21 Nisan 2024 Pazar

Gidilemeyen Gezi 🙄

 

 Bugün için bir ay önceden bir turla görüşmüş yer ayırtmıştım. Çok da hevesliydim ama ben ne zaman bir şey istesem en küçük şeyler bile olumsuz sonuçlandığı için bu duruma şaşırmadım. Sanırım talep az diye gezi iptal edilmiş ama bana haber vermeyi akıl edememişler. Sabah sürekli mesaj atıp aramama rağmen yanıt veren olmadı. Haliyle sinirlendim, yanımdaki bir akrabam kendi telefonundan arayınca açtılar, telefonu alıp söylendim ben de. Gezinin iptal olduğuna dair mesaj almadınız mı dedi telefondaki kişi. Aldım da keyfimden sabahın köründe, soğukta bekledim sanki.

 İnstagramdan da yazdım, sonra dönüş yaptılar, kusura bakmayın, hata olmuş, telafi edelim diye. Ücretsiz olarak başka yere götürmeyi önerdiler. Ücretimi geri alayım başka şey istemem, zahmet etmeyin dedim. Artık hevesim de kaçtı o turla bir yere gitmem. Ödeme de geri yapıldı az önce. Akrabam da bir gün arabaya atlayıp beraber gideriz, boş ver turu muru dedi. Havalar biraz daha düzelsin, birkaç akraba birlikte gitmeyi planlıyoruz. En azından kafamız rahat dolaşırız.

 Anlamıyorum böyle basit bir mesele bile nasıl hallolmuyor? Millet günlerce tatil yapar, gezer bir şey olmaz. Günübirlik gezi planı bile burnumuzdan geldi. Neyse, kısmet değilmiş. 

42 yorum:

  1. Üzüldüm hevesinizin kursağınızda kalmış olmasına. Evet maalesef böyle tuhaf sorunlarla karşılaşabiliyoruz gündelik hayatımızda ama belki de hayır vardır bunda da... Sıkmayın canınızı, daha sonra gidersiniz ya da akrabanızla belki de daha iyi vakit geçirirsiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet hayırlısı. :) Önceden haber vermemelerine ve aradığımda açmamalarına kızdım yoksa olabilir tabi iptal ya da erteleme gibi durumlar. Kendimiz gidersek daha eğlenceli olur sanırım, bakalım. :)

      Sil
  2. Sorumsuzluk yapmaları daha da can sıkıcı ama neyse ki ücretini almışsın. Umarım sonraki yapacağın gezi güzel geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok can sıkıcı son dakika öğrenmem. Önceden haber verseler belki diğer şehirlerden birini seçer ona giderdik. Halamla gidecektik, bayağı heveslenmiştik, kaldı. Teşekkürler, İnşallah sonraki güzel geçer. :)

      Sil
  3. İnsanlar bir şeyleri iptal edip ya da geç kalıp saatlerce sizi beklettiklerinde bir de hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar ya, ben de hiç tahammül edemiyorum. Senin bir değerin yok demek oluyor bana göre bu davranış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, öyle yapan insanlar da çok. Ben de dakiğimdir ve sorumluluk sahibiyimdir bu konuda.
      Bugün özellikle sinir oldum, ben defalarca arayınca açmayıp enişteme aratınca hemen açtılar. Bundan ne anlamam gerekiyor. İş işten geçince özür diliyorlar, telafi edelim diyorlar.

      Sil
    2. O da bir garip. Yani senin numaranı açmayıp başkasınınkini cevaplamak. Yeni bir müşteri diyerek açılmış olabilir.

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Haber vermemeleri çok ayıp olmuş.

    YanıtlaSil
  5. En güzeli bir tüketici olarak hakkınızı aramak, sormak, araştırmak. Haklı olduğu halde haksız duruma düşen öyle çok insan var ki. Güven kaybedildikten sonra telafisi çok zor.
    Sağlıkla, mutlulukla daha nice gezilere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bundan sonra diğer turlara da güvenmeyeceğim mesela, aynı şey olur mu diye kafama takılacak. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

      Sil
  6. Bir ihmal olmuş ve sizi çok üzmüş hayırlara vesile olsun diyelim moralimizi düzeltelim inşallah Allah yar ve yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkürler, en azından paramı geri aldım diye seviniyorum. Açıkçası dün onların dolandırıcı olabileceğini bile düşündüm.

