8 Nisan 2023 Cumartesi

Tomorrow (Dizi)

 

 


 Ne zamandır Kore dizisi izlemediğim için Tomorrow'a başladım, beklediğimden daha güzeldi. 

 Uzun süre işsiz kalmaktan bunalan Choi Joon Woong köprüye gider ve orada birinin intihar etmek üzere olduğunu görür, adama yardım etmeye çalışırken kendi de düşer ve komaya girer. Sonra ruhu bedeninden ayrılır ve karşısında garip birileri belirir. Ölüm meleği olduğunu söyleyen kişiler onu alıp kendi mekanlarına götürür. Eğer Choi 6 ay yanlarında çalışırsa komadan çıkacaktır.

 Böyle başlayan dizi her bölümde farklı olayın işlenmesi ile devam ediyor. Choi'nin katıldığı Risk Yönetim Ekibi'nin görevi intihara meyilli kişileri durdurmaktır. Konu intihar olunca genelde dramatikti bölümler. Kişinin içinde birikenlerin aniden patlak vermesi ve son ana kadar kimsenin tehlikeyi fark etmemesi detayları üzücüydü. Dizi ilerlerken aynı zamanda ekiptekilerin de geçmiş yaşamlarını öğreniyoruz. Hepsinin acı hikayeleri vardı. Son birkaç bölüm özellikle heyecanlıydı, pek çok sır çözüldü.

 Diziyi değindiği konular nedeniyle etkileyici buldum. İnsanlardan baskı görme, psikolojik ya da fiziksel şiddete maruz kalma büyük hasarlara yol açabiliyor. Açıkçası ekiptekilerin kendini tutamayıp suçlu kişileri öldüresiye dövdüğü yerlerde içime su serpildi. Bazı insanlar akıllanmıyor çünkü ve merhameti hak etmiyor.



26 yorum:

  1. Fragmana baktım. Yorumların gayet aydınlatıcı, bilgilendirici olmuş. 💙🌼🙏 Dizinin konusu epey farklı. İçeriğiyle üzücü, duygusal olduğu belli. Kadının pembe saçları bu karanlık hikayeye uymuyor gibi duruyor sanki. Dizinin çizgi roman(webtoon) uyarlaması olduğundan bahsetmeyi unutmuşsun bir de. Beğenmediğimiz için belki de öyle yaptın. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusal bölümleri de çoktu canım evet. 😊🌺 Pembe saçlar gerçekten konuya uymuyor, bence dikkat çekmek için yapılmış. 😀 Webtoonlar ilgi alanıma girmediği için bahsetme gereği duymadım. 😀

      Sil
    2. Anladım canım iyi yaptın. 😂

      Sil
  2. Çarpıcı bir filme benziyor. Teşekkürler Duygucuğum. Sevgiler selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
  3. Selamlar :) Tomorrow fantastik ama bir yandan da insanların gerçek duygularına yer verilmiş gördüğüm kadarıyla. 16 bölümmüş. Başlarsam bırakamazmışım gibime geliyor :)
    Yorum için çok teşekkürler, iyi pazarlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. :) Başta garip başlasa da bırakamadım sonra. Sonlara doğru daha merak uyandırıcı oluyor. İyi pazarlar dilerim ben de, teşekkürler. :)

      Sil
  4. Hoş bir diziye benziyor ☺️

    YanıtlaSil
  5. madem güzel diyosun pekiii :)

    YanıtlaSil
  6. Değişik, ilginç bir diziye benziyor. Siz de güzel anlatmışsınız. İzleyen gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Farklı bir diziydi, güzel noktalara değinmişler. :)

      Sil
  7. Merhabalar.
    Akıllanmayan insana merhamet etmek doğru değil. Acıyı ilk baş gösterdiğinde göğüslemeyenler, onu büyütmekten başka bir işe yaramazlar. Dizi gerçekten çok ilginçmiş. Tanıtmak amacıyla paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, dizide sevdiğim bir yan da buydu kişilerin cezaları sadece öteki tarafa kalmıyor dünyada da çekiyorlar. Gerçekte de böyle olsa biraz akıllanırdı zalimler. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  8. Güzel bir diziye benziyor Duygu'cum, beni biraz aşar ama..:)) paylaştığın için teşekkür ederiz eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severek izledim, merak da ettiriyor. Teşekkürler Erencim. :))

      Sil
  9. Farklı konular işlenmesi hiç sıkılmadan izlenmesini sağlıyor. Ben teşekkür ederim. :))

    YanıtlaSil
  10. Çok duydum bunu ama neyle ilgili olduğunu filan bilmiyordum. Farklı bir kurgusu var gibi, baya merak ettim ve izlenecekler listeme ekledim.
    Bazı kişilerin merhameti hak etmedikleri konusunda sana katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversin. :) Biraz uçuk kaçık başlıyor ama sonrası daha güzel, dram da var bol bol. Severek izledim. :)

      Sil
  11. Başroller baya güzel gözüküyor 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim oyuncuları. 😀 Kadının hep kendinden emin tavırları, çırağın duygusal ve azimli halleri, çatık kaşlı adamın hiç değişmeyen yüz ifadesi 😅diziye renk katmış.

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Evet, çok sevdim ben de. Oyuncular da iyiydi. :)

      Sil
  13. Fragmanı izleyince merak ettim:) Daha senin bana önerdiğin dizileri izlemedim, onlar aklımda:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat olunca izlersin. :) Bu da güzel, keyifliydi. :)

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...