8 Eylül 2022 Perşembe

Kitap Alışverişim 5



 

 Bu yıl fırsat buldukça kitap alıyorum. :) Ne zamandır Tolkien'in kitaplarını okumak istiyordum. Şu ana kadar sadece Hobbit'i okumuştum. Yüzüklerin Efendisi film serisine bayılsam da kitaplarını henüz okumadım, onları daha sonra almayı düşünüyorum. Amazon'da bu üç kitabı indirimde görünce hemen aldım. Üçü 110 tl tuttu, aynı gün 120 tl kitap alana 40 tl indirim kampanyası başlamış, onu kaçırdım. Kitap alacaksınız aklınızda bulunsun. :)) 

  Kitapların resimli olduğunu bilmiyordum, görünce sürpriz oldu, çok güzel baskılar. Gondolin'in Düşüşü renkli baskılı, Hurin'in Çocukları renksiz baskılı. Silmarillion'un ise sayfadaki kenar boşlukları biraz fazla ama olsun. Tolkien fantastiğin babası gibidir. İthaki'den bu kitapları okuyacağım için mutluyum. :)






53 yorum:

  1. Keyifli okumalar olsun :)

    Kitap fiyatları malum :( kütüphaneleri de arada yokla derim.Tolkien koca bir külliyat:) Yuzuklerin Efendisi'ni (Metis yayınları) kütüphaneden okumaya aldım.ilk kitabı bitirdim.orada da illüstrasyonlar ve haritalar var, hatta ikinci kitapta koca bir orta dünya afişi, güzel kılıyor bu ayrıntılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      İndirimli fiyat bulunca alıyoruz mecburen. :) Bir HP bir de Yüzüklerin Efendisi setlerini almak istiyorum, kitaplığımda olmalı, gerisini kütüphaneden de okurum dediğin gibi. :) Çizimlerin olması çok güzel gerçekten. :)

      Sil
  2. gondolin i okumadım, diğer ikisini okudum, ikisi de iyi, silmarillion daha iyi, turin de o evrenle ilgili ayrıntılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerden başlayacağım artık, merak ediyorum kitapları. :) Gondolin bu resimler için bile alınır. :))

      Sil
  3. Keyifle oku Duygucuğum. İzlenimlerini de yazarsın umarım 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sibel. 😊 Yazarım tabii. :)

      Sil
  4. Bayağı olmuş okuyalı. :) Yazarın hayal gücü ve anlatım tarzını seviyorum. Bu kitapları da okumak için sabırsızlanıyorum. Teşekkür ederim. :))

    YanıtlaSil
  5. Keyifli okumalar. Ben Yüzüklerin Efendisi serisine sevmeyecekmişim gibi geldiğinden hiç bulaşmadım. Bazen küçük oğlumun aldığı bu tarz kitapları okuyorum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :) Filmlerini sevenler kitabını da sever ama herkesin zevkli farklı tabi. Ben de aşk kitaplarını sevmem mesela kolay kolay. Klasiklerin de romantik içerikli olanlarını sevmiyorum, insan ilişkileri sıkıcı geliyor.

      Sil
  6. Bir fantastik sever olarak mesafeli durduğum tek yazar Tolkien sanırım, kızkardeşim fanı ama ben o evreni o kadar da sevemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesafeli durduğun tek yazar olmasına çok şaşırdım. Piyasada o kadar kötü fantastik kitaplar var ki, ben kaliteli olanları seçip okumaya çalışırım. Tolkien'i fantastiğin babası olarak görüyorum zaten. Bir de Harry Potter ve Drizzt serisinin yeri ayrıdır bende. :)

      Sil
    2. Drizzt'i senden duymuştum. Dune ve Vakıf'tan sonra onu da okumak istiyorum. Tolkien'de beni cezb etmeyen bişey var. Mesela Hobbit'i bir o kadar severken Yüzüklerin Efendisi'ni okuması zor buluyorum. Hurin'in Çocukları'na başlayıp sonra ay yok deyip bırakmıştım.

      Sil
    3. Umarım seversin Drizzt'i. :) Hobbit'in dili daha sade ve olaylar hızlı gelişiyor, o yüzden öbürlerini daha çok seveceğimi düşünüyorum.

