17 Ekim 2022 Pazartesi

Bir Karakter Meselesi 8 (Uchiha Obito)

  

 Yine bir Naruto karakteri ile geldim. Aslında bu karakteri yazmayı düşünmüyordum, ağır spoiler içerdiği için. Naruto'yu izlemeyi düşünenler okumasın bu yazıyı. :)

 

gif: icegif.com


 Obito'yu anlatmaya nereden başlasam bilmiyorum. En iyisi en baştan anlatayım. Kakashi ve Rin'in takım arkadaşı, Minato'nun öğrencisi olarak karşımıza çıkıyor animede. Tatlı bir çocuktu, saf ve mızıkçı, o dönemlerde kuralcı ve güçlü olan Kakashi'yi kıskanırdı. Kendisi aynı zamanda Uchiha klanının bir üyesiydi. Aslında çocukluğunu izlerken onu hep Naruto'ya benzetmiştim, aklı bir karış havadaydı Obito'nun da. Takım arkadaşı Rin'e aşık olmuş ama ona hiç söyleyememişti. 

 Günün birinde bir göreve gönderilmeleri üçlü için felaketin başlangıcı olur. Aksilikler üst üste gelir ve seçim yapmak zorunda kalırlar. Düşmanla çarpışırlar ve Kakashi Obito'yu korumak isterken gözünü kaybeder. Hemen ardından girdikleri mağara da yıkılır, Obito göçük altında kalır. Veda konuşması yaparak sharinganını (uchiha klanına mensup olanların sahip olduğu özel göz) Kakashi'ye verir. Kakashi böyle bir fedakarlığın altında ezilir ve üzüntüsünü hep yaşar. Obito Kakashi'yi hem kurtarmış hem de ona gözünü vermiştir.

 Obito ağır yaralanmasına rağmen bir başkasının müdahalesi ile yaşama tutunur. Aslında yarım bir hayattır bu ve iyileşmesi çok uzun sürer. Herkes onun öldüğünü sanmaktadır. Obito'nun aklı hep iki arkadaşındadır, iyileşip karşılarına çıkmak için can atarken hiç beklenmedik bir sahneye şahit olur. Bu noktada adeta yıkılır ve eski Obito yoktur artık. Nefretine teslim olur ve gizliden gizliye güç kazanır. Bu uğurda pek çok kişiyi feda eder. Kimliğini hep saklı tutar. Kendisini iyileştiren kişi ile dünyaya kafa tutmaya başlarlar. Büyük planlarını adım adım uygulamaya koyarlar. Obito günün birinde Kakashi ile yüzleşmek zorunda kalır. İkisi için de zor bir durumdu özellikle Kakashi'nin onun yüzünü gördüğü andaki ifadesini unutamıyorum. Bunca yıldır kendisi yüzünden öldüğünü düşündüğü kişi hayattadır. 

 Temiz kalpli bir çocuğun bir çıkmaza girip bu denli değişmesi üzücüydü. Gözü tamamen döndüğü için sadece hedefine kilitlendi, yapamayacağı şey yoktu. Aslında dünyanın çok kötü ve acımasız bir yer olduğunu kabullendikten sonra doğru olduğuna inandığı şeyi yapmayı tercih etti. Tabi bu geride o kadar yıkım bırakmasını haklı çıkarmaz. Özellikle bir kişi vardı ki ona nasıl kıyabildi anlamak zor. Her şeye rağmen Naruto sayesinde içinde aydınlık bir taraf kalmış olduğunu gördük.

 İzlerken düşündüm, o sahneyi görmeseydi ne olurdu? O zaman tüm anime baştan sona değişirdi. Olacak olan oluyor bir şekilde, karanlığa zorla itilmiş bir karakterdi. Yine de sevdiğim ve unutamayacağım karakterler içinde yerini aldı. Duygularını uçlarda yaşaması onun talihsizliği oldu ve İtachi gibi bir Uchihalı olmanın bedelini ödedi aslında.

 Daha önce okumamış olanlar Kakashi yazıma buradan ulaşabilir. Adını o kadar andım ki buraya ekleyim dedim. :)



23 yorum:

  1. ooooo o zamansa okumamalııı :)

    YanıtlaSil
  2. Öyle gerçekten, kendini kaybediyor insanlar.

