16 Eylül 2022 Cuma

Bir Karakter Meselesi 6 (Yuta Okkotsu)

 Bir ara Bir Karakter Meselesi serisini yazıp bırakmıştım. Karakterlerin hepsi Naruto animesindendi, bu kez başka karakterlere de yer vermek istiyorum.


 Jujutsu Kaisen 0'dan Yuta Okkotsu


gif: tenor.com

 Fragmanı ilk izlediğimde bu karakteri çok seveceğimi hissetmiştim, gerçekten de öyle oldu. Anime filmini tekrar izlemek için sık sık sitelere bakıyorum ama hâlâ yok. Daha ne kadar bekleyeceğiz? (Sabırsız ben 😅)

 Yuta'nın hikayesine geçeyim şimdi, daha önce biraz anlatmıştım ama bu kez kendi bakış açımı katarak yazacağım. Biraz spoiler içerir. :) 

 Yuta henüz çocukken kendi yaşlarında bir kızla arkadaş olur. İkisi o kadar iyi anlaşır ki birbirlerine bir söz verirler. Büyüyünce de hiç ayrılmayacak ve evleneceklerdir. Bu sözden kısa bir süre sonra Yuta, arkadaşının geçirdiği kazaya şahit olur. Şoka girer ve kızın ölümünü kabullenmek istemez. O günden sonra Yuta'nın hayatı kararır ve bir lanetle yaşamak zorunda kalır. Onun için çok zor bir süreç başlar, zamanla yalnızlaşır. Kendini insanlardan uzak tutmaya çalışır çünkü başındaki lanet kendisine zarar verenlerin canına okumaktadır. Yuta temiz kalpli ve olgun biri, gördüğü tüm zorbalıklara rağmen kimseye kendisi yüzünden bir zarar gelmesini istemez. Animede hep gözlerinin altını kararmış halde görüyoruz. Bu bana Gaara'yı anımsattı. İçinde bulunduğu uzun vadeli stresli durum yüzünden uyku problemi çektiği çok açık. Sürekli kendinden çok başkalarını düşünerek ve suçluluk hissiyle yaşamış.

 Yuta' nın hayatı Gojo'nun onu bulması ile değişir. Akademide bir hoca olan Gojo onu cesaretlendirip lanetle başa çıkabileceğini söyler. Yuta'nın gideceği okuldaki öğrenciler onu tanımadığı için başta hakkında pek olumlu düşünmezler, sanki onlara ayak bağı olacak zayıf biri sınıflarına geliyor gibi tavır takınırlar. Ancak Yuta'nın sınıfa adım atması ile hepsi şaşkına döner. Bu kısmı izleyip görün, daha fazla spoiler vermeyim. :)

 Azimli ve kararlı olan Yuta sonunda bir umut ışığı bulduğu için elinden gelenin fazlasını yapar, çok çalışır. Bu, çok çalışma hikayelerine bayılırım her zaman. :)) O kendini geliştirmek için uğraşırken kötü taraf da boş durmaz. Yuta'nın sahip olduğu lanet, yani büyük güç akbabaların dikkatinden kaçmaz. Yuta kendini acımasız bir komplonun içinde bulur. 

 Yuta arkadaşlarına kısa sürede fazlasıyla bağlanmıştır. Bunun nedeni bence ilk kez birilerinin yanında kendisi gibi davranabilmesidir. Yani o okulda her şeyi kontrol etmek zorunda değildir, arkadaşları ve Gojo güçlüdür. Ne kadar iyi biri olsa da karakterimiz tecrübesizdir. İçinden geldiği gibi davranır ve engelleri aşmaya çalışır. Zaman zaman öfke ve nefretle dolsa da hep doğru yolu seçtiğini düşünüyorum. Yuta'nın karakter gelişimi, sonda bir şeylerin farkına varması çok iyiydi. Benim için unutulmaz karakterlerin arasına girdi. :) 

 


23 yorum:

