20 Kasım 2022 Pazar

Drizzt Efsanesi 6.Kitap Buçukluğun Mücevheri



 Serinin altıncı kitabı ile yazıma devam ediyorum. Yine çok güzel,  bol maceralı bir bölümdü, Drizzt'i okumalara doyamıyorum. Hatta kitap kapaklarında Drizzt'in yüzü çok belirgin değil diye sizler için artbreeder sitesinden kendi ellerimle temsili bir Drizzt yaptım, her şey sizin için. 🤭 Bence çok güzel olmuş, tam kafamdaki Drizzt karakterine uydu. 😄 Şimdi konuya geçebilirim. :))

  Kiralık katil Entreri tam üç yıldır izini sürmüş olduğu hırsız Regis'i kaçırınca Drizzt ve Wulfgar ikisinin ardından yola çıkar. Takip çok uzun sürer. Regis'i ölüme terk etmek istemeyen dostlar onu kurtarmak için her şeyi yaparlar, denizleri ve çölleri aşarlar. Bu süreçte cüce ve onun büyüttüğü Catti-brie de onlara yetişir. Drizzt arkadaşı için olduğu kadar kiralık katille yüzleşmek için de çabalamaktadır. 

 Drizzt'in sohbet ettiği anlar keyifle okuduğum kısımlardı. Karakterin düşünce yapısı ve duruşunu çok iyi yansıtıyor bu anlar. Her ne kadar dostlarının sayısı giderek artsa da Drizzt kendi farklılığının farkında hep. Gemi yolculuğu sırasında kaptanla olan sohbeti onun ince detaylara bile önem verdiğini ve insanları daha iyi tanımak için uğraştığını gösteriyor. 


 "Ve belki de, öyle bir saldırı olursa onların yardımına koşacağımızı düşünüyorlardır, değil mi?" diye sormakta çabuk davrandı Drizzt.

Deudermont, Drizzt'in aslında öyle bir saldırıda Su Perisi'nin diğer gemiye yardıma gidip gitmeyeceğini öğrenmeye çalıştığını biliyordu. Deudermont anlamıştı ki; Drizzt'in şeref duygusu çok büyüktü.


 Kiralık katil konusunda Drizzt'in kafasına takılan bir şeyler vardı ve düşüncelerini çekinmeden belirten Catti-brie ile konuşması bir şeylerin farkına varmasını da sağlamıştı.


 "Entreri," diye yanıtladı Drizzt yavaşça.

 "Onu öldürmeye mi niyetlisin?"

 "Öldürmek zorundayım."

 Catti-brie bu sözleri düşünüp tartmak için arkasına yaslandı. "Eğer Entreri'yi Regis için öldüreceksen," dedi en sonunda, "ya da başka birilerine zarar vermesini engellemek için öldüreceksen, kalbim bana bunun iyi bir şey olduğunu söylüyor.... ama bunu kendini kanıtlamak ya da onun kişiliğini reddetmek için yapacaksan, kalbim hüzünle doluyor."

 

 Kara elfimiz sonunda Entreri ile mücadeleye giriyor. O kadar atıp tutan ve prensipleri yüzünden elfi küçük gören kiralık katilin ne kadar boş biri olduğunu da görüyoruz. Drizzt ile tamamen zıt olan Entreri yine şaşırtmadı. 

 Guenhwyvar, bundan pek bahsetmedim şu ana kadar. Drizzt'in farklı bir düzlemdeki yol arkadaşı, kara panter. Heykelciğe sahip olan onun efendisi oluyor ve o emirlere itaat eden karanlık bir varlık. Daha doğrusu öyle idi ama gururlu bir elfin gururlu panteri olur. :)) Yıllar onu da çok değiştirdi ve sahibi ile derin bağ kurdukça bazı pişmanlıklar hissetti ve içine sinmeyen emirlere itaat etmemeyi öğrendi. Seride en hoşuma giden bu ikisinin sarsılmaz dostluğuydu. Öyle ki Guenhwyvar geçmişteki zalim efendilerinin acımasız emirlerine boyun eğmek zorunda kaldığı günlerden elfle şakalaştığı günlere geçince huzuru buldu diyebilirim. Drizzt ve dostları onun için çok önemli hale geldi.

 Konuştukça konuşuyorum ben, en iyisi lafın bir kısmını sonraki kitaplara saklayım. Görüşmek üzere. :))


34 yorum:

  1. Drizzt'in resmi harika olmuş, eline sağlık. Yazıyı da beğendim, incelemelerini okumayı seviyorum. Kara panterle ana karakterin dostluk detayı da çok hoş. Fantastik diyarlar harikulade. 🌸🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım beğenmene sevindim. 😊 Güzel yorumun mutlu etti beni, seriyi anlatmayı seviyorum. Bence de harika, fantastik diyarlar. 😀🌸🌷