      Sil
  7. Böyle şeyler olabiliyor maalesef. Hava yolu şirketleri gibi kurumsal şirketlerde bile yaşanıyor.Keyfin kaçmış ama neyse ki paranı almışsın, sağlık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Binde bir bir şeye niyetlenince onda bile sorun çıkınca sinir oluyorum. Demek evden çıkmamak lazım. Bundan sonra diğer turlarda da şüphekeneceğim artık hep.

      Sil
  8. Ne demişler nasipten öteye köy yok, hayırlısı. Yine de vaktinde haberdar etmeleri gerekirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle hayırlısı, daha çok tavırlarına sinir oldum. Sonradan telafi etmek işe yaramıyor.

      Sil
  9. çok sık geziye çıkmıyorsun herhalde, alışmamışsın bizim ülkenin hallerine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmıyorum tabii her şey ateş pahası. :) Herkes üstüne düşen sorumluluğu yapacak, sessiz kalıp normal karşılamak yüzünden bu hale geliyorlar zaten. Ben nasıl sorumluluklarıma dikkat ediyorsam herkes edecek.

      Sil
  10. Duygucuğum inan senin yerine çok sinirlendim bu duruma, bence insanlar neyle karşılaşacaklarını bilsinler, firmanın adını yazmalısın. Sana olan yarın öbür gün bir başkasına da olabilir. Yazık gerçekten..
    İstanbul'da da, İzmir'de de onca geziye katıldım, böyle bir şey başıma hiç gelmedi. :(
    Geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Sezercim. Dün çok sinir olduydum da geçti şimdi. Konya'da Pınar Tur diye bir yer. Yetkili kişi sonra aradı binde bir olur size denk geldi, çok yoğunluk vardı, ne deseniz haklısınız dediler. Telafi etme çabalarını kabul etmedim, sonra her hatadan sonra bunu yapmaya alışırlar. Ben ücretsiz gezi değil hakkım olanı zamanında isterim.

      Sil
  11. Çok iyi anlıyoruum senii çok üzüldüm gidememene. Aynı bende öyleyiim neye heveslensem hep kursağımda kalır. Böyle tur şirketlerine de nedense hiç güvenemiyorum. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsıın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan çok heveslenince kötü oluyor, yıllardır gitmek istediğim yerdi, bir fırsat bulmuşum pişman ettiler. Herkes hergün nereleri geziyor bir şey olmuyor, bana denk gelir böyle şeyler. On yıl kadar önce arkadaşlarla da bir kere gitmiştim, sorun çıkmamıştı o zaman.

      Sil
  12. Yazık gerçekten. Telafi için önerdikleri geziyi bile yapmaz gibi bir intiba uyandırıyorlar. Yüzlerce insana dokunan bir iş, ciddiye alsalar ne olacak sanki. Kaybedecekleri bir şey yok ama bir kısa mesaj yazamamalarindan dolayı hem kendileri kaybediyorlar hem de diğer insanların heveslerini ve zamanlarını.
    Geçmiş olsun, sonraki gezilerin yolunda ve güzel geçer inşallah💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen artık nasıl güveneyim, zaten gıcık olmuşum istemedim. Ciddiyetsiz çalışanlar kendi kaybeder, belki memnun kalsam ikimiz de geziye gidebilirdik ilerleyen günlerde. Şimdi başka yer bakarız, onda da bir ton soru soracağım bir aksilik çıkmasın diye. :) Sağol canım, arayı fazla açmadan bizimkileri ikna edeyim de gidelim bari. 😊🌺

