17 Ekim 2021 Pazar

Joker Game (Anime Tanıtım)


  Bir süredir anime tanıtımı yapmıyordum. İlk kez casusluk konulu bir anime izledim. Beklentisiz başlamıştım ama çok hoşuma gitti. Anime yirmişer dakikalık 12 bölüm ve beşer dakikalık 2 OVA(ek bölüm)' dan oluşuyor.


 Hikaye 1930' larda geçiyor. İmparatorluk Ordusu, Yarbay Yuuki' nin teklifi üzerine onun casus eğitim birimi oluşturmasını kabul eder. Yuuki, Büyük Doğu Asya Kültürel Derneği adı altında bu casusluk örgütünü kurar. Teğmen Sakuma da orada görevlendirilir. Sakuma aslında casusluğu korkaklık olarak gördüğü için oradakilerden pek haz etmez. Dahası yetiştirilecek ajanların hiçbiri harp okulundan mezun olmamıştır, bunlar sıradan vatandaşlar içinden seçilip belli teste tabi tutulmuşlardır. Sadece sekiz kişi testleri geçmiştir.

 Buraya kadar anlattıklarım animenin giriş kısmıydı. Her bölümde başka bir casusun yaşamından kesitler görüyoruz. Yarbay Yuuki ise neredeyse her bölümün kilit noktası. İleri görüşlülüğü ve zekası ile kendine hayran bırakıyor. Yetiştirdiği kişiler de gayet zeki. Bir de bunların bir sloganı var: "Ölme, öldürme." Yani zor durumda kalıp düşmanı öldürmek ya da intihar etmeyi bir casusun yapacağı en kötü şey olarak görüyorlar. Bunun tam aksini savunan kesim de vardı: "Tereddüt etmeden öldür, onurunla öl." 

 Animenin isminin nereden geldiğini de açıklayım. İlk bölümde Sakuma diğerlerinin poker oynadığını görüp onlara katılır. Kaç el oynasa da hep kaybeder, pes eder. Sonunda casuslardan biri hile yaptıklarını itiraf edince Sakuma sinirlenir. Aslında casusların niyeti poker oynamak değildir, oyun üzerinden casusluk stratejilerini geliştirmektir. Böylece bu oyun da animenin simgesi haline geldi.

 Genel olarak animeyi çok sevdim. Bölümleri gayet normal izliyorsun izliyorsun son 2 dkda yüz ifaden buna dönüyor. 😲 Yani bayağı şaşırtıcı bitiyor. :) Tek sıkıntı karakterler o kadar benziyordu ki, hele de şapka taktıklarında, ayırt etmek zordu. Zaten isimleri de pek akılda kalıcı değil. Ayrıca bunlar casus olduğu için ha bire sahte isim kullanıyorlar, iyice kafa çorba oluyor, kim kimdi diye. Sonunda netten isimleri ve resimlerinin olduğu görsel bulup her bölümden sonra tek tek bakarak kafamda oturtabildim. Tabi kişilere odaklanmadan da izlenebilir. Bölümler ilgi çekici ve tahmin edilemezdi. Özellikle 1. 5. ve 10. bölümü çok beğendim. İzlerseniz OVA bölümleri de atlamayın, çok tatlı bir kara kedinin maceraları var. :) 

 Animenin daha uzun olmasını isterdim. Bazı bölümler hızlı geçilmişti sanki. Sevdiğim Sakuma ve Tazaki' yi de az gördük. Gerçi çok gördüğümüz kimse yok. 😀 Karakterleri bir aradalarken daha çok görmek isterdim. Başta soğuk buldum ama eğlenceli elemanlarmış. Puanım 10 üzerinden 9. 






22 yorum:

  1. ooo peki aldım listeye, ben de nana adlı anime diziyi izliyom bugünlerde, pek keyifle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin Deep. Nana' yı demiştin sanki, bir bakayım ona hatırlayamadım konusunu. :)

      Sil
  2. Biri casusluk mu dedi! Bayılırımmm... Hemen izlemeliyim :D Anime tarzı çok sevmesem de konusu çekerse bayıla bayıla izliyorum, nadiren. Birazdan başlayayım buna, teşekkürler =)

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgini çekmesine sevindim. 😀 İzlersen belki sen de paylaşırsın, üzerine konuşabiliriz de. Güzel mesajları da vardı animenin. Her bölüm farklı hikaye olunca sıkmıyor da insanı, bir çırpıda bitiyor. Başka bu tarz anime varsa araştıracağım, çok ilgimi çekti. :) Film önerin var mı peki, casusluk üzerine. :)

      Sil
    2. Hmm... En son izlediğimi önerebilirim. The Good Shepherd. Güzel film, izlemediysen tavsiye ederim.

