21 Şubat 2023 Salı

Yesterday wo Utatte (Anime)

 


 Yesterday wo Utatte, 12 bölümden oluşan, günlük hayattan kesitler içeren romantik bir anime. Güya kafam dağılsın diye izledim ama karakterler sinir ettiği için amacıma ulaşamadım.

 Üniversite mezunu Rikuo bir markette çalışmaktadır. Eskiden beri hoşlandığı kız öğretmen olmuştur. Kendisi ise kariyer yapamadığı için etrafa karşı mahcuptur, sonunda cesaretini toplayıp öğretmene açılır ama kız arkadaş kalalım der. Bu süreçte iki karakterin de peşinde kendilerinden daha küçük gençler vardır. Yani herkes kendini seveni değil de başkasını seviyor. Gençlerin inatçılığı ve baskısı yüzünden öğretmenle Rikuo gelgitler yaşar.

 Her ne kadar günlük hayatta bu tarz durumlar olsa da karakterlerin kararsızlığı, yapışkanlığı, inatçılığı, seviyor gibi davranıp sonra "ya kusura bakma aslında sevmiyormuşum" tarzı hareketleri uyuz etti. Bir kişinin birini reddettikten sonra daha iyi bir seçeneği olmadığı için o kişiye tekrar yeşil ışık yakması ve aslında onu sadece dert ortağı bir arkadaş olarak kullanması gibi durumlar bencillikten başka bir şey değil. Ana karakteri başta sevmiştim ama sonlara doğru garipleşti ve çekingen, pasif biri olduğu için ağırlığını da pek koyamadı. Finali sevemedim, oldu bittiye gelmiş. Aslında güzel başlamıştı ama düşündüğüm gibi ilerlemedi. İzlemesiniz de olur, ortalama bir animeydi. :) Mangasına göre animenin devamı da gelmeli ama daha izleyeceğimi sanmıyorum. 

 İnsanların hislerinden emin olamaması ve birilerine boş yere umut vermesi ne kötü. Sevgi bu kadar değişken olmamalı, en azından insan kendinden emin olunca adım atmalı. Aynı şekilde birini son çare olarak görüp kabullenmek de (diğerleri olmadı bari beni sevene yöneleyim diye düşünmek, hatta kendini buna inandırmak)  çok incitici. O kişi başta mutlu olsa da gerçekten sevilip sevilmediğini hep sorgulayacaktır. Sevgi emek ve çaba ister ama insanın kendini istemeyen birine zorla kendini kabul ettirme çabası da garip geliyor bana, zorla güzellik olmaz. Gerçi animede zorla güzellik oluyor ama bana hiç geçmedi bu kısım, çok havada kalmış. Her şey ayarında güzel. Karakterlere kızsam da anime belli noktalara dikkat çekerek iyi yapmış.  


17 yorum:

  1. Belki anime, bu hoşa gitmeyen yerleri göz önünde durmasıyla amacıyla işlemiştir. Bazı kısımlardan düşündürmüş ama keşke izlemeseydin. İnsan güzel diye beklentiyle başlıyor. Japonlar ayrı alem zaten. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım o amaçla işlemişse iyi. :) Kötü de diyemem ama daha iyi olabilirdi. Çok yavaş da ilerliyordu. :)

      Sil
  2. Animeyi dördüncü bölüme geçerken bırakmıştım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerisini izlemeye gerek yok, anlattım her şeyi sana. :)) Sen de finali sevmezdin zaten.

      Sil
  3. Sadece gençler değil büyükler de aynı davranabiliyor. İnsan garip bir varlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Bu tür anime dizi ve filmlere normal ulusal tv. kanallarında hiç rast gelmedim. Bu tür anime film ve dizileri herhalde Netflix gibi özel kanallarda izliyorsunuz. Türünün dışında bu diziyi pek sevmemişsiniz. İnsanın içinden gelmeli, istemeli;zorla güzellik olmuyor gerçekten.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Evet, TV kanallarında çıkmıyor. Ben hep Türkanime sitesinden izliyorum, yoksa Netflix gibi platformların hiç biri yok bizde. Dediğim sitede neredeyse tüm animrleri buluyorum ve kullanıcı yorumları da çok fazla, yorum okumayı da sevdiğim için o siteyi seçiyorum. Ziyaretiniz için teşekkürler. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  5. Biraz sinir bozucu, çok haklısınız. Gerçek hayatta da ne sevgi ne saygı maalesef... çok şanslı olmalı insan yoksa çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle malesef, çok insan kıymet bilmiyor ve bencillik yapıyor. O yüzden mutsuzluklar çok fazla.

      Sil
  6. Yesterday Wo Uttate... Adını birkaç kez okuyup ezberlemeye çalıştım. Olur da rastlarsam izlemeyeyim diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsın, çoğu kişiye hitap edecek bir anime değil. Kafası karışık ve inatçı karakterler var, konu da ağır ilerliyor. :))

      Sil
  7. Sen sevmemişsin, ben de pek izleyeceğimi sanmıyorum:) Son paragrafta yazdıklarına katılıyorum, insan sevgisinden emin olmadan adım atmamalı. Karşısındaki insana saygı duymalı. Ne yazık ki, sevgi adı altında saçma sapan davranıp umut veren insanlar çok fazla:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevemedim, daha güzel olabilirmiş. :) Karakterlere sinir olup durdum, hepsi ayrı kafada. Ne yaptıkları belli değil. İzlemeyen bir şey kaybetmez. :)

      Sil
  8. Yalnızca olayları özet şeklinde okuyunca bile afakanlar bastı beni :) Bari kafa dağıtmalık yapımlarda olmasa böyle olaylar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, katılıyorum. 12 bölüm olmasa bırakırdım, sonu nasıl bitecek diye merak ettim, o da oldu bittiye gelmiş.

      Sil
  9. zaten hep öyle olur. herkes kendisini sevmeyeni sever :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya dizilerde, filmlerde de hep olur. :))

      Sil

Rüya Günlükleri 4 (Hikaye)

 Merhabalar, seriye biraz ara vermiştim, devam edeyim dedim. İyi okumalar dilerim. 😊 (Selin, öğrenci, 14 yaşında)   Ormanda yürüyorum, hava...