      Sil
  2. İlk yayınlarda Drizzt'i kız sanan ben :))
    Buçukluk Regis'in macerası devam etmiş bu kez kitaba da adını vermiş. Entreri'nin prensiplerini merak ettim desem. Sanırım pek kaale alınmaması gerekiyor.
    Panter bölümünü keyifle okurken ondan bahsetmeyi sonraya bıraktın. :) Sonraki kitap yorumlarında okuruz artık. Ama unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet göz renginden dolayı kız sanmıştın. :)) Göz renginin kendi ırkından farklı olması bile Drizzt'in kaderinde rol oynamıştı. Annesi ve ablası önce kör doğduğunu sanarak onu öldürmeye niyetlenmişlerdi.
      Regis hem kendi başına hem dostlarının başına dert açıyor, isteyerek değil ama. Kitapta cüce ve Wulfgar'dan fazla seviyorum onu. :)
      Entreri'nin prensibi prensipsizlik. 😅 Drizzt insanca davrandıkça kuduruyor, çünkü bu huyunun Drizzt'e zayıflık getireceğini düşünüyor ve onu yenemedikçe çileden çıkıyor. 😀
      Panterden bahsedeceklerim şimdilik bu kadardı, genel olarak dedim o ifadeyi. Bazı karakterler üzerinde pek duramadım, panzerle ilgili anlattıklarım da 6 kitap boyunca olanlarla ilgiliydi. :))

      Sil
  3. Böyle bir seriye başlayıp devam etmek çok güzel, ama her zaman devam kitapları iyi olmayabiliyor, ne güzel senin severek devam etmen, keyifli okumalar Duygu'cum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Severek devam ediyorum, karakter çok iyi, yazar da bayağı güzel yazınca okunuyor kaç kitap olsa da. :)) Teşekkürler Erencim. :)

      Sil
  4. Kitapları okumadım ama çizim hoş görünüyor, emeğine sağlık. :)
    Seriyi de sayende öğrendim, her yazında merak duygum iyice artıyor. Okuma fırsatım olur umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hazır görseller üzerinde değişiklik yapıyorum sadece, istediğin tipi tutturmak zor oluyor ama keyifli. :))
      Güzel bir seri, okuma fırsatın olursa beğenirsin umarım. :)

      Sil
  5. İnce detaylara önem veren biri olmak istemişimdir hep. Ama detayları takip etmek yoruyor beni. Bana göre değil yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, bazen yorucu olabilir ama önemli bir konu bence. :)

      Sil
  6. Bir Seri okumayalı uzun zaman oldu, birde 6.kitabı imiş, takdir ettim sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişte okumuştum ama baştan başladım ve eksikleri de alıyorum. Elimde 13 kitabı var şu an. :)

      Sil
  7. Hihihihi çok güldüm. Bende sevdim mi böyle severim içimde bir fangirl gizli benimde. Drizzt'in resmini yapmana bayıldım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdim mi tam severim, sevmezsem de 1 milyon kişi beğeniyorsa bile sevmem. 😀 Baktım netteki Drizzt görselleri güzel değil, karakterin hakkını verememişler, kolları sıvadım mecburen. 😆

      Sil
  8. naruto gadan seviyon yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, Naruto kadar olamaz, o animenin yeri çok ayrı. :))

      Sil
  9. witcher'a benziyor sanki biraz :) seri okumalarını ben de severim son yıllarda eskisi kadar sürdüremesem de :( Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu okumadım hiç, benziyor olabilir. :) Seriler pahalandıkça alması zor oluyor, mecburen tekli kitaplara yöneliyoruz. Teşekkürler.

      Sil
  10. Seri kitaplarda uzadıkça bazen konu bozulabiliyor. Bana bazen yazar kitap sevildi diye konu kasıyor gibi gelir sıkılırım serilerden. Demek ki burada böyle bir durum yok. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen öyle olabiliyor gerçekten. Mesela Harry Potter serisi tam tersi, ilerledikçe daha açılan ve merak uyandıran bir seriydi. Çok uzatmak yerine kararında bitmesi iyi oluyor. Teşekkürler. :)

      Sil
  11. Kitaptan hiç haberdar değildim. Kitabın, okuru içine çeken iyi bir konusu varmış gibi hissettiriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu güzel evet. İyi bir seri olmasına rağmen az biliniyor. :)

      Sil
  12. Karakter efsane olmuş. Seriyi merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, severek okuduğum bir seri. 😊

      Sil
  13. Seri kitapları okuması güzel oluyor ama ben uzun zamandır seri okumuyorum:) Ne güzel devam ettiriyorsun sen:))) Kitabı da senin yazıların sayesinde öğrendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri çok iyi diye elimden geldiğince tanıtmak istiyorum. Bu kadar güzel olmayan pek çok kitap daha popüler malesef. :)

      Sil
  14. Artık bu seriyi biliyorum. Önceki yazılarından hatırlıyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse ayda bir seriden bir kitap okuyup yazıyorum, herkes öğrenmiştir. :))

      Sil
  15. Seriyi ilk kez burada gördüm.Sürükleyici bir hikayeye benziyor.Anlatım için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sürükleyici ve dikkat çekici bir seri. Yorumun için teşekkürler. 😊

      Sil
  16. ya huuuf ben de okumak istiyoruum. okurum umarım. bu arada yıllar önce 5-6 yıl rahat var ilk iki kitabı okuyabilmiştim. Sonra kütüphanede devamını bulamadım devam edemedim araya başka şeyler girdi ordan beri aklımda. Bakalım nasip olacak mı olacaksa ne zaman olacak :)) bu coşkuyu bu tutkuyu seviyorum. okurken karaktere bağlanmayı serileri özellikle bu yüzden seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma fırsatın olur İnşallah. :) Ben de Drizzt karakterini bayağı benimsedim, sanki arkadaşımmış gibi hissediyorum. O yüzden seriyi okumaktan hiç sıkılmıyorum. :) Fiyatları diğer serileri göre biraz daha uygun, birden olmasa bile 2şer 3er alınabilir kitapları. :)

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...