      Sil
  7. Hurin'in çocukları'nı çok merak ediyorum, Harika kitaplar Duygu'cum keyifle oku:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Erencim, ben de merak ediyorum onu ama önce Silmarillion'dan başlamam lazımmış. :)

      Sil
  8. Hurin'in çocukları kitabını ilk kez duyuyorum ve not alıp müsait bir zamanda edinip okuyayım bakalım:) Elinize sağlık hocam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hurin'in Çocukları Silmarillion'da geçen bir hikayenin detaylandırılmış haliymiş. Fazla bilgim yok benim de. :)

      Sil
  9. Keyifli okumalar diliyorum. Resimler şahane görünüyor. Resimler olmasa okuyarak o dünyayı gözümüzde canlandırabilir miyiz diye de merak ettim. :) Bu hafta Yt de Barış Özcan'da Tolkien'i konuk etmiş, gündemde olan bir yazar. Gerçi hep gündemde galiba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlerle daha iyi oluyor tabi, çok güzel fikirmiş böyle basmaları. :) Dinlememiştim o videoyu, bir bakayım, merak ettim. Evet, Tolkien hiç eskimiyor. :) Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Gondolin'in Düşüşü elime geçtiğinde resimli olduğunu görüp ben de şaşırmıştım :) diğer ikisini almadım okumadım daha ama silmarllion'un ağır olduğunu okumuştum bir kaç yerde önce yüzüklerin efendisini oku istersen ben de ilk iki kitabı okudum üçüncü de kaldım onu da bir ara okusam süper olucak keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de üstünde yazıyor, hiç fark etmemişim, çok sevindim görünce. :)) Okuma sırasında Yüzüklerin Efendisi bu kitaplardan sonra geliyormuş. O yüzden sıraya göre okumak istiyorum. Teşekkür ederim, üçüncü kitabı okursun fırsat bulunca. :)

      Sil
  11. Kitaplar çok güzelmiş gerçekten :) Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimli olduğunu bilsem daha önce alırdım, nedense çok hoşuma gitti, parlak kağıda basmışlar bir de. :)) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  12. Kitap Alışverişim 4 'te epey kitap vardı diye hatırlıyorum:) Uygun buldukça almak lazım aslında, nasılsa okunuyor bir şekilde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kitaplar çoktu ama fiyatları daha uygundu. Bunlar biraz kalın da ve baskıları güzel olunca biraz pahalı. İndirimle iyi alabildim yine. :)

      Sil
  13. Fantastikte hepsini beğenmem ben de ama Tolkien iyi yazıyor, sevmediğim detaylar da yok, iyi kitapları. :)
    Onu hiç okumadım, nasılmış bakayım. Ben de netten ya da pdf pek okuyamam, basılı kitap iyi oluyor. :)

    YanıtlaSil
  14. Resimli kitaplar da güzel oluyor. Bakalım sevecek misin kitapları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok güzel oluyor. Yüzüklerin Efendisi serisini izlediğim, Hobbit'i okuduğum için bu dünyayı az çok biliyorum, severim o yüzden. :)

      Sil
  15. Keyifli okumalar.

    Ben de Hobbit'i okudum. Şimdi Yüzüklerin Efendisi serisini okumak istiyorum. O dünyayı anlatan kitapları şimdilik okumayacağım. Belki ileride o dünyayı özlersem okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      Kitaplar çok olunca insanın gözü korkabiliyor ama kaliteliyse değer bence. Piyasada zayıf kurgu ve dille yazılan çok kitap var, onlar yerine çok iyi yazılmış bir dünyayı okumayı tercih ederim. :) Fırsatın olursa belki okursun. Yüzüklerin Efendisi'ni takip ediyorum, indirime girerse alabilirim.