  1. bu dizi de listemde pekuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Ay ilk dedim, aha yine Naruto'dan bir karakter ama bu hangisiydi, hatırlamadığım küçük karakterlerden biri filan mıydı, ben bir heyecan bir heyecan :D
    Ama olsun, bunu da izlerim belki o yüzden okumayayım şimdi, spoiler içeriyor galiba, değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naruto'dan daha koymak istediğim kişiler vardı ama çok ara verince bırakmışım sonra. Bir de çok az anılsa bile spoiler olacak karakterler var, onlara girmedim hiç. :)) Naruto'dan olmadığı anlaşılsın diye açıklama yazdım. Farklı animelerden birkaç kişi daha eklemeyi düşünüyorum. :)
      Bunu okuma o zaman, spoiler var. Daha önce anime dizisini ve filmini yazdım, arama kısmına Jujutsu Kaisen yazarsan çıkar. Onlara bakabilirsin. Bir Naruto değil ama dövüş sahneleri, aksiyonu çok iyi bunun. Filmini tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum. :))

      Sil
  3. Anime çok fazla izlemez oldum. Önceden çok izlerdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hâlâ severek izliyorum, diğer filmlerden dizilerden daha beğeniyorum. :)

      Sil
    2. Evet izleyince kendine bağlıyor :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Pek anime izlemem ancak, paylaştığınız Yuta'nın hikayesi gerçekten çok ilginçti. Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Vakit ayırdığınız ve yorum yaptığınız için teşekkürler. Yuta'nın hikayesi çok ilgimi çekmişti, anlatmak istedim. Selam ve saygılarımla. :)

      Sil
  5. Selamlar, başlığı görünce hemen arattım, izleyecektim ama ne zamandır aramamıştım. Animemirrorz diye bir sitede gördüm, hafızaya aldım. İlk fırsatta da izlerim. Yazını tam okumadım spoiler korkusundan. İzleyince tekrar gelirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O siteye bir ara bakmıştım ama yoktu film diye hatırlıyorum. Şimdi yine baktım ama çeviri bozukmuş, çevirinin otomatik olduğunu yazmış ekleyen de. Bence Türkanime'de yayınlanmasını bekleyelim. :))

      Sil
    2. Benim verdiğim sitedekinin görüntüleri -başlarına baktım sadece- bozuk mu sence, sinema çekimi havası verdi bana. Yorumlara bakmamıştım. Bekle dersen beklerim. Geç olsun güç olmasın :))

      Sil
    3. Ben de çok az baktım, garipti evet, sinema çekimidir. Bekleyelim en iyisi, bu şekilde izlemek güzel de olmaz. :)) Çeviri de kötü zaten.

      Sil
  6. Animeyi ilk kez görüyorum ama karakter hakkında yazdıklarını okuyunca merak etmeye başladım. Listeme alayım hemen, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversin, henüz nete düşmedi sanırım düzgün bir çevirisi. Ben sinemada izlemiştim. :) Bu karakter anime filminde var, ilk sezon dizisinde yok. İkinci sezonda yer alacakmış ama, o yüzden merakla ikinci sezonu da bekliyorum. :))

      Sil
  7. Yuta yi öyle iyi anlatmışsın ki çok sevdim. Ben de not aldım, umarım okuyabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakteri iyi anlatabildiğime sevindim. :) Mangası var ama okumadım, animesini izledim sadece.

      Sil
  8. Merak uyandırıcı bir karakter gerçekten, eline sağlık Duygu'cum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı sevdiğim bir karakter oldu. Sanki uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımı görmüş gibi hissettim izlerken. :)) Teşekkürler Erencim. :)

      Sil
  9. Karakter olarak ilgi çekici vallahi, genel kültürüme katkın büyük sensei. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilgi çekici bir karakter. Duruşu, kişiliği ile çok sevdim. Seslendirmeni de çok iyi iş çıkarmış, ruh halini iyi yansıtmış karakterin. :)) Katkım olduysa ne mutlu bana canım. 😊🌺

      Sil
  10. Animeleri pek sevemedim ama olsun güzel tanıtım:)

    YanıtlaSil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...