22 Ağustos 2022 Pazartesi

Kitap Alışverişim 4

 


 Merhabalar, memlekette olduğum için bir süredir paylaşım yapmamıştım. Dün iki üç kitap alma niyetle Amazon'da dolaşırken Merve'nin bahsetmesi üzerine uygulamayı indirdim, 150 TL ve üstü alışverişte 50 TL indirim vardı. Zaten 5 kitap alınca da bir miktar indirim kazanıyorsunuz. Alışverişe başladım ve 150 TL civarına 7 kitabı tamamladım, indirimlerle 96 TL ödedim. Uygulamadan ilk kez alışveriş yapanlar için bu indirim geçerli sanırım, haberiniz olsun. 

 Arada sırada klasiklerden alıp okurum, Oblomov ve İki Şehrin Hikayesi ilgimi çekiyordu ne zamandır. Düşündüğümden kalınmış kitaplar, buna sevindim. 🙂

 Cengiz Aytmatov'dan sadece Beyaz Gemi'yi okumuştum. Kalemini sevdiğim bir yazar. Beğenilen bu kitabına geldi sıra. 

 Daha önce Koreli bir yazar okumamıştım sanırım, bu kitaptan başlamak istedim. Cezaevinde başlayan bir arkadaşlığı anlatan Mutlu Günlerimiz pek çok ödül almış, konusu ve kapağı hoşuma gitti. 

 Uzun süredir aklımdaydı, blog arkadaşlarımızdan İrem Can'ın kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum. Kendisine buradan ulaşabilirsiniz. 😃

 Masallar kitabını İlkay'dan duymuştum ve çok ilgimi çekmişti. Daha okumadan sevdim diyebilirim. :)

 Altıncı Koğuş sepete son anda eklediğim bir kitap oldu, 150 TL üstüne çıkmak için sepete attım açıkçası. Tabi konusu da ilgimi çekiyordu, şimdi almasam sonra alırdım. :)) Şimdilik benden bu kadar, bayağı okunmamış kitabım birikti. Önümüzdeki aylarda bol bol okuma fırsatım olacak. Görüşmek üzere. 


39 yorum:

  1. Benden bahsetmişsin ehehe. 😂 İyi okumalar dilerim. İki Şehrin Hikayesi müthişti. Oblomov'u ve Gün Olur Asra Bedel'i çok merak ediyorum. Tüm kitapları okuyunca yorum beklerim. Bloğun bu paylaşımla canlanmış oldu, sevindim. 🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Mervecim, sayende fazladan kitaplar aldım. :)) İki Şehrin Hikayesi'ni sen çok övdüğün için aldım, zevklerimiz uyuyor genelde. 😀 Yorumlarım tabi kitapları okudukça. :)

      Sil
  2. Keyifli okumalar olsun :) İki şehrin hikayesi şahane, seveceksin.Altıncı koğuşu fikri yönden güzel ama ruhsuz bulmuştum:) benim yakalayamadım ruhu okurken sen bulursun umarım :) uygulamayı duymamıştım, bakayım bi ben de , teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)) İki Şehrin Hikayesi'ni iyice merak ettim. Altıncı Koğuş'u sevecek miyim bakalım, hiç belli olmuyor benim sağım solum da. :))

      Sil
  3. bu listede irem can ı henüz okumadım, demiştim ya henüz kitap almıyorum, migros ve bzaen de yerden almak dışında, mutlu günlerimiz i de okumadım, okuyunca yazarsın iyiyse okurum ben de, diğerlerini okudum, beşi de iyi kitap, iki şehrin hikayesi ingilizce dizilnde en çok basılan ve okunan kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet demiştin. :) Mutlu Günlerimiz'i severek aldım da beğenirim İnşallah. Yazarım okuyunca. Klasikleri az okuduğum için çoğunu okumadım, konusunu beğendiklerimi alıyorum sadece. O kadar okunuyorsa güzeldir. :)

      Sil
  4. Çok güzel kitaplar gerçekten, 7 kitap için 96 TL şu an hayal gibi bir fiyat hem de :) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Oldukça uyguna geldi gerçekten. Birkaçı da kalın kitaplar, bayağı idare eder beni.

      Sil
  5. İki Şehrin Hikayesi başlarda sıkar gibi ama sonra açılıyor. Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bir başlayınca gerisi gelir. :)

      Sil
  6. Fırsat buldukça okur, yorumlarım müfred. :)

    YanıtlaSil
  7. Herman Hesse'nin kitaplarını son okuduğum kitap alışveriş yazılarında sıkça gördüm... Charles Dickens'ın kitabının da önizlemesini buldum nette. Hayli uzun bir kısmı yayınlanmış. Okuduğum kısımlar hoşuma gitti.
    Amazon'dan bir siftah yapsam iyi olur aslında. Okuyamasam bile arada bir kitap almak iyi hissettiriyor :)
    İyi okumalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de merak ettiğim yazarlardı, beğeneceğimi düşünüyorum kitapları. :))
      Amazon uygun ya, kitapyurdunu bile bıraktım diyebilirim. Bir de kargo çok hızlı, bir günde elime ulaştı. Denemelisin bence, güzel bir site. Almayı düşündüğüm kitapları önceden listeye ekliyorum, sonra tek tek aramama gerek kalmıyor. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  8. Amazon'dan hiç alışveriş yapmadım daha önce, bugün ikinci kez karşıma çıkıyor, kitaplığımda okunmayı bekleyen çok kitabım olsa da ben de şansımı deneyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir denemek lazım, kampanyalar indirimler iyi oluyor. Zam gelirse diye bu fırsatı kaçırmadım ben de. :)

