14 Haziran 2024 Cuma

Bir Karakter Meselesi 21 (Kawaki)

 


  Fazla sevgi insanı ne hale getirir? Birine aşırı bağlanmak insana ne gibi bedeller ödetir? Boruto (Naruto'nun oğlu olur) animesinden Kawaki'yi izlerken bunu düşünüp durdum. (Anime yarıda olduğu için mangasını okumaya devam ediyorum.)

 Önceki paylaşımımda Naruto ve Kawaki'nin durumunu anlatmıştım. Kawaki çok özel bir çocuk. Daha çok küçük yaşta babasının zorbalıklarına maruz kaldığı gibi ondaki potansiyeli fark eden birinin onu satın alması ile hayatı daha da çekilmez hale gelir. Bir deney nesnesi haline gelir ve sürekli acı içinde yaşar. O bir taşıyıcıdır. Tüm hayatı böyle geçmiş, hiç arkadaşı olmamış ve etrafındaki herkes ona işkence etmiş.



 Doğal olarak bütün bunlardan sonra diğer insanlara karşı tamamen güvensiz olan Kawaki'nin Naruto ile karşılaşıp onun şefkati karşısında değişmeye başlaması mucize değil. İlk kez biri ona değer vermiş, koruyup kollamış, babalık yapmıştır. Naruto'ya karşı kalbi kısa sürede yumuşayan Kawaki bu kez onu hayatının merkezine koyar. Ona o kadar bağlanır ki gözü başka şey görmez olur. Naruto yaşadığı sürece kendisi de vardır, Naruto'suz bir hayatı düşünemez. Bu uğurda Naruto'ya rağmen sınırları çok aşar, Naruto'nun en değerlilerini bile onun iyiliği için gözden çıkarır hale gelir.



 Naruto'nun yaşaması Kawaki için her şey demektir. Kendi canını bile umursamaz artık ve daha güçlü olmak için büyük bir mücadele verir. İtirazlara kulak asmaz, bildiğini okur. (gifler: tenor.com)

 Bu derecede bir bağ insanın doğru düşünmesini engeller. Yine de Kawaki'yi anlayabiliyorum. Çünkü Naruto'yu yıllardır tanıyanlar onun o saf kalbini bilip, saygı duyarlar. Ki Naruto en yakınlarını öldürenleri (örneğin içine hapsedilmiş canavarı) bile affetmiş biridir. Kawaki'de bu tanışma ve bağ durumu hızlı geliştiği için böyle temiz kalpli birini kaybetmek istememesi normal. Hayatta ilk kez bağlanabileceği bir şey geçmiş eline, o da Naruto oldu. Ve Naruto'nun aksine Kawaki affedici biri değil. İkisinin baba oğul gibi olması bu noktada ironik olmuş. Bu da Naruto'nun sınavlarından biri sanırım. Bir oğlu diğer oğluna bela olur.

 Naruto fazla duygusal olduğundan yaklaşan felaket karşısında harekete geçmez bir türlü. Bu yüzden Kawaki yaptıklarında biraz haklı. Çünkü kimsenin kendisini dinlemeyeceğini, kimseyi ikna edemeyeceğini biliyordu. Eğer başka bir çıkar yol görse böyle davranmazdı. Bulduğu tek fırsatın elinden kaymasına izin vermedi. Gerçekçiydi, bu onun için de acıydı ama hedefinden dönemezdi. Kendinden nefret edileceğini bile bile herkesi karşısına aldı. İçten ve çaresiz dileği o sırada karşılığını buldu. Kawaki'nin hatası hep tek başına hareket etmesi ve kimseye danışmamasıydı. Gerçi ömrü boyunca yaşadıkları onu normal bir insan gibi düşünmekten uzaklaştırmış. Kendini şartladığı tek şey için her yolu mubah gördü. Ancak düşünmediği bir şey varsa o da kardeşim dediği Boruto'nun iradesinin ne kadar kuvvetli olabileceğiydi. Kawaki'yi de Boruto'yu da seven biri olarak ikisine de üzüldüm. Boruto'nun Naruto'ya ne kadar benzediğini bir kez daha fark ettim. Bakalım sonu nereye varacak?



