13 Ocak 2024 Cumartesi

Designated Survivor: 60 Days (Dizi)

  


 Severek izlediğim bir dizi oldu. Arada kafa dağıtmak için Kore dizilerine bakıyorum. 

 Profesör olan ve bir süredir Çevre bakanı olarak çalışan Park Moo Jin bir gün görevden alınır. Hemen ardından mecliste bir patlama olur ve yüzlerce insan ölür. Beklenmedik şekilde Park Moo Jin ölen başkanın yerine vekil olarak atanır. Seçimlere 60 gün vardır ve o zamana kadar durumu idare etmelidir. İstemese de kendini bir kaosun içinde bulan Park dürüstlükle işini yapmaya çalışır. Pek çok kişi onu yönlendirir ve her kafadan bir ses çıkarken işi hiç kolay değildir. 

 Bombacıların kim olduğu ve amaçlarını öğrenmek için herkes çok çalışır. Halkın ve muhalefetin baskısı da bazen işi zora sokar. Vekil Park zamanla kendine güvenmeye başlar ve doğru olduğuna inandığı şeyi yapar. Kararları çok sorgulanır, o yine de pes etmez. 

 Son bölümlere kadar gizem devam ediyor. İşin içinde çok kişi olması ve iki taraflı oynayanlar yüzünden olay hemen çözülemiyor. Dizi kendini izlettiriyor, karakterleri de sevdim. Siyaset konulu yapımları sevmesem de dizinin böyle bir olayla başlaması ve Vekil Park'ın tutumu dikkat çekiciydi. Kimseye güvenmemek gerektiği ve ön yargılı da olmamak gerektiği  iyi vurgulanmış. İzlerken çok kişiden şüphelendim ben de. Finali güzeldi, Vekil Park bence doğru olanı yaptı. Sevdiğim bir konu da romantizm vs şeylerin zoraki diziye katılmamasıydı. Ve bazı yerlerde mantık hatası var gibi geldi. Yine de izlediğime değdi, güzeldi. 😊


32 yorum:

  1. Ben de bazen bakıyorum Kore dizilerine. Bunu hiç görmedim, iyi oldu aktardığın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de instagramda gördüm geçen. Konusu değişik olunca izlemek istedim. :)

      Sil
  2. Kore dizilerini ben de kafa dağıtmak için izliyorum ama daha çok aşk dizilerini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu farklı ve güzeldi, aşk dizileri hep birbirine benziyor. :)

      Sil
  3. Kore dizilerinde genelde romantik türde izlediğim için bu diziyi bilmiyordum. Sen sevdiysen şans verebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim. Siyaset konulu ama ana karakterin herkesten farklı düşünüşü ve dürüst kalmak için çabalaması izlemeye değerdi. :))

      Sil
  4. Ben Kore hayranlığını bıraktığımdan beri sadece 4 tane dizi beni kendine çekebildi, sonra webtoonları keşfettim ve dedim tamam, benim mekan burası :D Dizi olarak Japon bakıyorum çünkü 1 bölüm oluyorlar daha kısa hehe.
    Ama vekil bey izlediğim ilk Kore dizisi Sarayın İncisi'nin kralı. Çok severim kendisini <3 O yüzden dizi de ilgimi çekti ama senin gibi ben de siyaset sevmiyorum, kraliyet olsa severdim hehe.
    Keyifle izlemene sevindim 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam iyi oyuncu gerçekten, rolünün hakkını veriyor. Japon dizileri izlemiyorum, oyunculukları iyi değil sanki, onlar anime yapmaya devam etsin. :)) Kraliyet konusu da hep aynı geliyor artık, arada farklı şeyler izlemek güzel oluyor. 😊❤️

      Sil
    2. Kore kraliyeti evet bana da hep aynı geliyor, haklısın. Japon oyunculuklarına herkes olumsuz yorum yapıyor ben alıştığımdan mıdır nedir hiç sorun göremiyorum :D Animeler baş tacımız ⛩🌞

      Sil
    3. Japon yapımlarını pek izlemedim, belki o yüzden beğeneceğim oyuncu denk gelmedi. :)) Evet animelerin yeri ayrı. 🥰

      Sil
    4. Aha, en sevdiğim japon aktörlerinden bahsedeceğim bir yazı yazayım o halde yayyy

      Sil
    5. Güzel olur, öğrenmiş olurum. :))