      Sil
    3. İzlememiştim, teşekkürler. Aklımda bulunsun. :)

      Sil
  3. Çok karakter zor olabiliyor gerçekten. Burada hepsi başta yabancı olunca zaten kimin kim olduğu çok fark etmiyor. Ben yine de meraktan öğrenmeye çalıştım. :)

    YanıtlaSil
  4. İzlersem beğenirmişim geldi bana da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence beğenirsin. En azından ilk iki bölüme bakabilirsin, sararsa devamı gelir zaten. Konusu gerçekten güzel. :)

      Sil
  5. "Deat Note" bu filmle tanımıştım onları, mutlaka biliyor olmalısınız. Yok bilmiyorsanız da belki ilginç bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Death Note en çok tanınan animelerden biridir. Benim de en sevdiğim ikinci anime. :)

      Sil
  6. Oo 9 puan vermişsin Duygu süper, konusu da ilginçmiş gerçekten, bakayım buna, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese hitap eder mi bilmiyorum ama bence sen beğenirsin Eren. :) Verilen mesajlar güzel, günümüzü bile yansıtıyor bence, uluslararası ilişkilerde. Casusların maceraları kesitler şeklinde ama böylece anlatım daha zengin olmuş, gereksiz detay yok. Her bölümün sonu şaşırtıcı bitiyor. :)

      Sil
  7. Duygu, bloğunun düzenini çok beğendim :) Uzun zamandır yazıları okuma fırsatım olmamıştı ve anime yazısı görmek hoşuma gitti. Sanırım senin sayende anime dünyasına girmiş bulundum :D

    Fragman aşırı ilgi çekici duruyor. Sen de beğendiğine göre ve konusu da çok fazla ilgimi çektiğinden mutlaka bakmalıyım. Önerin için çok sağ ol. Başarılar dilerim sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeli Kız ne zamandır yoksun, özletiyorsun kendini. Temayı değiştirdim, beğenmene sevindim. :)
      Fragman ilgi çekici gerçekten. Filmi yapılmış ama Japonlar anime uyarlamalarında pek başarılı değil. Kaliteli şekilde yeniden filmi yapılsa sinemada izlemek isterdim. :) Umarım beğenirsin, anime dünyasına hoş geldin diyeyim o zaman. 😀

      Sil
  8. Kısa oluşu iyiymiş. Bunca kişinin sevdiği şu anime olayını ben de tanısam iyi olacak artık. Az kaldı toparlayacağım işleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa, toplamda 4 saat civarında biter. :) Yüzlerce bölümlük animeleri bitiren bana çok kısa geliyor. Yine de kaliteli olması önemli tabi. :)
      Sevdiğin türe göre seçim yapmak önemli. Ben daha çok fantastik, dram ya da bu tarz ilginç konulu animeleri seçiyorum.

      Sil
  9. Merhabalar.
    Sizin en çok sevdiğiniz konulardan biri olması hasebiyle ben de bir anime seyredeyim dedim ama başaramadım. Anime çok ayrı bir teknik. Animede kullanılan çizgiler çok keskin ve daha geometrik. Bir Texsas, Tommiks gibi değil. Bizim çocukluğumuzda ve gençliğimizde sinemanın dışında keyifle okuduğumuz çizgi roman ya da hikaye diyelim işte Texsas, Tommiks, Kaptan Swing, Tex vs. Amerikan ürünü çizgi romanlar vardı. Başka alternatif yoktu. Ama günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte Texsas'ında Tommiks'inde pabucu dama atıldı.
    Animelerle ilgili paylaşım ve tanıtım için teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      İlginiz için teşekkür ederim. :) Animeler Japon yapımı olduğu için teknikleri daha farklı ve sürekli gelişiyor. Herkese hitap etmeyebilir. Ben de eskileri izleyemem, çizimleri çok yumuşak, renkleri soluk, hatları az belirgin geliyor. Seyrettiğiniz ve değerlendirme yaptığınız için teşekkürler. Selam ve saygılarımla. :)

      Sil
  10. Eğlenceli bulmana sevindim İlkay. :) Neredeyse her bölüm şaşırtıcı bitti, bir iki tanesi biraz zayıf kaldı ama zekice hamlelerdi genelde. Kesinlikle tavsiye ederim, hiç sıkmıyor. İlk 2 bölüm çok iyiydi zaten, harakiri sahnesini göreceğim diye nasıl bekledim. :)) Zeki olan ve beklenmedik şeyler yapan karakterleri seviyorum. :)

    YanıtlaSil
  11. Anime izlemiyorum ama çizimleri güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimleri bazılarının çok güzel gerçekten. :)

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...