6 Kasım 2022 Pazar

Bir Karakter Meselesi 9 (Tsunade)

 

gif:tenor.com 

 Seriye Naruto'dan Tsunade ile devam ediyorum. Animedeki en önemli kadın karakterdi bence. Ne zamandır aklımdaydı yazmak ancak sıra geldi. :)

 Tsunade gençliğinde en iyi medikal ninjaydı. Savaşlarda yaralıları kurtarmaya çalışırdı. Kardeşi ve sevdiğini kaybetmenin acısı ile kendisinde kan korkusu başlar ve işini yapamaz hale gelir, köyü terk eder. Yıllar sonra köye yeni bir hokage lazım olur ve en uygun kişi olarak Tsunade görülür. Naruto'nun ikna yeteneği sayesinde kadın geri döner ve köyün başına geçer.

 İlk karşılaştıklarında Naruto'yu küçümseyen Tsunade onun azmini gördükten sonra her koşulda onun arkasında durur. Öyle ki köyün ihtiyar heyetine (ben böyle diyorum 😅) bile karşı çıkar ve Naruto'nun dilediğini yapmasına izin verir. Aldığı kararlar, gücü ve cesaretiyle kendisine hayran olduğum biridir. Hem fiziksel hem ruhsal anlamda çok dayanıklıdır. Kan korkusunu aştıktan sonra kendini tekrar bulur. Yaşlı olmasına rağmen kendini genç ve güzel gösterebilen hatta büyük miktarda enerjiyi bünyesinde depolayabilen biridir. Çoğu erkek karakterden güçlüdür. İnsanların hayatı için yapmayacağı yoktur, bildikleri iyileştirici teknik sayısı o kadar fazladır ki öldü ölecek derken kendini bile iyileştirmeyi başarır. Azim ve kararlılık yönünden Naruto ile benzerdir. Pek çok kişinin saygısını kazanan bir hokagedir. Naruto'nun bulunduğu konuma gelmesinde en çok emeği olan insanlardan biridir. Fedakar, düşünceli ve korumacıdır. 

 


21 yorum:

  1. Bu animeyi duymuştum ama izlememiştim. Tsunade, okuduklarım kadarıyla iyi bir karakter özelliği taşıyor gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir karakter ama her güzelin bir kusuru dercesine kadını kumarbaz yapmışlar, zaten sürekli kaybettiği için de efsanevi enayi diyorlardı. 😅

      Sil
  2. Kararlı olmak da güçlü olmaktır, o yüzden güçlüsün bence. :))

    YanıtlaSil
  3. Ben bu narutoyu 13 sene felan oluyor bi izledim 10 bölüm civarında izlemiştim. Sasuke ve narutoyu hatırlıyorum sadece🤦‍♂️🤦‍♂️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok az ama ben 2 iki kez izledim animeyi. :)) Zaten sonraki bölümlerde daha güzelleşiyordu.

      Sil
  4. Ne güzel, kadınlar gerçek yaşamda da hep böyle güçlü olsalar keşke😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne güzel olurdu, başta dövüş bile bilmeliler. :))

      Sil
  5. İhtiyar Heyeti çok sevimli ifadeydi :)))
    Teşekkürler tanıştırdığın için. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi ihtiyar olunca diyecek başka şey bulamadım. 😀 Rica ederim, ne demek. :))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Benim de çok sevdiğim karakter. Sinirlenince her yeri parçalıyor, yumruğuyla duvar falan yıkıyor. 😅

      Sil
  7. Yaşlı olmasına rağmen genç ve güzel gösterebilmek baya iyiymiş :))

    YanıtlaSil
  8. Gerçek bir karakter olsaydı hastaneler paylaşamazdı Tsuade'yi :) Kardeşini ve sevdiğini kurtarma konusunda yeteneğini mi kullanamadı orasını tam anlayamadım ama çok büyük acılar yaşamış. Videonun müziği de harikaydı. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin öyle olurdu. :)) Kadın bayağı kural da çıkarmıştır, hiçbir medikal ninjanın savaşa katılmaması gerektiği, sadece kendisi gibi ileri seviyede birinin katılabileceği ile ilgili. :)
      Çok uğraşsa da kurtaramadı onları, sanırım geç kalmıştı. Bir de yıllar içinde daha fazla teknik öğrenmiş oldu. En büyük gücü aslında büyük miktarda enerjiyi alnında depolayabilmesi ve gerektiğinde bu enerjiyi salabilmesi. Bu sayede her şeye yetişebiliyor. Müziği beğenmene sevindim. :)

      Sil
  9. iyi geliştirilmiş bir karakter bence :=)

    YanıtlaSil
  10. ihtiyar heyeti, medikal ninja :) hoşmuş :) naruto sana çok şey borçluuu ülkemizdeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe blogda en çok bahsettiğim şey Naruto oldu galiba, nasıl aklımı çeldiyse. :D

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...