      Sil
  9. Harika kitaplar almışsın Duygu'cum, amazon indirimi de şahaneymiş, keyifli okumalar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Erencim. İyi denk geldi indirim. :)

      Sil
  10. Herman Hesse çok sevdiğim yazarlardan, tüm kitaplarını okumak isterim, aldığın kitabını duymamıştım :) İki şehrin hikayesi tam bir başyapıt :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki yazarı da okumak için geç kalmışım. :) Sabırsızlıkla okuyacağım.

      Sil
  11. Keyifle yaptığım bir alışveriş oldu. Almak istediğim ve listeye eklediğim çok kitap vardı, bayağı ekleme boşaltma yapıp bunları seçtim sonunda. :)) Masallar önerin için teşekkürler. Altıncı Koğuş kısa okursun. :) Hangi kitabı önce okuyacağımı da bilemiyorum, kararaız kaldım, daha diğer aldıklarım duruyor. :) Teşekkürler İlkay.

    YanıtlaSil
  12. baksana, bcp seçkin yazarlara burdaki ghançorov, çehov, hesse, dickens, aytmatov, hepsi girer kuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit az kaldı, bunları hemen okur muyum bilmiyorum. Belki yazarım bir şeyler. :)

      Sil
    2. bir tanesini okusan yeter, hesse kısa :)

      Sil
  13. Masalları alayım ben, masaş kelimesi bile yetiyor beni büyülemeye. Bu arada kpss yeniden mi giriceksin, hep aklıma sen geliyorsun, iptal edildi haberlerini gördükçe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün başladım okumaya, ilk masal güzeldi, sonrakiler nasıl merak ettim. :)
      18 eylülde tekrar gireceğim, olduğu kadar çalışmaya çalışıyorum. İster istemez biraz koptum dersten, sıcak havalarda da zor. Hayırlısı bakalım.

      Sil
    2. Can sıkıcı bir durum, çalışma motivasyonu düşer insanın haklısın, dilerim öncekinden daha iyi geçer, şansın açık olsun 🍀💗

      Sil
    3. Öyle gerçekten, çok teşekkür ederim. 😊

      Sil
  14. Çok güzel bir alışveriş olmuş, çok güzel kitaplar almışsın:))) İrem Can'ın kitabını geçen sene okumuştum ve çok sevmiştim, güzel kitap. İki Şehrin Hikayesi kitabını herkesten duydum ama ben henüz alıp okumadım:) Cengiz Aytmatov'un kalemini severim, Toprak Ana kitabını da özellikle tavsiye ederim:))) Keyifli okumalar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için. Toprak Ana da aklımda olsun. :) Çoğu kişinin okuduğu kitapları daha yeni okuyorum. Geç olsun güç olmasın. :))

      Sil
  15. Hep söylerim, keşke okuduğum bütün kitapları blogumda iki satır da olsa yazabilseydim. Oblomov'u okuduğumu zannediyorum. Diğer kitaplar da güzel. Okuduktan sonra düşüncelerini yazarsan hem kendin için bir kayıt oluşturursun hem de biz zevkle okur yorumlarız. İyi okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog o bakımdan güzel, yoksa ben de hiç not alan biri değilim. Okuduğum bazı kitapları görünce hatırlıyorum, bunu okumuştum diyorum. :) Okudukça tek tek paylaşıyorum, biraz yavaşım bu aralar ama olsun. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  16. Kârlı bir alışveriş olmuş. Hepsini iyi günlerde oku.

    Oblomov'u çok sevmiştim. Masallar benim de İlkay'dan duyduğum ve merak ettiğim bir kitap. İki Şehrin Hikâyesi kitaplığımda okunmayı bekliyor. Seveni çok olduğu için benim de beklentim büyük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) İki Şehrin Hikayesi'ni herkes sevdiği için ben de merak ettim.

      Sil
  17. İki Şehrin Hikayesi için yorumunu hevesle bekliyorum. Gün Olur Asra Bedel ve Oblomov benimde okunacaklarım arasında. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu alışverişimde daha garantici davrandım, beğeneceğime inandıklarımı seçtim. :)) Sadece Koreli yazarı hiç bilmiyorum, bakalım nasıl çıkacak kitap. :)

      Sil
  18. Yıllar önce Gün Olur Asra Bedel ve İki Şehrin Hikayesini okumuştum. Hesse'nin kitaplarını da merak ediyorum ama tanışamadık henüz. :)
    Hepsi çok güzel görünüyor, keyifli okumalar dilerim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de ancak alma fırsatı bulabildim bu kitapları. Okumak için sabırsızlanıyorum. :))

      Sil
  19. Çok güzel kitaplar seçmişsin keyifli okumalar ☺️

    YanıtlaSil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...