      Sil
  5. Afişten kadın oyuncuların sayısı fazlaymış gibi görünüyor. Ama aşk yok demek ki. Üzüldüm mü? Hayır :))
    Dün bölüm sayısı ve sürelerini incelemiştim. Bugün de almaya karar verdim. Konusu hoşuma gitti. Bunun bir de Amerikan versiyonu varmış. Ama Kore olanı tercih ederim.:)
    Diziyi keşfetmemi sağladığın için teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kadın karakter sayısı da fazlaydı. Özellikle Vekil Park'ın yanında çalışan kadın sekreter favorimdi. :) Hatta onu biriyle yakıştırıyordum ama romantizm olmayınca çok teğet geçildi konu. 😅 İzleyince anlarsın kimi kastettiğimi. :))
      Amerikan versiyonunu görmüştüm de tabi ki Kore'yi tercih ettim. 😃 Oyuncu seçimleri de iyi olmuş, herkes rollerini güzel yapıyordu bence. Özellikle Son Suk-Ku'nun oyunculuğunu beğendim, en dikkatimi çeken o oldu dizide. :)

      Sil
    2. Diziyi iki üç bölüm izlemeden bırakmıyorum. Çabuk biteceği için de üzgünüm yani. Son Suk Ku dizi de en çok dikkatimi çeken oyuncu oldu. Çizgi gözlü :)) Gizem son bölüme kadar devam ediyor demiştin. Son 5 kaldı tahminlerim var ama ters köşe olmakta mümkün galiba.
      Öneri için tekrardan çook teşekkür ediyorum. Bünyeme iyi geldi 👍😊

      Sil
    3. Beğenmene sevindim. Ben de başlayınca bırakamıyordum. 😀 Son Suk Ku çok iyi gerçekten, bu diziyle fark ettim. Hemen başka bir dizisini izlemeye başladım, yetişirse bugün yazısını paylaşacağım. :)) Finale az kalmış, ben beğendim sonunu da. Rica ederim ne demek, değişik ve merak uyandırıcıydı dizi zaten. :))

      Sil
    4. Senaryoyu yazanlar kesinlikle boş değil. Suçlunun mantığını bile neredeyse sevdim. Başka bir ifadeyle 'Kötü yönetime layık halk!' Ve bu argüman bana tanıdık geldi :))

      Sil
    5. Evet mantıklıydı. :) Ben de insanların başkasına kızarken o fırsat ellerine geçecek olsa aynı şeyi kendilerinin de yapacak olmalarına çok ayar oluyorum. En aşağıdan en tepeye o kadar yanlış işler yapan var ki. Herkes iyi olsa zaten sorun kalmayacak, çıkarını düşünmeyen çok az insan var.

      Sil
  6. bu dizinin orijinali amerikan. birkaç yıl önce izlemiştim. çok heycanlı bir politik diziydi. bunu da izleyebilirim tabii :) koreliler amerikan dizilerini çok seviyorlar, tekrar çeviriyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinalini biliyorum da Kore oyuncularını sevdiğim için bunu tercih ettim. :) Bizimkiler de genelde Kore yapımlarını çeviriyor. :)

      Sil
  7. Ay ben severim aslında böyle dizileri.. :) Oyuncu kadrosuna bir bakayım ama gözüme hitap etmesi lazım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncuları ben de pek bilmiyordum ama bir çoğu rollerine tam uymuş. O yüzden tavsiye ederim. :)) Oyunculuk yönünden Sekreter Cha (Son Suk-ku) çok iyiydi, sanki gerçekten siyasetle uğraşan birini izliyor gibi hissettim. Adam iyi mi kötü mü diye kararsız kaldım bayağı. :D Yine Sekreter Han çok iyiydi, yaşına rağmen izletiyor kendini. Vekili oynayan kişi de doğallığı ve yaşadığı iç çatışmayı iyi yansıtmasıyla dikkatimi çekti. :))

      Sil
  8. Dizide tanıdık gelen yüzleri de görünce iyice merak ettim. Listeme ekliyorum. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  9. Kore dizilerini sevemiyorum çok ya. Gerçi animeler için de aynısını diyordum. Bilmiyorum... Bunun konusu ilgi çekici gibi, belki bir gün şans veririrm. Sağ ol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korelileri sempatik ve doğal bulduğum için Kore dizileri dışında yabancı dizi pek izleyemiyorum. :) Sevdiğim oyuncular da varsa keyifle izlerim. :) Bu dizinin konusu ilgi çekici gerçekten, belki seversin. :)

      Sil
  10. Kore dizisi izlemedim hiç şimdiye dek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Kore dışında dizi izlemeyi prk sevmem. :)

      Sil
  11. Amerikan versiyonun izlemiştim. Sürükleyiciydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurgu yönünden sürükleyici gerçekten. :)

      Sil
  12. Avusturya da hiç Kore dizisi yok tv lerde. Çocuklar internette izliyor bir şeyler.

    YanıtlaSil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...