29 Temmuz 2022 Cuma

Totsukuni no Shoujo-2022 (Anime)

 


 Geçenlerde animenin 10 dklık kısa versiyonundan bahsetmiştim. Bu sefer 1 saat 10 dklık bölüm yayınlandı ve öncekinin aksine diyalog vardı.

 Anime masalsı havasının yanında soyut ögeler de içeriyor. Bu yüzden konusuna kısaca değineceğim. İnsanların güven içinde yaşadığı İç Diyar ve karanlık yaratıkların olduğu Dış Diyar var. Lanetlenmemek için insanlar Dış Diyar'dan uzak durmak zorunda. Ancak diğerlerinden farklı kara varlıklardan biri ormanda bir kız çocuğu ile karşılaşır. Onu öylece savunmasız bırakamaz, yanına alır. Shiva'nın ihtiyaçlarını karşılar, ona yatacak yer verir, yemek yapar. Yanlışlıkla lanetlememek için kıza asla dokunmaz, onu diğerlerinden de korumaya çalışır. 

 Öncelikle çizimlere bayıldım, çok farklı bir teknik uygulamışlar. Sahneler tablolardan çıkmış gibiydi, sanki her ana özen göstermişler, geçişler harikaydı. Tüm bunlar animeyi soyut bir noktaya taşımış ve çok da güzel olmuş. İzlerken kendimi o dünyanın içine düşmüş gibi hissettim. Çizim konusunda bende bu hisleri uyandıran şu ana kadar bir Mushishi bir de bu anime oldu. Hayranlıkla izledim. Karakterler arasındaki zıtlık, canlı renklerin arasında bile mükemmel göze çarpıyordu. Karanlık ve aydınlığın bağı güzel aktarılmış. İkiliyi çok sevdim ben, aralarındaki dostluk çok güzeldi. Seslendirmenlerini de başarılı buldum. Çok tatlı, huzur verici bir animeydi.

 Manga uyarlaması olduğu için sadece belli kısmını izlemiş olduk. Devamını oldukça merak ettim, fırsat bulduğumda mangasını okuyacağım. 




32 yorum:

  1. Sınavdan sonra kesinlikle ben de izleyeceğim, 10 dakikalık sessiz halini izlemiştim. O da güzeldi ama bu daha da güzelmiş anladığım kadarıyla. Kalemine sağlık canım, güzel yorum yapmışsın. Merak uyandırıcı. 💙🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak izleyin Mervecim. Kısa olanı izlerken konusunu bilmediğim için kafama göre yorumlamıştım, uzun haliyle daha anlam kazandı. Ve izlerken zaman nasıl geçti hiç anlamadım. 😃💙

      Sil
  2. Evet, fragmanında da çizimi çok hoş görünüyor. Merak ettim ve izleyecekler listeme ekledim, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin. :) Bitince üzüldüm, çok kısaymış gibi geldi.

      Sil
  3. Resim ve konu bana biraz büyücünün gelini animesini hatırlattı. Bir ara buna da bakacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona benzetildiğini okumuştum, not aldım bakarım daha sonra. :))

      Sil
  4. Güzele benziyor, not aldım :)

    YanıtlaSil
  5. Gamze Hanım, yazdıklarınızdan farklı olarak yorum yapmak istiyorum. Yazınıza daha sonradan tekrar yorum yapacağım ''göderinize uygun olarak''.Bir yazımda bana Kpss'ye gireceğinizi söylemiştiniz sanırım o yüzden yarın ki sınavda başarılar diliyorum. Umarım gönlünüzden geçen ne varsa hayırlısıysa kabul olur ve istediğiniz puanı alırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalgınlıktan oldu sanırım, Duygu ben. :)) Evet, yarın gireceğim sınava. Çok düşüncelisiniz, iyi dilekleriniz için teşekkürler, hayırlısı olsun. 😊

      Sil
    2. Çok özür dileriimm Duyguu :( isimler ve yüz simalar konusunda aşırı kötüyüm yazılanı bile görmüyorum. Gerçekten özür dilerim kusura bakma.

