Tam bu yayını paylaşmak üzereydim ki Giresun'dan haber geldi. İnşallah yola çıkacağım yakında, sonraki paylaşımlarım Giresun'dan olur artık. :) Şimdi asıl konuya geçebilirim.
Orijinal sushi malzemelerini bulmak kolay olmuyor ve yosun gibi bazı malzemeler damak tadımıza uymayabiliyor. Ben de evde bulunacak malzemelerle basit bir şey denemek istedim. Netten biraz bakındım tabi tariflere. :)
Yosun kullanmadım, haşlanmış princi direkt strecin üzerine yerleştirdim. Bu şekilde sarmak biraz uğraştırıcı oldu ama sushi matım yoktu. Zaten yuvarlak yapamadım, baklava dilimlerine benzemiş. Üstüne de çörek otu serptim. 😅 Soya sosunun da ağır bir tadı var bence onun yerine de nar ekşi kullandım sos olarak. Çiğ balık yerine ton balık koydum. Sonucu sevdim, yemezler diye düşündüğüm annemle babam bile sevdi ve bayağı yediler. Sizler de deneyebilirsiniz. :)
(İç malzemede bir de salatalık ve hafif yağda kavrulmuş havuç kullandım.)
Böyle yiyecekleri evde yapıp yemek hele de lezzetliyse keyifli oluyor aslında. Yani başarabilmenin lezzeti de olabilir tabi :) Eline sağlık ve tekrardan hayırlı olsun. Giresun'da çok güzel anılar biriktirmeni dilerim.
YanıtlaSilDeğişik olunca da güzel geliyor insana. Farklı şeyler denemek iyi oluyor. :)
SilTeşekkür ederim, biraz telaş başladı çünkü fazla vakit vermediler, hemen ev bulmam gerek. :)
Aaa bravo Duygucum, eline sağlık.. bunu deneyebilirim sanırım. Afiyet olsun sizlere.
YanıtlaSilGiresun için de hayırlısı olsun ve iyi yolculuklar <3
Teşekkürler Sezercim. Kolay bir tarif, sadece şekli tutturmak biraz zor. :)
Silİyi dileklerin için de sağol. 😊
Ailemin bir yarısı Giresunlu ama ben kendimi hiç oraya ait hissedemedim. Çocukken tatillerde gidiyorduk. Yaşlılar vefat ettiler. Gençlerle de alakamız yok. 30 seneden fazla oldu gitmeyeli. Bakalım sen nereye gideceksin. Fotoğraf paylaşırsın umarım.
YanıtlaSilSuşi böyle olursa ben de yiyebilirim. :)
Ben yıllardır Konyadayım ben de hiç buraya ait hissetmiyorum. :)) Daha çok kendini nerede iyi hissettiğine bağlı bence. Gezmeye başladığımda fotoğraf atabilirim. :)
SilBu şekilde kolay ve daha damak tadımıza uygun oldu.
Aslında güzel memleket. Havası çok güzeldir.
SilAlaturka suşi.
Bu arada ben de ismini türkçeleştirmişim zaten. :)
Şehirde problem yok,akrabaların çok olması sorun. :)
SilEllerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilBence mükemmel olmuş, Giresun'a gitmesen yerdik ellerinden ama nasip. Yiaaaaaa yolun açık olsun. Hayatının bu yemyeşil ve karadenizli sayfasında huzur mutluluk güzellikler ve başarı diliyorum.
YanıtlaSilEvet gitmesem yapardım size de. Gerçi senin gibi güzel yapamam. :)) Teşekkür ederim Allah razı olsun. Beklerim artık oraya. :))
SilFarklı bir yorum olmuş gerçekten 😊 Nar ekşisi ve çörek otu detayı çok ilginç geldi. Sushi seven sevmeyen herkesin deneyebileceği pratik bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık 🙂
YanıtlaSilBen de öyle bir deneyim dedim sevdim. Uyumlu da oldu malzemeler. 😊 Teşekkür ederim. :)
Silevde suşi yapmak hiç aklıma gelmedi ya vallahi evde yemek daha ucuz olur çünkü çok pahalı bir yemek :) hayırlı yolculuklar :)
YanıtlaSilDışarıda yemek masraflı gerçekten. Evde iyi oluyor. :) Teşekkür ederim. :)
SilSushi denemeye hiç cesaret edemedim. Belki ton balığı ile güzel olabilir:)
YanıtlaSilBen de dışarıda yemedim, arkadaşlarımın yaptığını denemiştim. Kenfim de yapayım dedim. :)
SilKızlarım çok seviyor, yosunlusunu ben de yiyemiyorum:) ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler. Yosunu herkes yiyemiyor, kendimize uyarlayınca iyi oldu. :)
SilSushi sevemedim bir türlü zaten pirinç de sevmem ama ton balığına hayır diyemem 😊
YanıtlaSilHerkese hitap etmeyebilir ama bu şekilde birleşince güzel oluyor. :))
SilKendi özgün tarifini oluşturmuşsun. Çok lezzetli olduğuna eminim. Eşim sever. Bana da ilham oldu. Çok teşekkürler Duygu :))
YanıtlaSilTatlı yorumun için teşekkürler Sibelcim, ilham olmasına sevindim. Belki denersiniz. :))
Sil