    YanıtlaSil
  3. Naruto'yu izlemedim ama karakterlerin yaşadıkları olaylarla birlikte zaman içinde değişim geçirmelerini izlemek güzel, eline sağlık Duygu'cum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Erencim. :) Karakterlerin değişimi derinlemesine işlenince etkileyici oluyor ve Naruto'daki karakterlerin bir çoğu da küçüklüklerinden itibaren ele alınıyor. :)

      Sil
  4. İzlemedim ama yazıyı okudum:) İzleyinceye kadar unuturum diye düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradan çok vakit geçerse unutursun evet. :)) İsimler de çok akılda kalmayabiliyor.

      Sil
  5. Obito ne görmüş olabilir diye merak içinde kaldım. Yaramaz tatlı birinden acımasız birine dönüşmesini ne sağlayabilir diye videoya baktım ama çıkaramadım olayı. Rin çok tatlı bir karakter ve video müziği harika ötesi.
    Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Obito takım içinde en duygusal kişiydi ve Rin onun için en önemli kişiydi. Sevgisi büyük olunca nefreti de büyük oldu. Zaten animede Uchiha klanı ile ilgili söylenen bir şey var. Sahip oldukları güç yüzünden içlerindeki sevgi büyük nefreti de doğuruyor.
      Videoda vardı ama hızlı geçince anlaşılmamıştır. 0.33 ve 0.40 arası saniyelerde gösteriliyor. :) Biraz daha spoiler vereyim o zaman. Obito malum şahıstan iki arkadaşının hayatının tehlikede olduğunu öğrenip o halde dışarı atıyor kendini, yanlarına koşuyor ve olay yerine vardığında Kakashi'nin Rin'i öldürdüğünü görüyor. O anda aklı gidiyor zaten ama gerçek gördüğünden çok daha farklıydı. Rin'in ölümünün Kakashi'nin elinden olması onu daha da nefretle doldurmuş olabilir. Yorumun ve ilgin için teşekkür ederim. :))

      Sil
    2. O sahneyi görmüştüm ama bir de bebek görünce tahminde bulunamadım :) Nefret ve sevgi; bu ikilinin birlikte anıldığını biliyorum ama gerçek hayatta karşılaştım mı? Bunu bir düşünmem lazım.
      Şu an jujutsu kaisen 0'ın jenerik müziklerini dinliyorum. Başka bir yerden izledim ama kaliteliydi o da. Haber verdiğin için çoook teşekkür ediyorum. :)

      Sil
    3. Bebek sahnesi daha sonra yaşanıyor, zaman karışık verilmiş videoda. :)
      İzledin demek, hiç söylemiyorsun. :) Müziklerini ben de sevdim, özellikle dövüş sırasında çalanı. :) Ne demek rica ederim. :)

      Sil
    4. Hemen geldim, yani film bitti en sondaki müzikleri dinlerken uğradım. :)

      Sil
    5. İyi yaptın ben de gidip dinleyim bari. :))

      Sil
  6. Spoiler uyarısını görünce okuyamadım ama bu seriyi çok seviyorum, sayende izlemeye başlamadan bilgi sahibi oluyorum :))
    İzleyince tekrar uğrayıp rahatça okurum yazını da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seriyi sevmene sevindim. :)) İzlemeyi düşünüyorsan okumaman iyi olmuş. Eğer izlersen görüşlerini paylaşırsın sen de. :)

      Sil
  7. İlk satırda çıkmak zorunda kaldım, kusura bakmaa :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ne kusuru, özellikle belirttim zaten. :)) İzlemeyi düşünenin okunmaması daha iyi. :)

      Sil
  8. gözünü verdiğini bilmiyordum o.O video ve müzik çok güzelmiş bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk zamanlar merak ediyordum Kakashi'nin gözleri niye birbirinden farklı diye, sebebi buymuş. Video ve müzik uyumunu sevdim ben de. :)

      Sil
  9. İnternetten Kakashi'nin kapak olduğu bir defter aldım. Başka birinin defterini gönderdiler. İade etmekle uğraşmadım ama hayal kırıklığına uğradım :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmuş ya, sinir bozucu bir durum. Böyle özensizlikleri hiç sevmiyorum, iade ile uğraşmak da ayrı dert gerçekten. :/

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...