      Sil
    2. Ay hadi İnşallah 😻 bu tatsız mesele acilen tatlıya bağlanmalı 😍😍

      Sil
    3. İnşallah canım. 🥰🥰

      Sil
  13. Geçmiş olsun Duygu Hanım. O kadar çok gezilere katıldım, ilk kez böyle bir şey okuyorum. Ciddiyetten yoksun firmaymış. Neyse ki ücretinizi geri almışsınız. Tadınızın kaçması da normal tabii. Umarım bir sonraki gezileriniz çok harika olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nazlı Hanım. İşler özenle yapılmayınca çıkıyor böyle sorunlar. Dolandırıcıya mı denk geldim diye gerildim o kadar, geziye gidemediğim yetmiyor gibi. İnşallah sonraki güzel geçer. :)

      Sil
  14. Üzüldüm, kötü olmuş nasip demek en güzeli. :)

    YanıtlaSil
  15. Her şerde bir hayır var derler, böylesi özensiz ve ciddiyetten uzak birileri ile yolculuğa çıkmak farklı sorunları da beraberinde getirebilir. Moral bozukluğu üzüyor elbet, geçmiş olsun. Güzel geziler nasıl olsun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, belki gidince de memnun olmayacaktım. Bir de o kadar yorumlara, puanına falan baktım, iyi görünüyordu. Buna güvenmemek gerekiyormuş demek. Her an her şey olabiliyor. Teşekkürler. :)

      Sil
  16. Günübirlik gezilere çok katılmışlığım var, hiç iptalle karşılaşmadım. Şanslıymışım diye düşündüm şimdi. Habersiz kalmak çok moral bozucu bir durum. Geçmiş olsun diliyorum.
    Yeni planlar yapılmış bu harika çok güzel geçecek inşallah 😊🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslıymışsın gerçekten. :) Teşekkür ederim, umarım bir daha aynısını yaşamam. Yeni plan yaptık evet, bakalım bu nasıl sonuçlanacak? 😊

      Sil
  17. Bir keresine Didim de tatil için turla anlaşmıştık, gittik dağın tepesinde ineklerin otladığı eski bir otele göndermişler bizi:))
    Nasıl kaçmıştık hemen, paramı zor kurtarmıştım...
    Niye böyle oluyor bilmiyorum kime güveneceğimizi şaşırdık vallahi...
    Bence de sen o turla bir daha gitme bir yere canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden düzgün bilgi vermeyip bunu da kâr sanıyorlar. Halbuki memnun olmayan kişi bir daha adım atmaz oraya. Yatılıyı geçtim günübirlikte bile böyle sorun yaşıyorsam gerisini düşünemiyorum. Ben de bayağı tepki verince öyle dönüş aldım belki, yoksa işlerini ağırdan alırlar. Dikkat etmek lazım. :)

      Sil
  18. ay gerçekten çok can sıkıcı Duygu'cum, sanırım bu bir nevi dolandırıcılık, aldıkları parayı günlük faize mi yatırıyorlar ne yapıyorlarsa artık... neyse geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Erencim, doğrudur farklı taktikler deniyorlar artık.

      Sil
  19. Kızmakta çok haklısın Duygucuğum. Her işin bir ciddiyeti olmalı. Çok geçmiş olsun. Ne yazık ki oluyor böyle şeyler. İnşallah bir daha yaşanmax.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibelcim, basit bir konunun çözülememesi moral bozucu gerçekten. İnsanları anlamak güç. Bir daha olmaz İnşallah.

      Sil
  20. Ne desen haklısın. İşini düzgün yapmayan insanlara sinir oluyorum. Haber vermek bu kadar zor olmamalı. Heveslendiği bir şey olmayınca insan üzülüyor. Dün konuştuğumuz gibi mutlaka bir hayır vardır, umarım daha sonra gideceğin gezilr çok çok keyifli ve güzel olur canım😊

    YanıtlaSil

19 Dakika (Kitap)

   Kitap, çocukluğundan beri akran zorbalığına maruz kalan bir öğrencinin önceden tasarlayarak okul baskını yapması ve çok sayıda kişiyi öld...