8 yorum:

  1. Animeyi izlemedim ve yakın süreçte izleyecek gibi de durmuyorum (Naruto'yu da izlemedim *-*) ama karakterlerin hikayesi detaylı ve gerçekçi bir şekilde oluşturulmuş. Bu tip kurgularda karakter gelişimini görmek önemli oluyor. Güzel bir çözümleme olmuş, emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naruto serileri uzun olduğu için çoğu kişi başlamaya üşeniyor ama karakterleri ve kurgusu harikadır. Sadece ek bölümler atlanabilir, listeleri internette var neyse ki. Boruto serisinin de esas hikayeye katkısı olan bölümleri yüzde 20 falandır. Ben de çoğu bölümü atladım izlerken. Kawaki'nin niye dahil edilmiş olduğunu anladım. Naruto hep zıtlıklar üzerine kurulu ki karakterler gelişip güçlenecek motivasyona sahip olsun. Boruto'ya da bir rakip lazımdı, bu açık Kawaki ile giderilmiş. Açıkçası umduğumdan fazla sevdim Kawaki'yi. :) Naruto ve en yakın arkadaşı arasındaki ölümcül kapışmaların benzeri bu seride devam ediyor. Yorumun için teşekkürler. :)

      Sil
  2. Sevgide de düşmanlıkta da ifrata kaçmamak tavsiye edilir. Çünkü gün gelir biri dostun diğeri de düşmanın olabilir.
    Ama burada yaşanan durumu da anlıyorum. Sevgisiz ve ilgisiz büyüdüğünüzde, karşınıza çıkan ve sizinle ilgilenen kişiye bağlanmanız daha kolay oluyor. Bunu suistimal edip aldatanlar da çok tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fazlaya kaçmak zarar verir hep. Dengeli olmak lazım.
      Bu durumda en çok yıpranan Naruto oldu tabii. Oğluna ilk zarar verdiğinde Kawaki'yi suçlamadı, onu anlamaya çalıştı ama Kawaki o kadar takıntılı ki durmayı bilmedi hiç. İnsanın gözü dönünce sağı solu belli olmuyor.

      Sil
  3. git kendini çok sevdirmeden derler yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu biraz. Naruto da bu kadarını beklemezdi. :))

      Sil
  4. Yaaaa bu bölümleri de izleyeceğim inşallah. Ah be 💔 çocuk zaten yeterince acı çekmiş bari narutodan sonrasi iyi olsaydı. Ama hayır illa gene beter şeyler olacak 🥺 ah be Kawaki ah be Boruto ah be Naruto 💔 mutlu son diliyorum en azından o ölsün 🥺
    Çok güzel yazmışsın gene. Hiç izlemeyi düşünmediğim animeyi izliyorum bu yüzden 💀😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle izle, ne güzel muhabbet çıkar bize. 😀🥰 Evet ya Kawaki ilk kez aile ortamını tatmışken ve köye alışmışken her şey tersine döner. Boruto'nun başındaki dert başta Kawaki olmak üzere herkesi etkiler. Kawaki de tehditlere göz yummaz, harekete geçer. Boruto'ya da yazık, olgun davrandı yine. 🙄 Son paragrafta yazdıklarım daha çok mangayla ilgili gerçi ama son bölümleri izlemelisin, çok bağlantılı. 💔
      Güzel yorumun için teşekkürler. Ehehe güzel, Kawaki etkisi işte. 😎😀

      Sil

Bir Karakter Meselesi 21 (Kawaki)

    Fazla sevgi insanı ne hale getirir? Birine aşırı bağlanmak insana ne gibi bedeller ödetir? Boruto (Naruto'nun oğlu olur) animesinden...