım, yine de anlayabilirim İnşallah. :) Beyaz Deniz'e baktım kitapyurdunda tükenmiş görünüyor, Amazon'da da fiyatı 220 TL görünüyor, o kadar veremezdim. :)

      Sil
    2. Oduncular üçlemeden değil yanlış yazmışım, Görünmeyenler olacak O:) Normalde şu an Beyaz Deniz'in en fazla 30 TL civarında olması lazım. Şimdi baktım da Rigel'in Gözleri dışındaki kitapların hepsi Yapı Kredi Yayınları'nda tükenmiş:) Amazon karaborsacı o kitapla ilgili olarak, YKY yeniden basar muhtemelen:) Kitaplar bağımsız da okunabiliyor, Görünmeyenler'i aldığımda bir üçleme olduğunu ben de bilmiyordum, sonradan öğrendim:)

      Sil
    3. O zaman takipte olayım, tekrar bakılırsa ilk 2 kitabı almaya çalışırım. :) Kitaplar tükendiği gibi fiyatlar fırlıyor malesef. :/

      Sil
  15. Almak istediğimiz kitaplar hiç bitmiyor:))) Ne güzel yapmışsın kitapları almakla, keyifli okumalar dilerim:)))
    Martin Eden aşırı merak ettiğim kitaplardan biri, geçen sene aldım ama henüz okumadım:))) Bir süre pek kitap almayı düşünmüyorum, aklımda bir kitap var, sadece onu alacağım, okumam gereken kitaplar çok birikti:))) Amazon güzel indirim yapıyor ve hızlı gönderiyor:))) Yorumlarını merakla bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  16. Ben de fazla kitap almam artık, belki 2 yıl gider elimdekiler, kalın kitaplarım da çok var okunacak. :) Fırsat varken almak iyi oldu. Amazon'un bazı kitaplarını çok uyguna aldım gerçekten. :))

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar. Yeni bir bloggerım. Hikaye ve Denemeler yazıp paylaşıyorum. Ziyaret etmek isterseniz sizleri de bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hoşgeldiniz. Blogunuzu ziyaret ettim. :)

      Sil
  18. Martin Eden harika bir kitaptır 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes sevdiğine göre güzeldir diye düşünüyorum. 😀

      Sil
  19. Çok güzel kitaplar Duygu'cum yorumlarını merakla bekliyorum, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Erencim, okudukça paylaşıyorum. :)

      Sil
  20. Martin Eden'i üniversitedeyken okumuştum güzel kitaptır, Roy Jacobsen favori Norveçli yazarım zaten. Rigel'in Gözleri yukarıda da söylendiği gibi üçlemenin son kitabı ama bekletmek istemezseniz tek başına da okunabilir. Dag Solstad'dan tek kitap okudum, tam karar veremedim şimdilik onu bekletiyorum. Güzel alışveriş olmuş, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rigel'in Gözleri'ni tek okuyum o zaman, çünkü ilk kitabı şu an çok pahalı. Dag Solstad'a beklentisiz başlayacağım bakalım sever miyim bilemiyorum. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  21. Hepsini iyi günlerde oku :-)

    YanıtlaSil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...