27 Eylül 2022 Salı

Bir Karakter Meselesi 7

 

Gif: tenor.com

 Seriye Mushishi animesinden Ginko ile devam ediyorum. Bence çok orijinal bir karakter, bu yüzden bayağı sevmiştim. :)

 Ginko çok az insanın görebildiği mushi denen varlıkları görmektedir. Henüz çocukken mushiler yüzünden bir gözünü kaybeder ve buna bir çözüm bulunamaz. Sırlarla dolu mushileri araştırmaya başlar ve bunu meslek edinir. Ancak bir sorunu daha vardır, Ginko'nun herhangi bir yerde uzun süre kalmaması gerekmektedir. Aksi halde mushileri bulunduğu mekana çekmektedir.

 Diğer insanların aksine Ginko mushilerden nefret etmez, onları hayatın doğal bir parçası olarak görür. Hatta onlara zarar vermemek için elinden geleni yapar. O tuhaf yaşam formlarıyla arada bir konuşması da bence onların dünyasını çok iyi anlamasından kaynaklanıyor. Mushiler virüsler gibi hiç ummadığı anda insanların içine sızar ve belirtiler ortaya çıktığında çok geç olur. Ginko burada devreye girerek, iyi analiz yaparak mushinin türünü ve onun nasıl uzaklaştırılacağını belirler.

 Ginko hiç alıngan bir insan değil. Ona inanmayan kişiler çok oldu ama bildiğini uygulamaya devam etti. Yeri geldi karşısındakine tokat gibi laflar savurdu ama kimseye arkasını dönmedi. O insanları da mushileri de olduğu gibi kabul edip beklentisiz yaşayan biri. Yapacağını yapıp, işini halledip yoluna devam etti hep. Anime boyunca tek bir başarısızlığı, çözemediği bir durum oldu. Oradaki üzüntüsünü hissedebildim. Aslında başkaları için çabuk endişelenen biri ama belli edemiyor. Yapısı nedeniyle kendisini insanlara çok yakın bulduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden yeterli samimiyeti yakalayamıyor. Biraz unutayım ileride animeyi tekrar izleyeceğim. Beni bayağı etkileyen bölümler vardı. :) Video bırakayım, karmaşık gibi görünse de anime yavaş ilerliyor, sanki ağır çekimde izliyorsunuz gibi ama bu gerçekçiliğini ve doğallığını da artırıyor. :) 

 


15 yorum:

  1. Mushissinin konusunu sevmiştim. Önceki yazılarını hatırlayarak yazıyorum bunu. İzlemeyi düşünmüştüm. Şu an hayata geçirdim. ilk adımı atıp ilk bölümü okuma listesine ekledim. :) Videodaki müzik ve görüntüler harikaydı. Müziğin yükselmeye başladığı an favorim oldu :) Aslında küçük ekranlara göre değil bu anime, büyük tv ekranından izlemek harika olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu ilgi çekici gerçekten. Her bölüm ayrı dertle karşılaşıyor karakterimiz. Dediğin gibi müzik ve görüntüler de harika. Umarım seversin sen de. :) Ben telefondan izledim yine de, tvde izlemek daha iyi olurdu tabii. :)

      Sil
  2. ginko pekiii, senin animeleri hep izlicem zaten :) yetişmek ne zor hepsine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle izle, bu çok uzun da değil biter hemen. :))

      Sil
  3. Bu animeyi hatırlıyorum, konusu çok ilgi çekici gelmişti bana. Karakteri de sevdim bence yakışıklı da. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak uyandırıcı bir anime, özellikle ilk sezon. İkinci sezonda Ginko'yu daha yakından tanıyoruz. Aslında fiziksel görünüş pek ön planda değil animede, Ginko da beyaz saçlı olunca biraz sönük kalabiliyor. Yine de karizmatik bence. :) Bir de düşündüğümden genç çıkmıştı. Sanırım seslendirmeni ve görünüşü nedeniyle daha büyük görünüyor. 😀

      Sil
  4. Animeyi izlememiştim ama bu yazı sonrası çok cazip geldi gözüme, karakter ilgi çekiciymiş fazlasıyla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görselleri de harikadır, tavsiye ederim. İzlerken kullanılan hayal gücüne hayran kaldım, hem kurgu hem çizim konusunda. Ginko karakteri de soğuk gibi görünmesine rağmen çok uymuş animenin atmosferine. :))

      Sil
  5. Animeler konusunda pek bilgim yok. Bu serinin sayesinde hem karakterleri hem de anime detaylarını öğreniyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgin ve yorumun için teşekkür ederim. :) Animeleri arada tanıtsam da bu şekilde karakterleri daha iyi anlatabiliyorum. Yazması da keyifli oluyor. :)

      Sil
  6. Öyle gerçekten, karakter sadece uzaklaştırmakla yetiniyor. Biz insanlar da o kadar olgun olabilsek. Bir zarar verene misliyle karşılık veriyor insanlar.

    YanıtlaSil
  7. Herkesi olduğu gibi beklentisiz yaşamak. Mutluluğun tarifi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle, en iyisini yapıyor. Beklenti olmayınca hayal kırıklığı da olmuyor.

      Sil
  8. Animeleri sayende öğreneceğim galiba. Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki ilgini çeken bir şeyler denk gelir. :) Sevgiler.

      Sil

Gidilemeyen Gezi 🙄

   Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile ol...