23 Şubat 2021 Salı

Naruto/Naruto Shippuuden 2

 




Evet sıra 2.sezona geldi. Ben Shippuuden'i ilk sezondan daha fazla sevdim. Aradan birkaç yıl geçmesi, herkesin değişik tekniklerde ustalaşması ilgi çekiciydi. Karakterlerin büyümelerine şahit olmak içten içe onlara daha çok bağlanmamı sağladı. Tabi aksilikler de bitmez, bu sezonda pek çok güçlü karakter ölür. Kimileri gerçekten beklenmedik ve üzücüydü. 

İlk sezona göre aksiyon bol, çok daha fazla karakter var. Dünya sinsiler, tehlikeliler, intikamcılar, çıkarcılar yüzünden büyük bir savaşa sürüklenir. Kullanılan tehlikeli tekniklerle daha önce ölenlerden bir kısmı da savaşa dahil edilir. Dram da eksik olmaz. Ölmüş olan bir yakınını düşmanın safında görüp (kontrol altındalar çünkü) ona karşı savaşmak zorunda olmak kolay değildir. 

Biraz da Naruto'nun içine hapsedilmiş olan canavar tilkiden bahsetmek istiyorum. Çok büyük bir enerjiye sahip bu devasa tilki sürekli birilerinin içine mühür ile hapsedilmiş, böylece insanlar ondan korunmayı başarmış. Ancak taşıyıcı kişi öldüğünde canavar yine saldırıya geçer. Taşıyıcılar canavarı sevmez, çünkü diğer insanlar tarafından dışlanırlar. Halbuki hayatları zaten zordur, bir canavarı idare etmek kolay değildir. Tıpkı Gaara'nın kendi canavarına yenik düşüp insanları katletmeye başlaması gibi... Naruto ise diğer taşıyıcılardan farklı olarak içindeki canavarla barışık olmanın yolunu bulur ve savaş sırasında canavarın da yardımı ile büyük başarılar gösterir. Bu arada Naruto'nun Gaara'yı olumlu yönde değiştirdiği kısma bayıldım. 😇

Bu sezonda kimsesiz Naruto'nun anne, babası ve geçmişi hakkında her şeyi öğreniyoruz. Ne kadar da çile çekmişler. Buna rağmen Naruto'ya belli zamana kadar pek sahip çıkılmadı. Hocası Jiraiya sayesinde çok gelişen Naruto tüm bu olumsuzlukları aşmış, kendini herkese kanıtlamıştır. 

Animede en sevdiğim karakterlerden biri İtachi. İlk sezon hain olarak gösterilen ama bunun altında çok farklı sebebi olan insan. Hiçbir şey algılandığı gibi değildir diyorum. Gelişen şartlar, ağır bir seçime zorlanması, bir de hain olarak yaftalanması, hayattaki tek yakını kardeşi Sasuke'nin onu öldürme hırsıyla intikam peşinde koşmasıyla animenin önemli karakterlerinden biridir. Bunun gibi pek çok karakterin acı çekişini izliyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen gelişen ölümsüz dostluklar, bağlar, güven, sadakat, güçlerini birleştirme çok iyi işlenen konular. 

Kaç bölümde ağlamışımdır bilmiyorum bile. O kadar etkileyici ve duygusal bir anime ki başka hiçbir anime, film ya da kitapta bu kadar ağlamamışımdır. Derin anlamlar içeren sözleri, kendinize çok yakın hissedebildiğiniz mükemmel karakterleri, verdiği dersler ve başarılı kurgusu ile diğer tüm animelerden ayrılır benim gözümde. Ayrıca müzikleri de birbirinden güzeldir. Puanım: 100/100 😀👍

Tekrar izlemeye başladığım 1.sezonu neredeyse bitirdim, 2.ye geçmek için can atıyorum. Çünkü her şeyin farkında olarak izlemek olanları daha geniş açıdan görmemi sağlıyor. Ya da daha önce anlamsız bulduğum, dikkat etmediğim şeyleri daha iyi anlıyorum. Eğer animeleri seviyorsanız muhakkak başlayın derim. 😎 Yalnız ekleme bölümleri çok fazla. Animenin mangaya yaklaştığı bölümlerde çok fazla doldurma bölümler eklenmiş. Bu filler bölümlerin listesini netten bulabilirsiniz, atlasanız da olur yani. 







2 yorum:

  1. Neden bilmiyorum, böyle animeleri görünce atari oynadığım zamanlara gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski oyunlar animelere daha çok benziyordu sanırım. Şimdikiler gerçekçi yapılmaya çalışıldığı için o zamanlardan çok uzakta kaldı. :) Ve içeriği çizimlerinden çok daha güzel bu animenin.

      Sil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...