22 Ocak 2025 Çarşamba

Okuduklarım

 Bu aralar pek kitap tanıtımı yazasım yok. O yüzden kısaca son okuduklarımdan bahsedip geçeyim. 



Kaybolan

Yazarın anlatımı ve verdiği mesajlar dikkat çekici yine. Öbür kitaplarının aksine burada karakterlere gıcık olsam da ruh halleri okuyucuya iyi geçiyor. Adı üstünde toplum ve eşinin beklentileri arasında sıkışmış, kaybolmuş bir adamın hikayesi. Geçmişine dair suçluluk hissi de hiç yakasını bırakmamış. Bir yerden sonra kendini akışa bırakıyor ve istediği gibi yaşamaya başlıyor. Bir şeylerle yüzleşirken bir şeylerin de parçalanmasına sebep oluyor. Altını çizdiğim çok satır oldu.


Kaybolmak ansızın başımıza gelen felaketlerden değil; bir zaman dilimine yayılarak, yavaş yavaş, insana sezdirmeden gerçekleşiyor.

Kelimelerimle gökyüzünü dolduruyorum ve nereye bakarlarsa benden bir izle karşılaşıyorlar.

Yaptıklarının görünmesini istiyordu. Yalandan değil, hakikaten.


Suç Detayda Saklıdır (Kitabı kuşlar kemirmiş 😅 )

Kısa hikayelerden oluşan serinin ikinci kitabı. Çerezlik bir kitap bence, biliyorsunuz ki bir bakışta anlaşılan, iki dakikada çözülen vakalar bana yavan geliyor. Sadece sondaki Moriarty karakterinin olduğu hikaye animesini izlemiş olduğum için çok ilgimi çekti. Animenin sonu ve bu hikayenin finalinin çok benzer olmasına şaşırdım. :)) 


Adam, suçluların Napolyon'u Watson. Bu şehirde işlenen kötülüklerin yarısının ve çözülememiş neredeyse her suçun organizatörü o. Kesinlikle bir dâhi, bir filozof, soyut düşüncelerin üstadı o.


Bu Dünya İçin Yaratılmadın

Abdülkâdir Geylânî kitaplarından biri. Kapağı ve bu yayın evinin baskılarını seviyorum. İç sayfa tasarımı gayet güzel ve okunaklı. Keşke tüm dini kitaplar böyle basılsa. İçindeki öğüt ve hatırlatmalar ile insana çok şey katacak bir kitap. Doğrudan alıntılara geçeyim.


Ey evlat! Sen dünyada ebedî kalmak için yaratılmadın. Allah'ın yoluna uymayan bir yaşayış içindesin. İçinde bulunduğun bu hâli hemen değiştir.

Kendinde ıslaha muhtaç bir hâl var oldukça başkalarını düzeltmeye, başkalarına öğüt vermeye kalkışma.

Mü'minin hüznü süreklidir, çünkü tefekkür eder. Çok ağlar, az güler.

Riya, gösteriş ortalığı kapladı. Zulüm arttı. Şüpheliler şöyle dursun, haramları bile aldırmadan yapıyorlar. Hakk'ın nimetlerine nankörlük çoğaldı. Kötü insanlara yardım arttı. Çarşı, pazarı zındıklar -dinle alay edenler- kapladı. Kürsülerde şaraplar içiliyor. Hâlbuki orası hikmet kaynağı olmalı.

Hakk'tan başka her neye gönül kaptırıyorsan, onlar senin için put sayılır. Onları bırakıp Hakk'a dönmedikten sonra sana kurtuluş yoktur.


8 yorum:

  1. Kuş kemirmiş kısmı sevimli geldi :) Üçünü de okumamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalıkta kitap, kağıt bırakmaya gelmiyor, hemen kemirmeye başlıyorlar. Şimdi bir de öğrenmişler evin her yerini dolaşıyorlar, kitapları saklayacak yer de yok. :)) Tarık Tufan kitapları güzeldir genelde. :)

      Sil
    2. Sherlock Holmes 'u merak ettim tam benim sevdiğim tarzlar 😊

      Sil
    3. Evet kıs ve akıcı olunca kafa dağıtmalık. 😀

      Sil
  2. Ben Holmes'ü fare mi yemiş diyecektim. :)

    Abdülkadir Geylani hazretlerinin riya ile başlayan paragrafında geçenleri ne kadar çok görüyoruz etrafımızda. Âkibetimiz hayr olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle bir dönemdeyiz tam da. Allah onlara uymaktan korusun.

      Sil
  3. üçüncüyü not aldım saool :)

    YanıtlaSil

Okuduklarım

 Bu aralar pek kitap tanıtımı yazasım yok. O yüzden kısaca son okuduklarımdan bahsedip geçeyim.  Kaybolan Yazarın anlatımı ve verdiği mesajl...