      Sil
  16. Zaman zaman fantastik edebiyat okurum ama bu serinin filmini bile çok sevememiştim o yüzden kitaplarını okumayı da hiç düşünmedim. Size keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastik Edebiyat diyince ilk akla Yüzüklerin Efendisi gelir, beğenilmemesi ilginç geliyor bana. :) Ben de klasikleri falan sevemiyorum, ilgi meselesi. Teşekkürler. :)

      Sil
  17. Tolkien in bu kitaplarını bilmiyorum. Yüzüklerin efendisi okumuştum hatta kitapları ödünç verdim geri gelmedi en sinir olduğum şeylerden biri. Keyifli okumalar ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödünç verilen kitaplar pek gelmiyor, sevdiğim kitapları bir daha ödünç vermeyeceğim ben de. Teşekkür ederim. :))

      Sil
  18. Bu kitapları bilmiyordum şimdi sende gördüm listeme ekledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversin, Gondolin'in Düşüşü'nü ben de yeni öğrendim sayılır. :)

      Sil
  19. Çok duyduğum ancak hiç okumadığım bir yazar. Kitap okuma konusunda sınfta kaln biriyim zaten. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hobbit adlı kitabı en sade olan sanırım, başlangıç için uygun olabilir. :) Bazı dönemler ben de hiç okuyamıyorum. Blogda çok okuyanları gördükçe biraz hevesleniyorum ben de. :)

      Sil
  20. Tolkien külliyatı oluşturmaya başlamışsın. Keyifli okumalar Duygucum. Hepsi çok güzel görünüyor. 💙💙 Yüzüklerin Efendisi tek cilt var ben de ama daha okumadım. Çok merak ediyorum. Kitaplar ve filmler birebir aynı değil bu arada. Fantastik edebiyat için önce basit eserler okunmalı, ondan sonra böyle yapıtlar okunabilir. Tabi zevk meselesi de var neyse. Ben klasikleri de severim. Güzel olan her şeye açığım. 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, başladım Mervecim. 😀 Yüzüklerin Efendisi'ni tekli cilt mi yoksa üçlü mü alsam karar veremedim daha. Ünide ilk kitabın başını okumuştum ama sınavlar yüzünden devam edememiştim. Filmle kitaplar arasında farklar oluyor muhakkak. O yüzden kitaplarını okumak ayrı güzel olacak. Fantastikte ben çok emek verilmiş, uğraşılmış kitapları daha çok seviyorum. :)) Klasiklerin içinde romantizm çok var, sevdiğim tarzda da olmuyor genelde. Diğer konuları sevebilirim, arada okuyorum bana hitap edebilecek konusu olanları. 🙂 Yorumun için teşekkürler canım. 😀

      Sil
  21. amanın çok güzeel ^^ yüzüklerin efendisi kitaplarındaki haritaları inceleyip ezberlerdim ^^ ben de diğer kitaplarını alıp okumak istiyorum kitaplıkta tolkien için ayrı bir bölüm yapmak hoş olur ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolkien için ayrı köşe oluşturmak güzel gerçekten. :) Hepsini okumak için sabırsızlanıyorum. :))

      Sil
  22. Çok iyi yapmışsın keyifle oku inşallah:)
    Tolkien çok iyi bir yazar ama bu eserlerini ben de okumadım, yorumlarını merakla bekliyor olacağım canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. 😊
      Ne zamandır aklımdaydı ama ancak alma fırsatım oldu. Okudukça paylaşırım. :)

      Sil
  23. En iyisi fırsatını bulunca kitap almak. Sana da iyi okumlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, sürekli indirimleri takip ediyorum. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  24. Selam aleyküm kitaplarınız hayırlı olsun hocam blogunuzu takipe aldım sizde bloğumu takip edermisinizhttps://bilgidayi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam teşekkürler hocam. Bakacağım bloğunuza.

      Sil
  25. Teşekkür ederim canım, zahmet oldu sana da. Elime geçerse haber ederim. :)

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel seçimler olmuş. Bende de Tolkien'e ait birçok kitap var fakat arasında okumadıklarım var hala - Silmarillion özellikle çok merak edip henüz okuyamadıklarım arasında. İyi okumalarr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda okunmayabiliyor, yazarın çok kitabı var. Ben de tek Hobbit'i okumuştum. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  27. Hayranım okuma aşkına <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda çok daha fazla okuyanlar var, ben yavaş okuyorum. 😊 Bir iki yıl yeter bana elimdekiler. 😅

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...