      Sil
    3. Hiç önemli değil, ne kusuru. :)) Hepimiz karıştırabiliyoruz, isim yazılı olmazsa ben de karıştırıyorum. :)

      Sil
    4. aa yarın mı o, ben de bol bol başarılar diliyorum öyleyse:)

      Sil
    5. Evet, yarın. Çok teşekkür ederim. :)) Fazla düşünüp heyecan yapmayım diye bugün boş boş takılıyorum.

      Sil
  6. O seriyi okumadım ama dediğin gibi küçük bir benzerliktir. Öyle çok derin konusu yok zaten, iki karakterin bağı, arkadaşlığı işleniyor. Biri karanlıkta ama durumu kabullenemiyor, diğeri her şeyden habersiz, saf bir çocuk. İyi ikili olmuşlar. :) Tavsiye ederim, bir çırpıda bitti bir başlayınca. :))
    Teşekkür ederim, ben de sana başarılar dilerim. Ben yüz kere girdiğim için tabi öncekilerden iyi yaparım gibi geliyor ama istediğim puan olur mu bilmiyorum. Kısmet artık. :)

    YanıtlaSil
  7. hımms bu da alınır listeye, bu arada attack on titana başladım ve hayran oldum yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de alınır. :) O çok iyi gerçekten, 2,5 sezon mu ne izlemiştim, sonra baştan başlayacağım. Eren karakterini seviyorum, isminden dolayı sanki Türkmüş gibi geliyor insana. 😄 Levi ve Mikasa'yı da severim.

      Sil
  8. Fragman ilgi çekici görünüyor, not aldım:))) Bu arada sınavda başarılar ve bol şanslar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgini çekmesine sevindim. :)) Çok teşekkür ederim. 😊

      Sil
  9. Animelere başlamak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ama notumu aldım. 😅🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar seçenek var ki, hangi türü seversin? İzledikçe anime tanıtımı yapıyorum, fikir sahibi olabilirsin. 😀

      Sil
  10. Kara varlık ama yüreği aydınlıkmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tam öyleydi. Doğru bildiğini yaptı hep. :)

      Sil
  11. Hımm merak uyandırıcı, izleme konusunda oldukça zayıfım ama mangasına bende bakabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangası güzelse bile sırf çizimler için izlenir, çok uzun değil. :)

      Sil
    2. Totsukuni no Shoujo naif bir animeydi. Doktora canavar demek haksızlık olur bence. Shiva onu nasıl görüyorsa anime de öyle aktarmış bize onun gözlerinden izletmeyi başarmışlar. Dokunmadan sevmekte ayrı bir beceri... Japonların ruhani dünyasını anlamak ya da efsanelerini bilememek mi diyeyim karar veremedim ama bu konuda sınıfta kaldığımı hissettim. Farklı bir kültür... Jenerikteki şarkı da harikaydı. İyi ki keşfetmişsin iyi ki izlemişim diyorum, çok teşekkürler :)

      Sil
    3. Evet Shiva'nın gözlerinden başarıyla anlatılmış. Orada kız sensei diyordu aslında, genelde bizim kullandığımız hoca, öğretmen anlamında kullanırlar ama doktor anlamına da geliyor mu bilmiyorum. :)
      Japon masallarını okursak belki daha fikir sahibi olabilirdik. Bu tarz anlatımlarını çok seviyorum. Hem masal hem gerçek gibi. Beğenmene sevindim. :))

      Sil
    4. Animenin çevirisinde küçük kız kendisini tedavi ettiği için ona doktor diye hitap ediyordu. Ama kulağıma sensei kelimesinin çarptığını da hatırlıyorum. :)

      Sil
  12. Dediğin gibi çizimleri çok şahane, konusu da hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim, sırf çizimler için izlenir. :))

      Sil
  13. Merak uyandırıcıymış bakabilirim buna :)

    YanıtlaSil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...