27 Kasım 2022 Pazar

Bir Karakter Meselesi 10

 

 gif: tenor.com


 Sevdiğim bir anime olan Violet Evergarden'dan Violet'i anlatmak istiyorum bugün. 

 Violet henüz çocuk yaşta bir savaşçı olarak orduya sokulur. Normal bir insana göre çok cesur ve dayanıklıdır. Yanına verildiği binbaşı Gilbert ona hep iyi davranır. Diğerleri kızı bir dövüş makinesi gibi görse de Gilbert sürekli onun için endişelenir ve onu kollar. Bir gün bir saldırıya uğrarlar ve Violet ağır yaralanır, Gilbert'tan ise iz kalmaz, öldüğünü söylerler. Ancak Gilbert son anda kıza bir şey demiştir. Violet sonradan hep bu sözün anlamını bulmak için çabalar.

 Violet'i çok sevdim ben. Kararlı, güçlü, dürüst biri ve daima insanlar için elinden geleni yapıyor. Önceleri diğer insanlardan farklıyken onları tanımaya başlar. Dostluk, sevgi ne demek daha iyi öğrenir. Azmine ve çabasına hayran kalmıştım. Bir zaman sonra geçmişini de sorgulamaya başlar, içini yakan şeylerle mücadele etmek zorundadır. Anime boyunca ruh hali ve hisleri çok iyi yansıtılmıştı. Biz de Violet ile üzüldük, sevindik, çaresizliği hissettik. Onun çok büyük bir kalbi var ve böyle bir karakteri tanıdığıma memnunum. 😊 Video anime filminden kesitler içermektedir, spoiler vardır ona göre izleyin. Vaktiniz varsa önce dizisini izlemenizi tavsiye ederim. :)) Çok dramatikti ya, mendilleri de hazırlayın finalde. 🤧😃



37 yorum:

  1. İsmin söylenişini seviyorum ben de. :) Video bayağı spoiler içeriyor, dizi ve filmini izlemeyi düşünmeyenler için koydum ya da zaten izlemiş olanlar için. :)) Şiddetle tavsiye ederim ama filmi.

    YanıtlaSil
  2. Evet menekşe demek, kıza ismini binbaşı veriyordu. Onu çiçeğe benzetmiş demek. :)

    YanıtlaSil
  3. Yaaa violet demek menekşe demek ne güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ismi çok hoş, soyadı da uymuş sanki. :))

      Sil
  4. Başka bir yazıda bu animenin müziğini paylaşmıştın, çok hoşuma gitmişti. Şimdi burada da karakteri sevdim :) Adı ne güzel sahiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmamışsın, paylaşmıştım evet, müziğini çok seviyorum ben de. :)) Anime filmi çok iyiydi tavsiye ederim o zaman. :)

      Sil
  5. geçen yılların en iyi animasyonlarından :)

    YanıtlaSil
  6. Vayeletto diye kulağımda çınladı:) michishirube de arka planda çalmaya başladı. ne hoş, ne güzel ve duygusal bir animedir bu.Karakterin gelişimi, azmi, öğrenmeye açık yüreği ile farklı ve özel bir yerde.İzlemeyenler önce dizi serisi ile başlasın, filmini izlerken eksiklik ve kopuş yaşamamak adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telaffuzu çok tatlıydı. :)) Dokunaklı bir animeydi, sevdim. Arada tekrar açıp izlerim. :) Karakter çok iyi işlenmişti, gerçekçiydi, hisleri bize fazlasıyla geçti. Dediğin gibi dizisini önce izlemek daha iyi olur.

      Sil
  7. Bende de çok olur. Mesela ilginç bir kelime öğreniyorum, kısa süre sonra tekrar karşıma çıkıyor. :)

    YanıtlaSil
  8. Fragmana baktım da Violet çok güzel... Daha önce bahsetmiş miydin, hatırlayamadım bu animeyi. Nette izleme sırasını buldum. Dizisi ovası filmi hepsini çekmişler. :) Kahramanı tanıdıktan sonra izlemek istedim hepsini. :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce bahsettim ama doğrudan bir tanıtım yazısı yazmamıştım. Neden yazmadıysam aslında. :)) Dizisi ve filmini izledim ben, filmi daha etkileyici geldi. Violet çok iyi bir insan, hayran kalmamak elde değil. İzlersen daha da seveceğine eminim. :))

      Sil
  9. Güçlü karakterleri izlemek insana da güç veriyor. Hâlâ izlemediğim bir anime. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten, çabalama konusunda iyi örnek olmuş. Fırsat bulunmuyor bazen izlemeye. :)

      Sil
  10. izleme listemde herhalde çok severim izleyince :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de seversin, sevilmeyecek gibi değil. 😀

      Sil
  11. Ben de izlemeliyim Violet'i. İsmi ona çok uymuş gerçekten, çiçek gibi zarif bir karakter olsa gerek. Benziyor yani. 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç bile kalmışsın izlemekte. 😃😃 Çok tatlı ve zarif biri gerçekten. Sen de seversin.

      Sil
  12. ya hiç anime izlemedim ama oğlum bir dönem çok izliyordu ve heves ediyordum ama dur bakalım belki Violetle mi başlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hâlâ çok seviyorum animeleri. :)) Bence bunla başlamak güzel fikir. Hem hayatın içinden kesitleri yansıtıyor hem de dram, romantizm ve biraz da sıradışılık var. Violet karakteri için bile izlenir yani. :))

      Sil
  13. Kızkardeşimle beraber başlamıştık bunu izlemeye, bazı şeyleri beraber izlemek için çaba gösterirdik. Bekleyerek hep birlikte bitirmiştik. Aklıma o günler geldi. :)
    Birde Violet Evergarden deyişi karakterin zihnimde yankılandı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi yapmışsınız, çok dokunaklı güzel bir animeydi. Adamın telaffuzunu unutmak mümkün değil, çok güzel söylüyordu. :)) Bu tarz animeler daha çok olsa keşke. :)

      Sil
  14. Merhabalar.
    Güzel ve yararlı mesajlar veren animasyon paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ziyaretiniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim. Saygılarımla. :)

      Sil
  15. Bir kaç bölüm izlemiştim Duygu'cum, çizimleri konusu çok güzel gerçekten, eline sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini de tavsiye ederim o zaman, çok iyiydi. :) Teşekkürler yorumun için, sevgiler Erencim. :)

      Sil
  16. Senin anlatımına göre listeme aldım :)

    YanıtlaSil
  17. Güçlü bir karaktere benziyor...

    YanıtlaSil
  18. Violet ismi bence de çok güzel. Bu sıralar izleme listem baya dolu ama bulursam vakit izlerim, sağol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi ben de seviyorum, bir de Japonlar daha farklı telaffuz ediyor, sevimli geliyor kulağa. :) Her şeye vakit bulamıyoruz doğru.

      Sil
  19. Bayadır anime izlemiyorum. Bu paylaşımınız beni anime konusunda heyecanlandırdı.Şunu bir izleyim ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence seversiniz, izleyin. Benim bile tekrar izleyesim var. :))

      Sil
  20. Videoyu izledim, bu ara film listem kabarık, yeni yıl temalı filmleri izliyorum:) Çok merak ettim, arada izleyeceğim, ağlarım kesin, ''mendilleri hazırlayın'' yazmışsın:) Not aldım, adı da ne güzelmiş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak tavsiye ederim, etkiliyor insanı bayağı. Karakterler iyi işlenmiş. :))

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...